Sada je: 07 kol 2026, 00:00.

Mali kućanski aparati - preporuke

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Mali kućanski aparati - preporuke

PostPostao/la rusulica » 09 ožu 2010, 15:01

Baš me čudi da ovakve teme već nema. Dakle meni treba salamoreznica al dobra. Mama mi ima neku plastičnu Boschovu mislim i grozna joj je. Pomiče se rezač pod pritiskom a i onaj dio na koji nasloniš salamu pleše dok režeš pa moraš paziti da ne otpleše u krivom smjeru.

Inače od moji aparatića definitivno preporučujem multipraktik Krups. Sastoji se od štapa, mlatilice za kreme, posude, sjeckalice s velikom posudom, nosača. Košta oko 600 kn i ima 3 go garanciju a prije tog smo promijenili Boschov i 2 phillipsova koji su se kvarili ko ludi.

Ako kupujete peglu s parnom postajom nemojte ni gledati one ispod 1000 kn, to su mi čak i u trgovini rekli. Ja sam je dobila za pir i totalni je shit , pokvarila se za čas a plastika se raspada. Pritisneš botun prstom i prst ostane unutra a crijevo za paru se začepilo nakon mj dana iako sam koristila destiliranu vodu. Ne postoji filter za kamenac niti ikako mogu pročistiti crijevo.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Re: Mali kućanski aparati - preporuke

PostPostao/la LiKmama » 09 ožu 2010, 15:28

nema ovako opcenite teme nego pitamo kako nam sto treba. :dunno
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la rusulica » 09 ožu 2010, 15:32

LiKmama je napisao/la:nema ovako opcenite teme nego pitamo kako nam sto treba. :dunno

Ma ja i htjela pitat za salamoreznicu al nigdje se ne spominje u tražilici a bilo mi glupo otvorit temu samo za to pošto ona nije neki prečesti aparat u kužinama.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la badada » 09 ožu 2010, 15:36

aparat koji ti tražiš se zove mesoreznica,ali tema o njemu je obrisana ,jedino što pretražnik izbacuje je ovo
viewtopic.php?f=91&t=48193&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=mesoreznica
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 09 ožu 2010, 15:52

Da dobro si me sjetila netko to zove mesoreznica, pogledat ću pod tim imenom.
Takvu temu što si ti navela sam našla u arhivi, zaključanu al isto nije bilo puno o mesoreznici.
Nekako mi se ta tema "da mi je ova pamet..." čini preopćenita al dobro, pitat ću tamo
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la lilly » 09 ožu 2010, 16:03

A jel tebi bas stvarno treba ta mesoreznica..meni je to totalno bezveze...

Dobar nož, i stvar je rijesena :mrgreen
Meni se nju uopce neda svaki put vadit iz ormara, pa slozit, pa poslije pranje :znoj
Doduse, isto je plasticna, sto mi se bas ne svidja, jer kako si i sama rekla sve se "razmrda" dok rezem...
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alkemicar » 10 ožu 2010, 12:33

ja imam ovu Gorenje salamoreznicu - metalnu i sasvim mi je ok za kućnu upotrebu
naravno da nije profesionalna, al mene spasi.
svakako da je veća, bila bi bolja čisto jer kad imaš veeeliku šunku onda je malo nezgodno držati prislonjeno to
mi smo ovu dobili za poklon i imamo je već petu godinu i narezala je gomilu toga i sve pet

da nanovo uzimam, vjerojatno bih isto Gorenje, ali bih uzela onu što ima nagib kao one u trgovini (a jesam ga sad objasnila)
Evo slika da vidiš => http://www.corbis.hr/img/repository/200 ... s_95r1.jpg
nadam se da kužiš..
s ovim nagibom te ne bi bilo briga jel šunka velika ili ne jer gravitacija je drži kako treba i ti samo rezeš :mrgreen
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 10 ožu 2010, 12:35

čemu služi ta mesoreznica u kućanstvu?
pa za izrezat sir,npr. izvadiš to i onda to treba prat, rastavit prije pranja...
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la rusulica » 10 ožu 2010, 12:47

Thanks alkemičar, znam šta misliš pod nagib, to sam i ja razmišljala da bi bilo dobro zbog gravitacije :)

Mi dosta trošimo tih sireva i salama preko dana a još i mm (koji je glavni potrošač) kupuje na poslu. INače nastojim ići jednom tjedno u trg (to je moj način štednje) i onda mi narezana salama ne može potrajati friška ni do sredine tjedna. Kupim crijevo i one zimske uske mogu narezat nožem al tko će nožem npr šunku za pizzu, gaudu ili mortadelu. Znam da je treba rastavljat i prat jer imala sam je kod mame al ja ju ne bih ni spremala u kutiju i ormar nego držala na radnoj plohi. Ujutro narežem za cijeli dan operem i mirna taj dan. A još se na to može rezat na tanko i panceta, pečenica pršut, suđuk... to mi je super.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Krumpirić » 10 ožu 2010, 12:48

imaš pravo, ma ja nisam mjerodavna jer mi ne duperamo salame i pršute, jedino tu i tamo domaću pancetu i kobasu :mrgreen
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la danni » 10 ožu 2010, 12:54

meni je ta mašina za rezanje (kako ja to zovem :dada ) bila broj jedan kad smo useljavali.
uvijek mi stoji na radnoj plohi u kuhinji na istom mjestu, i svakodnevno je koristim.
za sve, pa čak ia za kruh kad imam goste.
čak ju nije niti potrebno prati svaki dan :mrgreen
ja imam neku Siemens metalnu.
nije ništa extra ali mislim da ti je važno da nije plastična-jer su one stvarno loše :dunno
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 10 ožu 2010, 13:03

Da i ja mislim da su plastične lošije.
Alkemičar ova kod moje mame je skroz slična tvojoj samo plastična. Onaj dio koji klizi gore dolje i na koji se stavi salama stalno ispada iz žlijeba. Utor je premalen a plastika klizava.
P.s. Jeli vam se miče nož pod pritiskom dok režete, mislim na ono da fete ispadnu deblje nego što ste namjestili. Mojoj mami i to :dada
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la alkemicar » 10 ožu 2010, 13:07

nama stvarno koristi, jer režemo sireve, kobase, pršut, salame, pečeno meso (npr ona svinjetina hladna), kruh čak kad kad imamo feštu pa se sve reže, a onda i to
i istina je da se ne treba stalno prati, to im stoji i u uputstvima, a stvarno nije problem ove metalne čistiti. ja je ne ostavljam više dana nego uredno očistim svaki dan, al piše da ne treba. ne znam kako je s plastičnim :dunno
ja toplo preporučam jer nas spašava to, a tko ima mjesta u kuhinji (a kod nas ga srećom ima :klanja ) drži ga stalno u kuhinji i nema straha od spremanja non-stop

rusulica je napisao/la:P.s. Jeli vam se miče nož pod pritiskom dok režete, mislim na ono da fete ispadnu deblje nego što ste namjestili. Mojoj mami i to :dada

da kada imam neku ogromnu tešku šunku, al to znam pa stavim na mjericu manju od one što ide i znam da će ispasti deblja feta
valjda me kužiš što hoći reći :naughty
to je još jedan razlog zašto mislim da je ta s nagibom bolji izbor, al možda se dobro još savjetovati s prodavačem prije kupovine (al onim koji se razumije u to, a ne samo koji bi prodao pa kaže šta god želiš čuti da ti udovolji :baba )
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 10 ožu 2010, 13:10

ja imam neku Siemens metalnu.
nije ništa extra ali mislim da ti je važno da nije plastična-jer su one stvarno loše

Potpis, plasitčne su uglavnom bezveze, metalne dobre.

Ja sam imala ovu Siemens metalnu, odlična je. Dala sam je mami jer se njena plastična raspala, a ona se navikla sve rezati na to, čak i kruh. Mi smo je koristili rijetko pa sam je zato dala njoj.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la LiKmama » 10 ožu 2010, 13:13

danni je napisao/la:uvijek mi stoji na radnoj plohi u kuhinji na istom mjestu, i svakodnevno je koristim.

nadam se da ti vegetarijanci/vegani...ne dolaze u goste.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la rusulica » 10 ožu 2010, 13:15

LiKmama je napisao/la:
danni je napisao/la:uvijek mi stoji na radnoj plohi u kuhinji na istom mjestu, i svakodnevno je koristim.

nadam se da ti vegetarijanci/vegani...ne dolaze u goste.

Pa će lijepo narezat krastavce, pome i kupus za salatu... ili napraviti čips ;) (al prije to g operi mašinu da ne ostane mesnih prerađevina :D )
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la danni » 10 ožu 2010, 14:35

hahhaa :lol
na našim prostorima takvih nema :lol :lol
u nas, ako nema mesa-bože sačuvaj :roll
danni
Ovisna sam