Sada je: 28 srp 2026, 12:17.

iskustva s milumil 1

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

iskustva s milumil 1

PostPostao/la rena26 » 01 ožu 2010, 10:06

Evo moj bebolinac već mjesec i pol jede milumil 1. Sada ima 4 mj,na početku je jeo prehipp, pa hipp, jer je bio nezasitan. Onda se dogodilo to da se ni hippa nije mogao najesti :dada ,sa 2 mj jeo ja 160 ml svaka 3 sata,tek bi onda prestajao plakati. Rodio se s 3 400.,51, a sada ima 9 kg i 72 cm, dakle velik mamin dečko, malo je bucko, ali s obzirom na visinu nije jako odstupanje. Međutim pedijatar je rekao da ipak je previše da beba dobiva skoro 2 kg mjesečno, pa smo se dogovorili da prijeđemo na milumil 1, on je kao za jako"gladnu" djecu zasitan. I mi smo prešli, i zaista on sada jede 5 obroka dnevno po 200 lj, dakle točno po kutiji. Ali evo šta sad ne štima. Na hippu je imao uvijek zlatnožutu kompaktnu stolicu, a otkad smo prešli na milumil ima 1 - 2 stolice dnevno, tekuće do polutekuće(uvijek propuste iz pelene :roll ), smrde strašno i zelene su s nekim bjelim komadićima, a nekad bez njih :conf :conf . Pedijatar kaže da dok je broj stolica 1- 2 da nema veze kakve su boje i konzistencije. Mislim, gladsn nije jer je zadovoljan i opet je dobio 900 gr u mjesec dana, pa sada ne znam jesu li te stolice možda karakteristične za to mlijeko?Znam da djeca koja piju aptamil mogu imati zelene stolice ,pa je možda tako i od milumila s obzirom da su oba mlijeka Milupina?
Ima li netko iskustva s ovim? izluđuje me te stolice.. :joy :dunno
rena26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: iskustva s milumil 1

PostPostao/la rena26 » 01 ožu 2010, 10:08

mislim ovako skačem od sreće kad vidim da je sve propustilo, al baš svaki put..užas
rena26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 01 ožu 2010, 19:26

ja bih se vratila na hipp i ustanovila je li zaista razlika u stolici od hrane ili je razlika zbog neceg drugog. To bi mi bio prvi korak. U sljedecem, ako ne i istodobnom, isla bih gastroenterologu (ali ja sam se opekla s alergijom na laktozu kod klinca, pa pusem i na zaledjeno).
U svakom slucaju nije mi bas uobicajeno da dijete dobiva po 2 kg na mjesec dana, pa bih provjerila o cemu se radi.
zelene stolice nisu nesto zabrinjavajuce, kazu da stolica oksidira zbog stajanja na zraku, ali proljevaste koje cure iz pelena su mi sumnjive.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la rena26 » 01 ožu 2010, 21:49

joj sad si me uplašila :shock . pa zar ne sadrži i hipp isto laktozu, mislim da je alergičan na nju zar ne bi prije reagirao? Nismo dosad imali nikakvih problema s probavom. Ne znam ali ne bi se vraćala na hipp jer ga je on jako udebljao, a na ovom mlijeku dobio je ipak 900 gr, a ne 2 kg. On se ponaša normalno, ne pokazuje da mu nešto smeta,zadovoljan je..To što curi iz pelene dogodi se ako recimo ne kaka 1 dan, evo danas je kakao al bilo je čvršće ali ipak zeleno.Kupila sam mu jučer prolife, i kao da mu je zgusnio stolicu. možda mu je zbog nečega narušena flora? Na pomolu nam je i prvi zubić, pa si pomislim možda je stolica takva jer ide zubić? Ali ipak ću još ugnjavit pedijatra zbog toga...hvala ti puno na odgovoru. Kakvih ste vi imali problema?
rena26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rena26 » 01 ožu 2010, 23:27

evo sad razmišljam da tražim uputnicu od pedijatra za analizu stolice,možda budemo tada malo pametniji..mjerila sam mu temp. u guzi danas i bila je37,8,realno nije povišena ali do sad mu nikad nije prelazila 37,5, tak da više ne znam jesu zubići, infekt ili nije ništa. :conf .Nije mi problem odvesti ga ni gastrenterologu, ako se bude baš nastavilo tako da riješim sumnje. može biti da jednostavno tako reagira na promjenu formule , ali ipak..jako sam sad zabrinuta
rena26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 02 ožu 2010, 12:11

zar ne sadrži i hipp isto laktozu, mislim da je alergičan na nju zar ne bi prije reagirao?

moj je reagirao s punih godinu dana. Prije nista, ni po cemu se nije vidjelo da je preosjetljiv. S tim da ti dijete ne bi tako napredovalo, jedan od znakova bilo bi slabije napredovanje. Moj je isao u granicama, ali je 9 kg imao s punih godinu dana, a zadnjih par mjeseci je dobio samo 300 gr. To kod vas tesko da bi bila preosjetljivost na mlijeko, ali treba provjeriti kod gastroenterologa. Preko neta mozemo svasta bajati, najpametnije je da dijete vidi doktor. Zato sam ti rekla da sam se ja opekla sa svojim, ali on je imao drukcije simptome. Ne vjerujem da je kod vas problem tog tipa.
Iako, meni se ne svidja to napredovanje od 2 kg na mjesec, to mi se zaista cini pretjeranim, kako god da okrenemo.

Od zubica bi se mozda malko digla temperatura, ali ne bi imao proljeve, zelene stolice i sl., to su zablude.
Moze biti i da je pokupio neki infekt crijevni, pa se bas nesretno poklopilo s promjenom mlijeka, pa se sad treba izvuci tj. oporaviti do kraja, mozda ti zato prolife pomaze (premda ja ne bih tako malom djetetu davala prolife bez pedijatrijske preporuke).

najpametnije ti je potraziti drugo misljenje, ako te brine, u ovom slucaju gastroenterologa.
mene je zasmetalo ovo:
tekuće do polutekuće(uvijek propuste iz pelene ) smrde strašno i zelene su s nekim bjelim komadićima, a nekad bez njih

jer mi to nije opis normalne stolice od bilo kojeg mlijeka, ne samo milupinog. :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 02 ožu 2010, 12:13

ja sam vec pisala nekoliko puta o stolicama na milumilu i aptamilu.
za njih je kao normalno da su te cudne zelene boje i neugodnog mirisa.

da sad ne ponavljam daj pliz pokusaj u trazilici naci stare teme ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la rena26 » 02 ožu 2010, 12:43

Nisam mu davala prolife na svoju ruku, pedijatar nam ga je dao. I mene je bilo strah jer sadrži tragove soje. Idemo kod pedijatra za koji dan paću vidjet. Hvala cure
rena26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.