Sada je: 10 kol 2026, 17:15.

Nocno pisanje

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Nocno pisanje

PostPostao/la Jullishka » 09 ožu 2010, 08:30

Vanja u zadnje vreme se cesto upiski po noci. Inace, pre spavanja piskimo, pa kad odem da spavam, probudim ga da piski (ok, nije bilo stalno ovako, posto nije ni piskio prvih mesec dana uopste po noci), to je oko 23-24h, a onda se u toku noci (zadnjih dana) opet upiski.
Any idea zbog cega? Da ga budim po dva puta?
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

Re: Nocno pisanje

PostPostao/la servuz » 09 ožu 2010, 08:39

izgleda da cete morati..mi za sad nismo skinuli pelenu ali mislim da cemo isto prolaziti kao vi.decu moje sestre su dizali po noci..ispocetka cesce pa jednom i onda nijednom.
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la SonjaV » 09 ožu 2010, 09:58

Kod E. je bilo to (valjda) da bi se otkrila po noći pa bi se popiškila, ili par dana prije prehladice, kad je malo hladnije itd.
Trajalo je par mjeseci, nije pomoglo ni buđenje ni ništa...i prošlo samo od sebe.
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la teutonija » 09 ožu 2010, 10:23

Možda popije previše tekućine navečer il kroz noć.Znam da si pisala da V često traži sok noću ak je to još slučaj onda ga svakako morate češće dizati.

M nikad ne piški noću ,popiški se npr oko 20-21 tj prije spavanja i spava cijelu noć do 7-8 ujutro i tek tada piški ,ali niti nikad ne pije noću.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Jullishka » 09 ožu 2010, 10:39

teutonija, on odavno ne pije uvece...mozda popije oko 19 nesto, ali kad ide na spavanje oko 20-20:30 piski, pa onda kad ja legnem (iako, to nije bilo tako do pre nekoliko dana, kad je poceo sve cesce da se zapisava).
on je totalno nesvestan, kad ga presvlacim i sredjujem tako upisanog, i nema pojma da je upisan. ne znam, ne smeta mu :dunno
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la mamaX3 » 09 ožu 2010, 11:26

Po mojim saznanjima i iskustvu svejedno je koliko ćete puta buditi djecu po noći, samo ih gnjavite. Kada sazrije situacija sami će prestati piškiti, ne mogu naučiti kontrolirati nešta za šta njihov organizam još nije spreman.
mamaX3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 09 ožu 2010, 11:33

Znam da se nekima to dogadja kad su bolesni. L se znalo dogoditi ako bi imao posebno naporan dan, ono da smo cijeli dan na zraku, hrpa trcanja, skakanja i onda bi valjda precvrsto zaspao.
Nemoj ga dvaput buditi. Nema smisla. Proci ce.
Ako postoji mogucnost da je zbog umora, probaj ga malo ranije staviti spavati kad je tako, malo manje dati piti prije spavanja i gotovo. proci ce.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la ZacKa » 09 ožu 2010, 11:52

mamaX3 je napisao/la:Po mojim saznanjima i iskustvu svejedno je koliko ćete puta buditi djecu po noći, samo ih gnjavite. Kada sazrije situacija sami će prestati piškiti, ne mogu naučiti kontrolirati nešta za šta njihov organizam još nije spreman.

.........pa bude ih da se ne popišaju u krevet, po sebi zar ne ? I da ne spavaju mokri...........

Moja (5g) ima nestabilni mjehur, pa smo isto tako imali dizanja i piškenja po noći ali smo odustali jer od pet dana pogodili bi 2 da ju dignemo i da piški u wc, a ostalo bi ju budili pa ne bi mogla piškiti pa bi se nakon 1/2 sata popiškila cijela u krevet..........pa smo vratili pelenu :/ za noć.............i pelena je uvijek puuuuuuuna ujutro.........a pije ne znam navečer oko 19h a iza još možda gutljaj dva kad pere zube...........
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la An » 09 ožu 2010, 12:40

.........pa bude ih da se ne popišaju u krevet, po sebi zar ne ? I da ne spavaju mokri...........

ne, bude ih uglavnom s namjerom da ih tak nauce da se probude sami. Ali kako mama x3 rece - pomak ne dolazi od toga.

Juls, pisalo se puno o tome.

http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=45&t=52171&p=1832223&hilit=nocno+mokrenje#p1832223

http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=41&t=40662

http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=50&t=16936&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=nocno+mokrenje
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la medo14 » 09 ožu 2010, 12:46

Julliska, računa se da do 5. godine bi se to trebalo ustabiliti. Moj je prvo bio suhpo noći i onda se odjednom zaredalo da je po noći pobjeglo. Sa 5 godina išli na kontrlu da nema neki poremećaj i nema ali opet je mokar bio.
Mi i dan danas moramo paziti koliko i kad pije prije spavanja. Nama je dokica rekla da nikako cedevita i gazirana pića. Probaj smanjiti tekućinu ne samo direktno prije spavanja, nego i puno prije, ja gledam da već oko 18 sati (dakle jedno 3 sata prije spavanja) pije što manje tekućine. Isto tako da u tim predvečernjim satima ode češće piškiti (kažu svaka 2 sata).
Ali vi imate još fore, za sad je to sve recimo uobičajeno.
:mah
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la teutonija » 09 ožu 2010, 12:59

M pije navečer, npr za večeru popije šalicu kakaa ili jede pahuljice s mlijekom i često još kod pranja zuba popije i vode.

Ja isto mislim da nema smisla buditi ih i stavljati na WC noću ,bolje da ima pelenu dok ne bude mogao izdržati cijelu noć.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la ZacKa » 09 ožu 2010, 16:33

Da bolje je, samo se ja bojim kako će npr. sa 5-6 g. ići s vrtićem npr. u Grad mladih na pet dana, s pelenom po noći :/
I dokle čekati i ništa ne poduzimati..........,
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marto » 09 ožu 2010, 20:45

Ja sam se dugo mislila kako ću i šta, jer Zmaj je do nedavno i još uvik ponekad, pija bocu mlika prije spavanja (vidi seku pa traži i on, al evo sad oboje polako prelaze na čašu, ide nam), pa normalno da će piškit kad legne sa 2 i po deca mlika.
Dnevne smo se riješili bez iti jednog incidenta, ovo lito sa 2g i 7mj, a ove noćne nikako. Nekad bi bila suha, često, al nekad ipak mokra. Pa je jednom sam zatražija da je skinem, da je velik i da je više neće. Pa sam odlučila skinit je i zato ga budim prije nego li ja legnem (oko ponoći). On onako mamuran odšeta do wc-a, popiški se i nastavi spavat. Ne smatram da ga mučim, jer ne plače, nastavi svoj bjuti slip odma. Al čitala sam da to buđenje nema svrhe jer da onda piški nesvjesno. :dunno Ja sam odvagnila za i protiv, pa sam tako zaključila da je meni važnije da mu je krevet suh, a svjesno će već s vrimenom počet tražit piškit i budit se sam.
Dva/tri dana za redom je piškija krevet, nisam vikala, nisam tome pridavala važnosti jer sam vidila njegovu reakciju, sav je bija nesiguran, bilo mu je žao, tražija je natrag pelenu. :dunno SAd opet imamo pelenu, al privremeno jer čekamo baku za koji dan da nam donese neku ultra super podlogu upijajuću. :) Al ja ga isto budim, procedura je ista ka da je bez pelene.
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Jullishka » 09 ožu 2010, 21:13

hvala vam na odgovorima, bar imam neke smernice...
evo danas ja i on pricamo puno na tu temu, kaze: ne smem vise od dva soka (nakon vrtica kad dodje, znaci od 14-18:30) i ta dva soka su mu max po 150ml. znaci, ako su, onda su ukupno 300ml, i pisanje izmedju, nakon, pre spavanja i sve to...
ako ga pitam dali hoce pelenu, on kaze hoce, posto je mala beba (mala beba je kad mu odgovara da to bude, zavisi). ali uopste ne konta to kao "kaznu" ili nesto, nego jednostavno ne razume.
mislim da mu ipak ne vratim pelenu, stvarno mi je muka to opet da radim, resila sam da ga dva puta u toku noci stavljam da piski.
neko kaze da je to mucenje...po meni to nema veze (ovo je moje licno misljenje, ne mora da znaci da je tacno), zatosto on spava dok pisa, totalno je nesvestan da sam ga digla, da je piskio i da je nastavio da spava. on spava celo vreme, komiran je!
iako je mozda i to pogresno, mozda mora da shvati da kad mu se piski treba da trazi, i da se razbudi...
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la servuz » 09 ožu 2010, 23:39

probaj..nama je psihologica rekla da krenemo sa skidanjem pelene za popodnevno spavanje i da istrajemo (dobro to ste vi vec obavili).Doki se popodne uglavno ne upiski,ali desi se...nije njoj taj klik jos dosao,no bice...tako i kod vas.tu je to,bar se nadam.
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Jullishka » 10 ožu 2010, 09:08

nocas sam ga 2x digla da piski, u 23 i u 01.
jutros je bio suv. al je imao sta da piski :mrgreen
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la mama z » 10 ožu 2010, 09:49

Moja N je isto dosta dugo dok je prestala nositi pelenu po 2 puta u toku noći išla piškiti i to ako sam vidla da nije dugo bila (npr. od 21 do 1-2 u noći) onda sam ju u snu odnijela na kahlicu,popiškila se na žmireći i vratila sam ju u krevet,ukoliko to nisam napravila popiškila se u krevet a ako je više navečer pila i po 2 put se popiškila.
Već sam se pitala kako će dugo to trajati i bila sam pomalo i zabrinuta jer joj je znalo i u vrtiću pobjeći i onda je prestalo.
Zadnjih mjeseci da pokucam sama ustane i ode piškiti 1-2 puta u noći i ne popiša se više u krevet.
Mislim da treba neko vrijeme da se djete navikne da ne nosi pelenu i onda će krevet i dijete biti suho ;)
N 2005 školarka
D 2008 predškolac
L 2014 princeza
mama z
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mamidji » 10 ožu 2010, 11:13

Julls draga, nase iskustvo je bilo ovako: R. je u 6.mj.prosle godine skinuo dnevnu pelenu ; kada smo bili na moru - moj stari godisnji i tomu je puuuno pridonijelo sto smo bili sa mojom sekom koja ima deckica-R.bratic koji je godinu i pol stariji od njega i ne nosi pelene, tako da je i R. to super prihvatio! mi smo ga ranije puno pripremali na to i pricali mu i da su on i F. veliki decki koji ne nose pelene i tako je krenulo...nije bilo puno frke.......a popodnevno spavanje je furao pelenu do cca 8 ili pocetka 9.mj. i jedno vrijeme mu je bila full suha, pa onda opet mokra i tako naizmjence-ja sam odlucila da cu mu je skinuti kada nabavim postenu nepropusnu podlogu ( a i na moru smo bili na nekoliko razlicitih lokacija i nisam imala uvjete ni svoj kimbac da riskiram zapisavanje tudjih madraca....)!
A preduvjet za skidanje nocne pelene mi je bio i da mu bar jedno 7-10 noci bude suha (tak sam ja zabrijala)...... paket pelena mu je trajao sto godina jer je pelena sve cesce bila suha.....i tako smo kad nam je ponestalo u paketu pelena odlucili skinuti mu i nocnu! teta u vrticu mi je govorila da ga budimo za piskanje.....a meni je to bilo nekak cudno......i mislim da ni nismo to radili u pocetku...mozda svega nekoliko puta i uglavnom oko pola noci ili 1 u noci ali i to smo prestali! Mm je dosao na ideju da ga u razdoblju od 17 do 21 navecer stavljamo na wc piskiti barem dva do tri puta sa logikom da prije nocnog spavanca ispiski sve kaj ima! on navecer doduse ne pije nesto puno....koliko uz veceru popije mlijeka ili tekuceg jogurta...i to je to!
za sada u globalu gledajuci smo imali prakticki 1 nezgodu kad se zapiskio i ko i ti -nismo iz toga radili preveliku tragediju, nego smo mu samo puuuno pricali kako nas mora po noci zvati ako mu se piski...i slijedecu noc, vec pred jutro nas je zvao ali mi nismo culi :oops: i krenuo je piskiti i poceo plakati, tak da nas je to zbudilo, Mm je brzo otisao po njega i odveo ga na wc. Odonda nema vise nikakvih problema......on cak vise ne piski u onom periodu od 19 do 21 toliko.....no uvijek pazimo da pred spavanje mu ponudimo wc sto cesce! prije je cak ujutro cim bi se probudio vikao piski mi se i trcali bismo na wc a sada vise ni to! uredno svako jutro nas zove, Mm ga dofura u nas krevet, on popije svoje mlijeko na bocu (....i to ne vidim kao nikakav problem, obzirom je to jedino kaj pije na bocicu od kad pije kravlje mlijeko, tj. od svoje 2. godine i nikad nije bio neki ovisnik o dudi, boci i sl.) i tek onda trazi piskiti.

evo, to je detaljno nase iskustvo, pa se nadam da ce pomoci barem malo.......
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Jullishka » 11 ožu 2010, 09:51

hvala ti mamidji draga :kiss
inace, vanja ne nosi dnevnu vec godinu dana i nikad se nije desio zajeb (dnevnu na spavanju ne nosi od septembra prosle godine), a nocnu od nedavno (cca 2 meseca) i u pocetku je bilo sve super, onda ovih zadnjih dana eto tako.
nocas sam tako lose spavala, non stop sam se budila da ga pipkam da ga pitam...jadno moje dete, kad sam ga oko 23 stavila na nosu bio je ljut i ponavljao da mu se ne piski.
u 01 je seo na nosu i rekao: SAD i piskio sasvim malo, ali je piskio i do jutra je bio suv. inace on uvek piski na SAD :lol
ne plasi mene uopste to sto ce se zapisavati s vremena na vreme, nego to sto on tako cvrsto spava, da ni ne oseti da mu se piski i jednostavno to pusti...let it flow !
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la Hajdi » 11 ožu 2010, 10:01

julls mi smo N. stavljali po noći na kahlicu od 3. do 4. godine, ona se ne bi ni probudila. Onda je to prošlo i nije više trebalo. Ako vam se da, stavljajte, al neće biti bolje dok organizam ne sazri sam od sebe. Ako vam se ne da, stavite pelenu. Rezultat je isti.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Liv Tyler » 19 ožu 2010, 23:48

G se uopće ne budi radi toga noću i čak ujutro nakon što se probudi može jako dugo izdržati da se ne ide popiškiti. a ja onda sludim pa je potiram na wc, a ona ispiški litru. ne kužim kako se ne popiški u gaće.
Liv Tyler
idoiti popitu

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.