Sada je: 25 kol 2026, 16:45.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

promjenila sam silom prilika i doktora tako da moram prvo vidjeti kakva mi je nova doktorica i s njom vidjeti kaj ona misli o tome. Već vidim da će me obožaviti kad joj dođem na vrata i kažem - Znate ja sam sebi dala dijagnoza a vi me pošaljite na pertrage da to potvrdim 

moja je postoperativna, ja sam imala gravesa (autoimuna hipertireoza) kojeg se nije moglo polovit ni za glavu ni za rep, nisam se mogla stabilizirati ni na jednoj dozi hormona barem neko vrijeme.

lare FORZA FIUME je napisao/la: samo ja moram nešt plindrat vječito.

ivanaibruno je napisao/la:evo ja živa- a pijem već 3 dana eutirox. šalim se, nakako mi to sve bio šok. sad sam (u glavi) ok s tim. još da se smanji umor- eeee, to bi bilo divno

pošto ja imam problem malo otežane konverzije t4 u t3, što znači da mi t4 mora biti skroz na gornjoj granici normale, da bi mi doza slobodnog t3 (tj. onog metabolički atraktivnijeg u smislu "živosti" organizma) bila na donjoj granici normale i ni zc ponad toga.
ako možda želim više djece, onda bi bilo bolje da što prije imam treće, npr?dok je TSH ok? Il će mi sada trudnoća požurit proces (tako je dr rekao za drugu da je napravila, al ja sam još u normali s TSH)??
Pogotovo kod mladica kao sto si ti 
i, uopće, nekoliko mjeseci bila krasno umorna i zimogrozna ko palma na zavižanu.
tako je i meni bilo. ja baš razmišljam-struja svijesti..pa tražim odgovore iz iskustva (il kod škorpi iz iskustva+struke), ako moždaželim više djece, onda bi bilo bolje da što prije imam treće, npr?dok je TSH ok? Il će mi sada trudnoća požurit proces (tako je dr rekao za drugu da je napravila, al ja sam još u normali s TSH)??
evo ja živa- a pijem već 3 dana eutirox. šalim se, nakako mi to sve bio šok. sad sam (u glavi) ok s tim. još da se smanji umor- eeee, to bi bilo divno

e da, za vrijeme trudnoće i dojenja, obavezno na kontrolu. dobiješ malo veću dozu euthyroxa jer je opterećenje za organizam veće, odnosno tvoji napori. poslije ti skinu višak doze.
skorpionka je napisao/la:e da, za vrijeme trudnoće i dojenja, obavezno na kontrolu. dobiješ malo veću dozu euthyroxa jer je opterećenje za organizam veće, odnosno tvoji napori. poslije ti skinu višak doze.
Da, ali moguce te strefi postpartalni tiroiditis ko mene, nakon poroda, pa uletis u hipo. Zato bi ja svakome s ovim problemom preporučila češće kontrole iza poroda nego inače.

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.