Mamino sunce mislim da su skoro svi ovdje imali ili još imaju problema sa šakama.Jelena isto u ljutnji stišće šakice, iako je tada palac uglavnom vani, jako rijetko se zna dogoditi da je u šaci.Inače ih ne drži više zatvorene.Daj mu puno da se igra s bočicama ( npr od male Jane od o.5 l, ili slična valjkasta ambalaža ) i lopticama veličine njegove šake ili malo veće koliko već može držati. To će ga prisiljavati da otvara šakice, ako pri tom hvatu gurne palac unutra ti slobodno izvuci.Isto dok čekate vježbe dodavaj mu neku igračku sastrane lijevo ili desno, a kada ga zainteresira stavi u medijalnu liniju da ga stimuliraš da ju proba uhvatiti.
Nevenera meni je tvoj Tin simpa, on uvijek ima neki svoj način pomicanja i kretanja. Ali ne trebaš se brinuti, uvijek je sve bilo uredu.Vjerojatno puže vojnički, ali je malo odignutiji od podloge, ako sam mogla dobro iz opisa shvatiti.Ipak se on već postavlja u četveronožni sam, i vjerojatno , će uskoro i tako početi puzati.Mislim Toma je krenuo, tako da će i Tin uskoro

e pa tin bere jabuke. 

. A Toma i Tin su malo ubrzali i sad jos spadaju u naprednu kategoriju, a sta ces kad ih mame vjezbaju i maltertiraju
. No ja radim po svom i bas me briga, na dobrobit svog djeteta. 

, za maminog pametnog dečka
, za posjedanje, i za prevaljene metre, samo ti njega ispravljaj, znaš mene ja sam pristaša ispravljanja
. Tko zna sto nas ceka npr kasnije s logopedom, sad nam motoricki ide, ali to ne znaci da kasnije necemo zapeti. Kad sam ja dosla na ovaj topic, Jelena je bila carica sa svojim okretanjem, a Tin od Una&Tin, nikako se okrenuti i evo ga sad okrece se i puze. To se sve mjenja, samo jedna stvar kad se uspije i druge se nekako automatski zavrte. Mozda cete malo duze vjezbati, ali sigurno cete uspjeti, barem znas da kod Polovina sve temeljito odradjujete i da uspjeh ne moze izostati.