imam cijelo pile,mrkvu,peršina,vegete ali nikad nisam pokušala sama

Sada je: 06 kol 2026, 19:15.

marcella89 je napisao/la:enigmatches??
hvala na pomoći i oprostite što sam topic stavila na krivo mjesto
se meso i povrće (OBAVEZNO GRINCEG-MRKVA ,KORJEN PERŠINA I CELERA i korabica) dinstaju na luku s malo ulja, kasnije se podlije vode i dalje dinsta i tek onda nalije voda, drugo povrće po želji ,začini (nikad ne stavljamo vegetu) i naravno noklice na kraju I još pušlek peršina koji se onda može i ne mora izvaditi kad je juha gotova.Adorabla je napisao/la:Piletinu isjeckas na sitnije komadice (najbolje batak i nadbatak). Dvije srednje velike mrkve ocistis i izrezes na kolutice, jedan komadic celera sitno isjeckas, jedan manji persin, malo korabic ako imas i cvjetace par cvjetica.
Meso izdinstas na kratko na ulju tako da se zapece sa svih strana, dodas svo korjenasto povrce i dinstas uz mrvicu vode na jako laganoj vatri pokriveno (skroz lagana vatra). Ne mijesas nego treses posudu da budes sigurna da ne zagara. Kad je sve omekanilo dodas cvjetacu i kratko jos prodinstas. Dodas vode da sve skupa bude cca 1 litra, posolis, malo pobiberis i ukuhas u to noklice.

eingemachtes ili ne znam kako to zagorci zovu angemahtes ili engemahtes.

zagorci takvu juhu zovu ajnemahtec ,moja baka je doduše zagrepčanka s Bukovca i oni su ju još dok je bila mala tak zvali. 

eingemachtes ili ne znam kako to zagorci zovu angemahtes ili engemahtes.
Piletinu isjeckas na sitnije komadice (najbolje batak i nadbatak). Dvije srednje velike mrkve ocistis i izrezes na kolutice, jedan komadic celera sitno isjeckas, jedan manji persin, malo korabic ako imas i cvjetace par cvjetica.
Meso izdinstas na kratko na ulju tako da se zapece sa svih strana, dodas svo korjenasto povrce i dinstas uz mrvicu vode na jako laganoj vatri pokriveno (skroz lagana vatra). Ne mijesas nego treses posudu da budes sigurna da ne zagara. Kad je sve omekanilo dodas cvjetacu i kratko jos prodinstas. Dodas vode da sve skupa bude cca 1 litra, posolis, malo pobiberis i ukuhas u to noklice

Nekako taj naziv više koriste Zagrepčani-purgeri....
a jos su iz zagreba, to bi se trebalo znati
je pa neg' kaj. odrubite im glave, sramota, ne znati kaj je to eingemachtes. ccc.
ti si meni super.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.