Sada je: 28 srp 2026, 17:14.

Papanje!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Papanje!

PostPostao/la domy » 05 ožu 2010, 22:17

Uglavnom smo na ad otpočetka.
Recimo preko dana kaj je budan nahranim ga i uglavnom najviše pojede 80ml a nekad i manje i onda zna nakon sat sat i pol (ako je budan) početi cendrati i trpa ruke u usta i traži jesti.
E sad meni je to nekako prerano pa onda kemijamo stavljamo dudu, malo čaja i onda dođe da više neće ništa ne pomaže nego mlijek.
I onda obično pojede malo oko 30-40 maksimalno 50 i onda ili zaspi ili se smiri.
i to sve skupa ako pojede pojede na rate ne odjednom znači pojede prvo recimo 10 pa onda još 10 i tako stalno cucla i to traje čak i po 1 h.
E kad spava onda čori i probudi se nako 3-4h i onda u roku 10-15 minuta pojede oko 80.
E sad me zanima jel ok da mu dajemo nakon tako kratkog roka?
I koliko može stajati napraavljeno mlijeko jer u roku tih 1h se mlijeko skroz ohladi i ne znam jel to može izazvato probavne probleme.
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Papanje!

PostPostao/la mamashnita od noje » 05 ožu 2010, 22:21

ne kuzim, razmak izmedju obroka vam je 3 do 4 sata? ne znam koliko je dijete staro, ali meni se to cini skroz normalno.
napravljeno mlijeko smije stajati pola sata.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la domy » 06 ožu 2010, 17:03

mamashnita od noje je napisao/la:ne kuzim, razmak izmedju obroka vam je 3 do 4 sata? ne znam koliko je dijete staro, ali meni se to cini skroz normalno.
napravljeno mlijeko smije stajati pola sata.

Pa da 3-4 kad spava ali kad je budan onda več nakon 1-1,5 počne pizditi da bi jeo, a to mi je nekak mali razmak, ali ponekad jednostavno niš ne pomaže i tek se smiri kad dobije mlijeko.
Sad ne znam jel to ok ga tako često hraniti ali nam se to desi jednom dvaputa tokom cjelog dana.
Znači samo pola sata.
Na nekom topicu na ovom forumu sam pročitala da je ok i do 2 sata. :conf
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 07 ožu 2010, 15:56

koliko je staro dijete?
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la domy » 07 ožu 2010, 18:21

Danas mu je 17 dana
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 07 ožu 2010, 20:35

od tako male bebe ne mozes ocekivati neki pravilan vozni red u hranjenju. stara skola tvrdi da je ad mlijeko koje treba davati svakih 3- 4 sata, nova kaze da ako se doji na zahtjev trebalo bi davati i flasicu na zahtjev.
Pristasa sam neke sredine izmedju tog dvoga- u pocetku, kod tako male bebe, davala bih na zahtjev, dakle, kad je gladan, svakih sat i pol bih dala, a kasnije pokusavala produljiti. Mislim da ce i sam kasnije produljiti jer je ad zasitnije.
Moja su obojica prvih mjesec dana imala dane u kojima bi svako malo trazili jesti, i davala sam im jer bih shvatila da mogu majmunirat pol sata i oni bi se dernjali, onda je pametnije dati odmah.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la mamashnita od noje » 07 ožu 2010, 21:24

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, 17 dana!!! na zahtjev, svakako, u pocetku, bas ovako kako pise swenki.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la domy » 08 ožu 2010, 16:23

mamashnita od noje je napisao/la:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, 17 dana!!! na zahtjev, svakako, u pocetku, bas ovako kako pise swenki.

Pa i ja bi tako, ali onda mi veli sveki malo produlji.
Pa dođe patronažna veli svaki 2-3 sata .
Onda drugi put veli nemojte ga preveč šopati.
Ma mislim da će biti kak i vi velite, na zahtjev pa kud pukne pukne.
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 08 ožu 2010, 16:42

ma ne slusaj sa strane sta ti govore, ne slusaju oni kako se beba dernja od gladi. Meni se nehumanim cini da se djetetu koje je do jucer u maternici jelo svaki put kad je htjelo odjednom raditi nekakve umjetne razmake u ime toga da je hrana zasitna. da je tako zasitna, beba ne bi trazila jesti, meni je to logicno. Pogotovo ako dajes 0 ili pre koje je najmanje zasitno i najlakse probavljivo.

U jednom trenutku dijete ce samo raditi razmake, mislim da ne moras muciti sebe i njega.

Koliko sam shvatila to nije cijeli dan da trazi svakih sat i pol vec se desi ejdnom ili dva puta na dan?
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la domy » 08 ožu 2010, 21:22

swenova mama je napisao/la:ma ne slusaj sa strane sta ti govore, ne slusaju oni kako se beba dernja od gladi. Meni se nehumanim cini da se djetetu koje je do jucer u maternici jelo svaki put kad je htjelo odjednom raditi nekakve umjetne razmake u ime toga da je hrana zasitna. da je tako zasitna, beba ne bi trazila jesti, meni je to logicno. Pogotovo ako dajes 0 ili pre koje je najmanje zasitno i najlakse probavljivo.

U jednom trenutku dijete ce samo raditi razmake, mislim da ne moras muciti sebe i njega.

Koliko sam shvatila to nije cijeli dan da trazi svakih sat i pol vec se desi ejdnom ili dva puta na dan?

Ma da recimo danas je uglavnom spavao tako da je bio ok cjeli dan.
A kad spava onda mu je razmak uglavnom 3-4 čak je jednom bio i 5h.
Ma i tak sam si mislila .
Baš si mislim jel bi te babe slušale djete da se dere i plače ili bi ga rđe nahranile.
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.