Sada je: 13 kol 2026, 15:49.

KAVA V

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: KAVA V

PostPostao/la lulamae » 21 vel 2010, 20:58

pa fotograf i je umjetnik :) slika za chanel :)
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 22 vel 2010, 10:34

Lu, cestitamo vam od sveg srca i zelimo puno ljubavi, strpljenja i zajednickog napredovanja!!!!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 22 vel 2010, 11:10

mmama, kolko još sitnog? I koje je ime u điru? Ideš li u novo rodilište roditi?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 22 vel 2010, 21:03

37 tjedna. da, u djiru je novo rodiliste sa starom ekipom. marta bira ime. u igri je ema. meni se svidja, ali bi mi bilo isto i da nije tako.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 23 vel 2010, 10:36

Ema je baš lijepo ime, to me podsjeća kako je meni bilo važno da se brat zove kako sam ja htjela :p .
Jel radiš ili si doma?
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 23 vel 2010, 13:41

Ema je baš prekrasno ime. I moja Margarita bi bila Katarina da je bilo po našem, ali je seka izabrala Margaritu i sad nam je drago. Treba djeci dopustiti da sudjeluju (naravno, ako im nije želja da se beba zove Spidernman ili nešto slično :lol ).
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 23 vel 2010, 14:34

Mammamia je napisao/la:Treba djeci dopustiti da sudjeluju (naravno, ako im nije želja da se beba zove Spidernman ili nešto slično :lol ).

:lol da Spiderman, lako mogu zamisliti da tako nešto požele. Moji su dečki htjeli da se mačke zovu Antena i Daljinski :lol , pa sam odustala i sama joj dala ime. A nije da djeca nemaju ideja :zivili .

Mi opet polovično bolesni, kašlju obojica ko volovi, L je danas ostao doma, a R je išao u školu. Nadam se da će s ljepšim vremenom i ove virozice prestati.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 23 vel 2010, 23:13

danas otišla kod homeopata i sprašio mi je 3 injekcije na 4 mjesta i dao mi kuglice za poboljšanje psihofizičkog statusa. Trebam ići na injekcije 2x tjedno, ali ne znam koliko dugo :mrgreen
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 24 vel 2010, 10:27

Homeopatija rules :-)

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 24 vel 2010, 12:58

ajaj..svi ste nesto bolesni..
meni adrian vec dulje kaslje ali nemogu ga stalno voditi doktoru i stalno davati neke atb..dajem mu sirup za kasalj i imunitet..
kaj se tice djecjih imena..meni je sestra trudna,sad ce negdje bit 6.mj...i adrian pocne pricati kako ce se zvati beba..i smislio je Elistrija :shock :) pojma nemam otkud mu to :lol
inace..ja sutra idem na testiranje za posel..pa mi drz'te fige..ne znam kaj bu uopce bilo..za zadnji posao bili su testovi licnosti a sad se odrzava na faksu i vjerojatno ce biti test znanja...hm..a ko bi vise znao sad sto smo mi tamo sve naucili..da konkretno znam sto bi moglo biti malo bi si ponovila pa bi znala..ovak,ajme meni..

eh da..neki dan opet primjetih podnick..i moja reakcija je bila :lol :lol :lol hehehehehh...bas me lijepo netko nasmijava svako malo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 24 vel 2010, 22:03

neki dan su nam bili priajtelji sa bebacem starim 16 mj..
uhvatila sam samu sebe kako zacudeno gledam u malog kako bez pol muke napravi pravilan cucanj i zadrzava se u njemu..pomislih..gle,kako je njemu to jednostavno..i nitko o tome dalje ni ne razmislja..on samo cucne i to je to..kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu..malo me to tako zatekne jer je adrianu i danas to jako tesko a ima skoro 7 god..tek je neki dan naucio spustiti se u cucanj i to na jedvite jade..sav ukocen..daleko je to od pravog normalnog cucnja..i normalno da je to njihovom sinu tako jednostavno i normalno da oko toga ne paradiraju ali meni koja sam toliko vjezbica prosla s adrianom,koja ga svugdje nanasam i vodim na terapije..meni je to wow! ..kako to moze biti jednostavno..hm.. a eto nama nije..
i onda sam vidjela malog kako se igra s nekom adrianovom gitarom,malom, plasticnom i taman mu je onako sjela..taman njegova velicina ..i onda me strefi-vidis,pa to i je zapravo za njegov uzrast..to je igracka kojom se zabavlja dijete od 16 mj i istodobno i moj sin od skoro 7 godina..zanimljivo..
eto tako..malo mog razmisljanja..vjerojatno nije u redu da usporedujem dijete bez poteskoca sa djetetom s poteskocama ali eto,bili su mi pred nosom,nisam mogla ne primjetit..i malo se ubedirat...
a danas u vrticu bio roditeljski...u jednom trenutku sam se osjecala tako jadno i neprimjetno..skupa sa svojim djetetom..bio je sa mnom jer ga nisam imala kome ostaviti..a sve teme i sve o cemu su pricali nije s doticalo ni mene ni mog djeteta..osjecala sam se ko torba...podijeli su neke crtancice i knjigice roditeljima predskolaraca..iako je i adrian predskolarac ja nisam nis dobila..pricali i o engleskom..a stalno sam se o tome raspitivala.. da bi ga stavili bas ona dva dana kad njega nema u vrticu..stvarno mislim da je to namjerno jer ne bi znali sto bi s njim..a on tako voli engleski i za puno vise od druge djece...i tako pricali su o svim temama u kojima nisam mogla vidjeti adriana..a onda kad u poceli pricati o tome kako bi po nekim normama dijete od 5 god trebalo brojati do 5,rekli su da to ne mora biti tako pa tako ima djece kao karlo i marko (isto prisutni) koji broje do 50..a adriana nisu spomenuli a on broji do 200 i na hrv i na eng..pa kako djeca ne znaju koja im je adresa..a adrian i to zna..
dakle,zelim reci da buduci da zbog svog nedostatka vida u puno toga ne moze sudjelovati oni cak i u onome u cemu je jako dobar ne spomenu..daklem uopce ne znam sto sam ja tamo radila i zasto sam ja kao roditelj tamo trebala biti... :(
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 vel 2010, 22:13

ajoj Lu :hug
a što je najgore, nitko nije ni u peti pomislio da te toliko povrijedio; tako malo treba da se ljudi osjećaju OK i da se osjećaju kao gov..
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 24 vel 2010, 23:16

hmda..i onda kao slag na kraju..od frenda saznam za posao za koji se natjecem i sutra imam testiranje, da na tom radnom mjestu odnosno mjestima jer ih je vise za koje sam se prijavila, vec ljudi rade..i isto idu na testiranje..dakle ono je samo pro forme a ja se vec nadala..uf.. :(
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 25 vel 2010, 00:24

ja te razumijem potpuno....i divim ti se što si uspjela ne reči ništa na tom roditeljskom...jer ja bi im svašta rekla koliko sam lajava...pa makar samo da znaju
da smo prisutni...reci tetama neka znaju da su zaribale..
i daj brate mili više te slike...ja se već nemogu dočekati...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 25 vel 2010, 19:03

Uvijek se u nekim situacijama izbediramo..mene je pomalo dok sam čitala tvoj post Lu izbedirala činjenica da tvoj sinčić može napraviti čučanj pa bio on i "krivi" dok moj F ne može ni sjedit samostalno, ni jest, ne govori...i da ne nabrajam...želim ti samo reći da ima i boljih i gorih situacija i da osobno previše ne razmišljam o tome u protivnom bi bila ukomirana konstantno.. :shock
Al eto razumijem da ponekad dođe razdoblje da čovjeku prekipi...pa samo čekam (s obzirom da počinje proljeće) kad ću ja :strah
Ajde razvedri nas malo..pokaži te svoje zlatne cipelice...baš uživam u vašoj ljubavnoj priči :joy
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la juhu-juhu » 25 vel 2010, 21:17

A što reći Lu nakon tvog posta, sve su ti cure rekle.I ja sam u velikom bedu ide nam rođendan, jednom ću slavit a drugog posjetiti na grobiću.Toliko mi je teško jer sam mislila da će to sgodinama malo popustit a meni se čini da mi je svake godine sve teže.Trebala bi biti vesela imaćemo proslavicu i doće frendovi sa klincima naravno koji nemaju poteškoće i to mi jednim djelom sve to otežava, trebam se veselit a jedan dio srca je sa jednim a drugi kod mog malog anđela.Svaki dan gledam svog Tina i kontam kako bi Rokić bio isti on i da je preživio sigurno bi bili zdravi dječaci koji bi sad veselo trčkarali ali.....Mrzim se kad sam ovakva ali barem znam da me Vi razumjete i nekako mi je lakše kad snekim to podjelim, ali proći će to, mora jer kako se ono kaže sutra je novi dan
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 26 vel 2010, 14:22

Bila sam danas na predstavljanju novog internetskog servisa za roditelje djece s neurorazvojnim rizicima i teškoćama u razvoju. Kako je i UNICEF surađivao na tome pokazali su filmiće o lulamae i A. te lei.marijeli i L. godinu dana nakon onog prvog snimanja za plakate. Cure samo sam vam htjela reći da ste prekrasno ispale i da su klinci divni. Nadam se da će se ti filmići moći vidjeti na TV-u.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 26 vel 2010, 17:08

ti si bila? Ja nisam mogla doći jer sam išla na obranu disertacije našoj psihologici. Bilo je baš zanimljiva tema, a katering za 5.
Koji filmići? Ja znam samo onaj spot za TV s Leicom.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MBee » 26 vel 2010, 17:14

Prikazali su filmiće sa sadržajem "kad je sniman spot i plakate" i "godinu dana poslije". Jedino mi je žao što se zbog kamera i novinara nije razvila diskusija jer sam se baš nabrusila sa par pitanja.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 26 vel 2010, 17:54

Evo upravo je bila LeaMarijela na htv 1 :kiss , cure preslatke ste :kiss

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 26 vel 2010, 19:14

Draga mladenko LU!!!
Prvo da ti cestitam od sveg srca na udaji!!! Budite sretni i veseli jos mnogo godina zajedno.!!!
Sto se tice ovog bediranja o Adrianu mogu ti dati samo jedan veliki :hug i veruj mi da tocno znam kako si se osjecala.
I naravno cekamo slikice sa novim stiklama. ;)
Meni je danas totalni haos. Majka mi zavrsila na hitnoj jucer, danas malo bolje al nije mi jasno kako doktori neznaju sta joj je. Ajd da pitam vas iskusne majke. Kako je moguce da se ukoci donji dio tela i da se posle infuzije opusti. Totalno se ukoce noge i ona ostaje nepokretna. Kazu da to ima veze sa nervama. Al ne daju neku konkretnu terapiju. Jel ste culi za nesto takvo?
Danas Jovan napravio skandal u skoli. Al nemam sad zivce pricat o tome. Kad se malo smirim napisem. :/
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dory » 27 vel 2010, 10:01

LU- :hug svi mi , vjerujem, ne možemo da ne uspoređujemo svoju djecu s drugom djecom (i dok su potpuno zdravi)...meni to onako kratko bljesne u glavi - gledam dijete koje ide u vrtić s malenim i čujem priča cijele rečenice, zna pjesmice, pozna pokoji broj...a moj maleni -samo pokoji kaže slog....
Ražalosti me to ponekad, deprimira ne neki način, ali više me muči upravo nezainteresiranost društva za probleme te djece, za senzibiliziranje s njihovom različitošću...i ono, negdje duboko u meni muči me pitanje - što će biti s tim djetetom jednog dana kad ja neću biti sposobna brinuti za njega, jer ako ih društvo ne prihvaća sada dok su tako mali, slatki , puni ljubavi i povjerenja...kako će ih prihvatiti kad će biti odrasli ljudi - ljudi sa svim svojim teškoćama (moj maleni ima dijagnozu umjerene mentalne retardacije, i još što-šta piše na papiru - dobila sam neki dan nalaz i mišljenje komisije koja je radila vještačenje)nesposobni za samostalan život...grozim se institucija bilo kojeg oblika i tako sam presretna što sam dobila mogućnost udomiti jedno takvo divno i posebno dijete unatoč svojim teškoćama jer mislim da bi da je završio u nekoj ustanovi bio u nekom kutu gdje nikome ne bi smetao, pod tko zna kakvim lijekovima da miruje i to bi bilo to... njegov život....
Ne znam kako to funkcionira vani, što se događa s odraslim ljudima kad više za njih nema tko brinuti a nisu osposobljeni za samostalan život...kako je to riješeno kod nas?
Vedrije teme..jučer sam bila na sastanku vezano uz udruge i projekte i kad sam došla doma svi su spavali...ja spavam u sredini - s jedne strane moja biološka curica, s druge strane moj udomljeni dečkić, ali je moja kći zaspala u sredini pa sam si legla samo kraj nje...kad se u noći probudio...skočio je, pogledao okolo, preskočio moju D. zagrlio me svom snagom, stisnuo se k meni, gledao me i počeo maziti po licu...to ga čini najnormalnijim i posebnim djetetom - jer zna dati i primiti ljubav..

Oduljila sam, oprostite...Maja ne znam odgovor na tvoje pitanje.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la breg » 27 vel 2010, 14:47

Dory, svaka čast tebi ko osobi :klanja
Sve si prekrasno napisala.
Mislim da je svako dijete s pp posebno na svoj način.
Jel kad imaš takvo dijete posebno si osjetljiv, a takvo dijete ti mijenja i obogaćuje život iz dana u dan.
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la nadicab » 27 vel 2010, 20:26

uf, baš mi je žao što nisam vidjela na TV-u
majo, :hug
Danas u VL čitam o Dinkinom Filipu :srca
Slušali danas radio Sljeme i u 13h oni vele da je na Sljemenu prekrasno, sunčano i snježno, pa smo mi odjurili gore i super se proveli :nana
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 27 vel 2010, 23:09

Dory svaka ti cast na odluci da udomis djete sa pp. :kiss
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lea.marijela » 27 vel 2010, 23:15

LU znam da kasnim no nemam cajta čitat forum pa svejedno
Od srca Vam želimo sve najbolje!!!!!!!!!

Nadice filmić o kojem priča MBee je vjerojatno složen iz našeg zadnjeg intervjua koji su radili prije nešto sitno vremena upravo u svrhu komentara kampanje nakon godinu dana što, kako i zašto.... No ni ja nisam znala kada i gdje će to ići. Jako mi je žao da nisam mogla ići no Leić je jako bubana pa niš od toga.
Možda nam možeš nabaviti kakvu kopijicu tog filmića :srca

faith je napisao/la:Evo upravo je bila LeaMarijela na htv 1 :kiss , cure preslatke ste :kiss

Hvala :joy
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 27 vel 2010, 23:34

dory,skoro sam se rasplakala citajuci kako se tvoj deckic stisnuo uz tebe usred noci :srca ..predivno..

daisy,zao mi je sto sam te ubedirala..jasno mi je da postoji i gore i bolje..ali valjda je to ono ljudsko u nama da se usporedujemo i tezimo boljem..i kad adrian nesto nauci,brzo to zaboravim i vec tezim necem drugom sto bi mogao nauciti..nije mi to dobro,znam a sto cu...

juhu-juhu..imam jednu poznanicu koja je isto tako nosila blizance i jedno dijete je umrlo nakon dan-dva a drugo je slijepo..i tesko joj i dan danas,nakon 7 godina, kad prica o tome..tako da te mogu razumijeti i zao mi je..ona sad ima jos jednog deckica i curicu ali nece nikad prezaliti ono prvo..a sto ces,zivot nam je tako donio,svakom nesto..trebamo se ipak radovati onome sto imamo :hug

nadice..filmic je snimljen prije koji mjesec i receno je da to nece biti na telki nego samo ce biti prikazano sponzorima i onima odgovornima da se vidi kako je kampanja prosla i kako nam je pomogla..

svima..slikice jos ni ja nisam dobila..pa se strpite ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 09 ožu 2010, 00:42

evo..za sve strpljive ...ALBUMCIC ;)
na photobucketu..tamo gdje pise svadbica..to je od profesionalnog fotografa
http://s254.photobucket.com/albums/hh86 ... /svadbica/

a tamo gdje pise svadbica by markius..to nas je frend naslikavao..
http://s254.photobucket.com/albums/hh86 ... 20markius/
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 09 ožu 2010, 06:18

Baš su lijepe fotke, tako ste veseli i nasmijani, A je predivan, ona sa pianinom je predivna.
A zapravo mi je najbolja ona na kojoj si sa sekom i čagate :kiss , prekrasne nasmijane žemske :kiss

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 09 ožu 2010, 12:22

izvire sreća - a neke fotke su zbilja mrak jer je fotograf ulovio ono nešto :up
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.