Sada je: 28 srp 2026, 17:14.

Iskustva sa Bebylove adaptiranim mlijekom

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Iskustva sa Bebylove adaptiranim mlijekom

PostPostao/la domy » 25 vel 2010, 10:31

Mi smo počeli sa prehranom sa bebylove adaptiranim mlijekom i čini mi se da mu je stolica malo, tvrđa.
Sad ne znam jel mu to odgovara ili da mu mjenjam mlijeko i kolkio je to dobro pošto je on tek tjedan dana
Kakva su vaša iskustva sa tim konkretnim miljekom?
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Iskustva sa Bebylove adaptiranim mlijekom

PostPostao/la danijela81 » 25 vel 2010, 12:24

V. je prešao na babylove sa nekih 10 mjeseci. prije je bio na Hippu. što se stolice tiče, on je počeo češće kakati od kat je na babylove, ali ne znam je li to od mlijeka ili općenito od prehrane jer je dohrana već tada krenula sa konkretnim obrocima.
nisam primjetila nikakve smetnje od kad smo promijenili mlijeko. a uzela sam ga jer je ipak jeftinije, a isto je iz bio proizvodnje.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la korny » 25 vel 2010, 13:39

edit.
najmanje sto treba mladoj majci na ovom pdf-u jest pitanje da poradi na dojenu. Zena ima problem s ad mlijekom i u tom kontekstu trazi savjet. Nemate li ga, molim da se suzdrzite od savjeta da poradi na dojenju. Na ovom su pdf-u neprimjereni ukoliko se sama zena ne dvoumi izmedju ad i dojenja.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la swenova mama » 25 vel 2010, 18:18

moj je stariji bio na humani 0 (prvih mjesec i pol) i kasnije na hipp-u i imao tvrdu stolicu od samog pocetka, a takvu ima i danas. Rekla bih da je to vise genetski nego do mlijeka, a mozes pokusati stavljati malko (10 ml- 20 ml) vise vode u flasicu, da dajes vise tekucine.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la danijela81 » 25 vel 2010, 19:25

ja ne bi stavljala više tekućine u mlijeko, čini mi se da bi beba mogla prije ogladniti na taj način, a adptirano se mora davati u određenim vremenskim razmacima.
ja sam Vjeranu dodavala vodu između, ponekad i babylove bio čaj od komorača, onaj u filter vrećicama. komorač je sam po sebi slatkast, pa ne treba dodavati šećer, zbog toga je bio bolji izbor od onog čaja u granulama (osim što je puno prirodniji).
a za kakanje su nam pomagale i vježbice, poput onih koje se rade za kukiće. kada sam primjetila da pokušava tiskati, nožice sam savila u koljenima i primakla trbuščiću, i zadržala tako nekoliko sekundi. pomagalo je, samo što sam jednom na taj način dobila kakicu u dekolte, skroz u grudnjak :mrgreen
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la korny » 25 vel 2010, 19:32

Najprije bih izrazila svoje žaljenje ako sam nekoga povrijedila, nenamjerno.
Ni po čemu nisam iz posta mogla zaključiti da se žena već potpuno odlučila za AD. Pročitala sam samo ono da dijete ima tjedan dana.
Sve moje postove ovdje možete slobodno obrisati.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la swenova mama » 25 vel 2010, 19:37

korny sve je u redu.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la swenova mama » 25 vel 2010, 19:40

ja ne bi stavljala više tekućine u mlijeko, čini mi se da bi beba mogla prije ogladniti na taj način, a adptirano se mora davati u određenim vremenskim razmacima.

od 10 ml tesko. Ja sam to radila sa starijim.

sto se drugog dijela tice da se adaptirano mora davati u odredjenim raznmacima tu su se misljenja strucnjaka pocela mimoilaziti. jedni tvrde da je to isto kao i dojenje, pa neka ide na zahtjev, a drugi se pridrzavaju stare skole- razmaka. Cinjenica jest da je u staro doba i dojenje islo u razmacima, a ne na zahtjev, tako da je tesko tu biti pametan. Ad jest malo teze probavljivo, pa je beba dulje sita nego od dojenja, ali si tempo jos uvijek radi sama. :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la danijela81 » 25 vel 2010, 21:05

ne znam puno o tome, samo sam se strogo pridržavala savjeta pedijatra - naglašeno mi je da se UVIJEK treba držati točnih uputa o pripremi hrane (točni mililitri i poravnati mjericu nožem), i da se razmaka ne treba pridržavati samo kod pre ili 0 formule, što meni nije predstavljalo problem jer je v. do 7 mjeseci bio na pre hippu. ali ionako je uvijek ogladnio tek nakon 3 sata, često i nakon 4. tak da je to ustvari i bilo na zahtjev. kada bi ogladnio ranije, jednostavno sam idući put povećala količinu.
razilaze se i mišljenja oko davanja dodatne tekućine općenito, tak da sam opet nekako svojom logikom, i u dogovoru s pedijatrom davala vodu ili čaj. da nisam uvidjela da mu zbilja pomaže ne bih ni to.
u svakom slučaju, mislim da barem voda ne može škoditi, prvo bih probala dodavati između obroka, a onda bih pokušala sve ostalo, ili čak promijenila formulu ako ne bih našla nikakvo drugo rješenje.
danijela81
(pre)fina gospoja

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.