Sada je: 11 lip 2026, 06:12.
Moderator/ica: nadicab

UNA&TIN je napisao/la:Evo mi npr. konačno možemo odahnuti.
super!
nije mi to baš normalno.
dobili smo vježbe za tačkanje. ostalo isto - obrane, bočni sjed... i ostalo

) onda ce mu to stiskati sakice, a ne otvrati pa to nije dobro.

.I za cijelih ovih 8 mj vježbačkog staža, mogu na prste jedne ruke nabrojati da nije bilo plakanja na vježbama.I meni je trebalo svih tih 8 mj da to prihvatima.Ne mislim da sam postala mama kamenog srca, samo sam reakciju tuge odgodila za neko kasnije vrijeme, kada si mogu priuštiti da me boli duša i srce.Jer se ne bi skoncentrirala, pa krivo polovim vježbe, pa krivo radim doma, pa nema napretka..A ona se isto svaki put kada ju obučem smije terapeutu. Sada mi je nažalost počela i doma odbijati vježbe.Vojtu, na koju se djeca deru, odradi bolje nego obične vježbe.Ne znam, moram se savjetovati s terapeuticom kada mi dođe ovaj tjedan.Možda je shvatila da Vojtu mora odraditi, i to je to.Ja nju obično vježbam kroz igru, pa se onda ljuti zašto ju prekidam, postavljam učetveronožni, a ona bi radila nekaj drugo.I otima se, bacaka.Jučer sam ju držala na silu, urlala je kao na vježbama.Čim sam ju pustila najsretnije dijete na svijetu,smije se.Jutros su joj sve nogice bile plave koliko sam ju stiskala.Grozno.Da mi bar udijeli fizio kakav pametni savijet.Da li da radim koliko ide, pa makar i malo i nedovoljno, ili na silu pa dovoljno.Ja nisam pristalica sile, imam filing da onda ona još više pruža otpor, i koja korist od svega. 

i nama je tako. moj je obrnuto, bio sretna sve do nedavno. naviknu se oni. bitno je da znaš da je to za njihovo dobro, da ih ništa ne boli i da ima svrhu. moj tin se u utorak plakao i vrištao. koma je 

sad spava i kad se probudi vježbanje
koliko često i dugo vi vježbate u danu? ja danas evo 1 put i sad bi drugi a još je iza ručka bio na puzlama na trbuhu 10 minuta i dohvačao igračke i to je vježba zar ne?
No Adrian je super i vjerujem da ce se on normalno razviti i bez daljnjih vjezbi, slicno sada vrijedi i za Tomu, no meni svejedno ne pada na pamet prestati vjezbati.
A da sada napravimo pauzu od 3 mjeseca, oni bi mozda tada vec i hodali, samo da li ispravno?!

)

mamino sunce je napisao/la:derao se ko nikad u životu a nije plačljiva beba.. ja sam pitala da mi ga malo da ali je rekla da će onda biti još gore i da će ona odraditi svoj dio što brže.....i vježba ona a on me gleda i pruža ruke prema meni i plače a ja samo šutim i mislim i mama bi plakala sine moj......
u potpunosti te razumijemo ali bit će bolje vjeruj mi.

no urlao je sigurno 5 minuta.

. probaj ti odvjezbati ujutro za mir u kuci
. tako ce i on manje plakati 

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.