Sada je: 11 lip 2026, 06:23.

VJEŽBAČI 2010 - II

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

VJEŽBAČI 2010 - II

PostPostao/la Lidija » 10 ožu 2010, 00:58

Više ste nego vrijedni sa svojim klincima kao i s razmjenom informacija. Nastavite ... :)
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: VJEŽBAČI 2010 - II

PostPostao/la roka470 » 10 ožu 2010, 12:03

Hvala i pozdrav moderatorici.
Pa dobre smo u dva mjeseca ispisale smo 14 stranica.I lijepo se družile, pomagale, kukale. :kiss
I nemojte se ljutiti na ovaj snjeg i buru. To je zato jer se Jelena digla na ruke :mrgreen ( tak se mi doma zezamo, jer nam je pun kufer snjega i zime).I sad ju tjeramo da sama dođe na 4 noge, da ne bi slučajno za dva tjedna opet zapalo.Diže se na krevetu i kauču, jutros se valjda 10 puta na krevetu podigla.Malo je rasut četveronožni, kak veli naš doktor, ali onda ja malo skupim noge ili ih pridržavam.Na puzlama se par puta probala dignuti, i jučer skoro uspjela i onda jadna pala na nos, onako kako četveronošci padnu na ledu.Ne znam da li joj se skliže na puzlama :conf .ABS od čarapa ne funkcionira jer ga za sekundu skine.Ili je to efekt kao s rotacijama, kada se htjela rotirati na krevetu, a na podu ne, pa sam ja to tumačila, zato jer na krevetu nema vježbanja i prisile kao na podu.Ali mi teorija pada u vodu, jer se blizanka H isto prvo dizala na krevetu, Gogilina, jel počela na podu i puzzlama.?No dobro, glavno da je počela sama.

Tanja kako ti uspjevaš držati Jerka kod vježbanja Vojte? Mislim, on je stariji od Jelene i puno jači, a meni je sve teže Jelenu zadržati.Mislim na onu vježbu za refleksno puzanje, kada su u potrbušnom, pa jednu ruku držiš za lakat ( tj. epikondil, kvržicu pokraj zgloba) a suprotna noga je savinuta u kuku i koljenu i pritiščeš petu.ja jedva držim nogu, toliko ju jako moram stisnuti da ostane modrica, i mislim da zato odbija jer ju to boli.Sutra idemo na Vojtu, baš me zanima kaj će reći.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kiss » 10 ožu 2010, 12:06

Bravo za Jelenu i ruke :joy
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la KoBorMia » 10 ožu 2010, 12:13

Jelena, pa svaka čast! Hrabrica mala!!!
I nama se klizalo po puzlama pa smo prešli na tepih ... znam da je teže za održavati, no činilo mi se prihvatljivije.
Nekako sam došla k sebi ... hvala na riječima utjehe ... vježbamo i vježbamo ... učimo iskorak i već smo se par puta dignuli na nogice ...mi preponosni, a ona sva zbunjena ...
KoBorMia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Madir » 10 ožu 2010, 14:39

cure pozz :kiss
jel se sijećate kad sam vam kukala da Ivan puuuuuuuno place ,pa da je Ivanova terap.dobila odkaz i da smo dobili drugu.bla,bla
i sa drugom je bio odličan i nije više plakao i bla,bla.........
e pa ta nova netragom nestala,nema je dva dana,nikome se nije javila i isključila mob. :dunno :/
večeras mu dolazi stara,opet su je angažirali,opet nas čeka plakanje :place

nego zaboravila sam vam napisati-da je nama naša fizijatrica,inače iskusna,stručna itd.rekla kad se Ivan počeo podizat u četveronožni,
da nabavimo kolut,šlauf kako li se to već zove.i da mu ga stavimo oko pasa.
to im prijeći da pokleknu,tako jačaju rukice i zdjelicu.
pa da pokušate s tim. :dunno
inače Ivan je ok.sutra nam je neuropedijatar,redovna kontrola.
stalno je na nogama,al nikako da krene.meni se ne žuri,bitno da DOBRO I PRAVILNO krene.
cure vidim da ste vrijedne i ustrajale i tako neka ostane.
svima pozdrav,a bebačima :kiss
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la Tanja77 » 10 ožu 2010, 17:28

Roka jako teško tek u zadnje vrijeme nekako uspijevam tu vježbu odradit kako treba, do nedavno sam radila samo one dvije za ruke kad je u klečećem jer sam ga jedino tu uspjevala zadržat, ove druge sam pokušavala ali bi mi se uvijek izmigoljio i nikad nije bilo baš prave reakcije. Je stariji i jači ali je i razumniji tako da mu sad kažem moramo vježbat, plače, viče neću ali odradi i ne baca se više, onda svima posli priča pobjedonosno kako je radio ežbat i masir. (vježbanje i masiranje). Prihvatio je kao nešto što se mora i sad mi je puno lakše nego prije nekih pola godine kad je to shvaćao kao mučenje. A ne znam za klizanje meni Jerko kad je krenuo ne sjećam se da se klizao, mi imamo pločice i laminat, valjda se po tome i ne kliže ili je on bio dosta očvrsnio kad je napokon krenuo a vaši su još dosta mlađi pa još nisu skroz čvrsti, vjerovatno je zbog toga.
A Madir stvarno nemaš sreće, nestala i ne javlja se, stvarno za ne virovat. A možda Ivan i neće plakat možda je i on sad shvatio vježbanje kao nešto što se mora. Nadam se da će vam se ipak ta vaša terapeutica javit i nastavit dolazit kod vas. Sretno na kontroli sutra.
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 10 ožu 2010, 21:45

Samo kratko jer zurim, roka, nasa strunjaca se puno manje klize od puzzli, pa mozda da ju raspakiras i stavis tamo gdje ste iskljucili strujni krug od podnog.
I T brzo skine ABS, ali ja ga popravljam svakih 5 minuta, on mora posvuda zujati inace je nezadovoljan.
Nis ne vjezbamo, uzas jedan, malo nogica i malo obrane i malo ga ispravljam dok puze i to je sve. Pece me savjest.

:mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Madir » 10 ožu 2010, 22:43

samo prijavljujem plakenje-opet :place
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la mamino sunce » 11 ožu 2010, 00:16

madir :hug znam kako vam je!!! M. plače i meni od neki dan i to čim počnemo sa vježbanjem...nosila sam danas puzle u kuhinju i probala tamo plakao je nakon 5 minuta... a kad ga posjednem ko da si pritisnio dugme stane plakati i igra se :/
isto malo vježbamo ovaj tjedan ko da nam se ogadilo i meni i njemu
naša mrvica 18.7.2009.
mamino sunce
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 11 ožu 2010, 10:17

Madir je napisao/la:samo prijavljujem plakenje-opet :place

Mozda je ipak nesto privremeno, mis mali :/

A za puzace sam ovo nasla da se ne klizu, stramplice s ABS-om i na koljenima

http://www.baby-walz.at/Baby-Mode/Socken-Co/group/29740/dmc_mb3_productlist_pi1.1502.offset/54/product/928723/L/0/Baby-Strumpfhose.a833.0.html

http://www.baby-walz.at/Baby-Mode/Socken-Co/group/29740/dmc_mb3_productlist_pi1.1502.offset/63/product/928821/L/0/Motiv-Strumpfhose.a833.0.html

http://www.baby-walz.at/Baby-Mode/Socken-Co/group/29740/dmc_mb3_productlist_pi1.1502.offset/63/product/928789/L/0/Baby-Strumpfhose.a833.0.html

Idemo u Bec kod moje sestre za Uskrs pa cemo si morati nabaviti tako nesto.

Mada danas se cijeli dan dize na noge i samo ga spustam, a jos nije posteno ni puzati naucio :ne
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kiss » 11 ožu 2010, 11:56

A ja prijavljujem - sebe!

Jutros ga kao po običaju stavim u krevetič dok naložim peć, pa onda slijedi skidanje itd. Naložim peć, i odem u kupaonicu i čujem njega da se dere :roll
Ja trk do sobe :shock :shock :shock On stoji na nogama uz ogradicu od krevetića, ali lola se znao dignut, a spustiti ne, pa počeo vikat :lol

Odmah sam ga spustila, ali bojim se da sada kada se podigao na noge bude to ponavljao :place
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la roka470 » 11 ožu 2010, 12:25

Madir :place , e baš mi je žao, daj traži tu drugu tetu vježbalicu, nije ju valjda ova koja sada vježba, toljagom po glavi negdje iza ugla.Malo se šalim nemoj mi zamjeriti.Šta ti kaže neuropedijatar, fizijatar? S obzirom da hoda po malo jel će još dugo trebati vježbe

Tanja tak ti je sada i meni s Vojtom.Tješi me da je ojačala, jer sam ju 3 tj ipak supjevala držati, sada uspijemo odraditi vježbu samo ako mi nekako mm pomogne držati tu nogu, ali bojim se da ju ne ozljedim.danas u 4 imamo Vojtu, pa javim kak je prošlo.

Kiss jel stoji na punim stopalima?Spusti ga kad možeš, kada ne možeš ne uzrujavaj se oko toga.Adrijan će ionako brzo prohodati kao najzdravije dijete, kada to uostalom i je.Vježbama ste korigirali te manje nedostatke, pogurali ga i to je to.I malo sam čitala na ljetnicama, čestitam ti na svemu lijepom kaj se dogodilo, i jako mi je drago zbog svega čemu se veseliš. :joy

Mamin mačak da moram probati na strunjači, ali veli mm da ju trebam dizati kada završimo, a ja sam ljena,A ima i tepih u svojoj sobi, pa i tamo vježbamo.Još više od čarapa mi se sviđaju mali manekeni.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kiss » 11 ožu 2010, 12:26

Nije mi palo na pamet pogledat od šoka kada sam ga vidila. Ako ponovi budem baš pogledala :D
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la UNA&TIN » 11 ožu 2010, 16:26

Nama opet bolno izbija zub. ali evo ulovili smo trenutak.

Mamin mačak to ti je tako kad počnu puzat. I mi puno manje radimo jer ga ne stigneš uloviti. Čak i ovo ispravljanje stopala teško možeš u hodu ispravljat. Tek kad se digne na koljena onda stigneš ispravljat. Ali ionako je puzanje samo po sebi najbolja vježba za motoriku tako da ga samo pusti neka puzi po cijelom stanu. A rekla sam ti da su ti puzzle uzalud kad propuze kad im je najdraže u kuhinji, na kanti za smeće, u sifonu itd... :angry

Lijepo da opet putujete i moramo si i mi nabavit ABS štramplice.

Kiss u početku ga svaki put spusti kad se digne, ali ne zato kaj ne smije na noge već zato da se nauči spuštati. Primi ga za jednu nogu za potkoljenicu i spusti mu tu nogu na koljeno. Znači mora savinut nogu . Automatski će mu i druga noga otiči na koljeno pa će se sjesti. Vjerojatno će se u početku ljutiti ali njemu neće trebati dugo da skuži jer poanta je da se nauči spuštati preko iskoraka na guzu. Isto tako će ti u početku biti teško savinut nogi jer ju vjerojatno ukoči u koljenu ali vidjet ćeš da će za dva dana savladat i prestat će se ljutiti jer će znat da kad se spusti može opet ići gore. Ja sam Tina ubila u pojam sa tim spuštanjem. I naravno mijenjaj noge. Jednom savineš jednu drugi put drugu i pazi u početku da se ne bubne sa zubičima u ogradicu ili za sta se već drži. Tin je to brzo savladao i sad se sam diže i spušta kad mu se nogice umore.

Madir ovo su igre bez granica sa tvojim fizioterapeticama :angry

Roka nisam ti nikad odgovorila. Ne znam kolki su Tinu leukociti obzirom smo taj dan kod pedice izvadili samo hemoglobin ( nismo radili cijelu krvnu sliku) i to smo još platili 30 kn. Još jedan razlog da posumnjam u davanje lijeka. Prestala sam mu davati legofer i opet je dobio apetit. Jede govedinu i jetrica i žumanjke i nadam se da ćemo kroz par mjeseci popravti krvnu sliku.

Mi se sada borimo sa Tinovom željom da se pusti. Naime čim se digne na noge, pusti jednu ruku i klima se ali ga to ne sprečava da odmah digne i drugu ruku u zrak i to sa onim idiotskim osmjehom " Gle kaj mogu!"

Naravno u istoj sekundi pada na pod, za sada je uvijek pao u bočni sjed. Predpostavljam da je to zbog dobrih obrana koje je imao dok još nije propuzao ali svejedno me strah da ne padne nna leđa ili ako ima neku igračku u ruci on je ne pušta već pada sa njom i u zadnji čas je pusti pa se dočeka na dlanove. Joooojjj....NON STOP SAM IZNAD NJEGA A RUČAK ČEKA!!!!! :mrgreen
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kiss » 11 ožu 2010, 17:51

Hvala Una i Tin, inaće ponovio je i pogledala sam..stoji an stopalima
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 11 ožu 2010, 21:33

Mamin mačak to ti je tako kad počnu puzat. I mi puno manje radimo jer ga ne stigneš uloviti. Čak i ovo ispravljanje stopala teško možeš u hodu ispravljat. Tek kad se digne na koljena onda stigneš ispravljat. Ali ionako je puzanje samo po sebi najbolja vježba za motoriku tako da ga samo pusti neka puzi po cijelom stanu. A rekla sam ti da su ti puzzle uzalud kad propuze kad im je najdraže u kuhinji, na kanti za smeće, u sifonu itd...

Ma mogu ja cijele dane ispravljat stopala jer se njemu jucer i danas uopce ne puze, odn dopuze do prvog mjesta na kojem se moze dizati i onda odmah na koljena i lijeva nogica se vec sprema za dizanje, a ja za spustanje i tako cijeli dan :ne. Sad bi on tvrdoglavko nesto novo a nije jos posteno ni puzanje savladao. Ja brijem da ce ga to proci.

Bili smo popodne malo vani u slingu, nakon 4 dana!!!

Kiss, ma super da je na punom stopalu, mozete se vi slobodno ispisati s ovog topica, ali nemojte :srca. Kako mu sada ide puzanje, jel se pustio na daleke staze?
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kiss » 11 ožu 2010, 22:02

A neidemo mi nikuda. Što se tiče puzanja, ide na malo duže, ali još to nije to... :/
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Madir » 11 ožu 2010, 23:46

Madir , e baš mi je žao, daj traži tu drugu tetu vježbalicu, nije ju valjda ova koja sada vježba, toljagom po glavi negdje iza ugla.Malo se šalim nemoj mi zamjeriti.Šta ti kaže neuropedijatar, fizijatar? S obzirom da hoda po malo jel će još dugo trebati vježbe

:lol :lol za toljagu
u fizijat.ok.čak je samo malo,malčice plakao

u neuroped.isto ok.kaže kontrola za 3-4mj.kad bi trebao svladati hodanje
iskorak mu je 5.al zdjelica još zeza :protest pa su mu leđa zbog toga blago savijena.radit 10000000000000 trbušnjaka dnevno i naravno nastavit ovim tempom.
i rekla namje da bi bila i zadovoljnija da je još duže puzao,a ne da se diže. :strah ja izbečila oči.helou 14mj.mu je.

svima :mah
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la roka470 » 12 ožu 2010, 12:33

evo malo mira da sjednem za komp.Jučer bili na Vojti i dobili još težu vježbu za izvesti od predhodnih.Ja sam uspjela ispravno naporaviti tek nakon sat vremena, ali stvarno sat, njenog plakanja i bacakanja. Valjda se malo izmorila pa sam ju uspjela svladati.Jutros mi doma nije uspjelo ni uz asistenciju mm-a.Zapravo za sve mi mora pomagati, ili ju mora zabavljati da se manje otima, ili pomoći držati jer ja ne uspjevam.Ajde, barem za prve dvije vježbe dobijemo dobru reakciju.Treća je za jačanje leđnjaka i trbušnjaka, i nadam se da ćemo i to uspjeti odraditi.

Una i Tin ma pametno si postupila za željezo, čemu nadoknada kada on super jede. Mene je strah za Jelenu, ona neće jesti, i sigurno je anemična. Na pregledu sa 7 mj nije bila, i zapravo bi joj trebala ići kontrolirati Fe ali mi se ne da.Idemo kod ped redovno tek s godinu dana, pa ću ju onda moliti.

Kiss, Mamin mačak tek su počeli puzati, pa je sada to na kratke relacije.Sjetite se da je sa svakom novom radnjom tako, u početku sramežljivo, a kasnije piče ko ludi.Jelena još ni četveronožni nije savladala kako treba, puzat nije ni počela, pa se nekud diže. Nekako sjedne na nogice kada je u četveronožnom i onda diže trup i jednu ruku u zrak.I u 4 nožnom svakaj izvodi, mm je dugo išao na jogu, pa stalno veli to je ova asana( ako se to tako piše), to je ona asana -uglavnom neka čudna imena.I opčenito smo zaključili da su te vježbe iz joge neki dječiji razvojni stadiji.

[b]Madir[b] a znaš i sama da nisu bitni mjeseci, već je bitno da što bolje usvoje prethodni razvojni stadij.Ja bi tako htjela da Jelena puže za prvi rođendan, i sva sam na iglama da li ćemo 22. kada idemo na vježbe dobiti puzanje.A vidim i sama da joj četveronožno još nije stabilan, i na podu se uopće sama neće niti dignuti, samo na krevetu, i da od puzanja još ništa, nije bitno kaj ima već skoro 11 mj.Rekli su mi jučer na Vojti, da se ipak lakše dignuti na krevetu nego na podu, pa je to razlog podizanja.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tanja77 » 12 ožu 2010, 12:51

Madir baš sam ja tila napisat ovo što je Roka rekla nisu bitni mjeseci nego njegovo motoričko stanje. Jerko je prohoda sa 22 mjeseca a bilo bi bolje da je još puzao i još ojačao jer je sad još dosta klimav na nogama, stalno pada i ljulja se dok ne uhvati ravnotežu, ponekad hoda ko pijanac pogotovo kad brza a to je skoro stalno, puno bi bolje hodao da ide polako a on već skoro i trči a za to nije uopće motorički još spreman.
Roka stpljenja samo, bilo bi dobro kad bi Jelena puzala za rođendan a ako bude par mjeseci posli šta ima veze glavno da propuže, sve će ona stić, prije ili kasnije.
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la UNA&TIN » 12 ožu 2010, 13:15

EVO OBAVILI SMO JOŠ JEDAN PREGLED KOD FIZIJATRA. Žučko je jako zadovoljan, čak je rekao da mu je uljepšao ovaj ionako lijep dan. Mali je baš sve lijepo demonstrirao i opet je dobio titulu " VIDI SE DA SI NAŠ - SVE RADIŠ ŠKOLSKI PO KNJIZI!"

Otkrili smo da iznad desnog uheka ima hemangion ali je mali pa ne trebamo ništa raditi kaj se toga tiče. Kaj najbolje od svega on to ima od kad se rodio ali je imao gustu kosu pa sam ja to povremeno ugledala i glupača uvijek sam mislila da se ogrebao jer je u to vrijeme sav bio zgreban po glavi. Kasnije kad mu je kosa otpala smo skuzili da je ta mrljica non-stop ovdje i vjerojatno će i ostati zauvjek osim ako se malo ne povuće ali nema veze - u kosi je pa se ne kuži!

Kaj se tiče drhtanja nogice Roka bila si u pravu. To je blaži oblik klonusa i svakako je neurološki poremećaj ali on vjeruje da je nastao tijekom umora i da nema neki značajniji utjecaj ali svakako da ako se ponovi da to prijavimo neuropedijatru. Isto kako, kako si i rekla, može se pojaviti i na licu ili bilo kojem drugom dijelu tijela. Ukoliko bude alarmantno svakako otići na hitnu u Klaićevu. Također kaj se tiče visoke temperature i konvulzija upozorio nas je da jako pazimo na to iako je on niskoneurorozičan ali to nema veze. Nekako mi se čini da je to povezano i sa tim klonusom pa da mi je zato to i spomenuo ali me nije htio plašiti obzirom smo prošli tjedan dobro prebolili onu visoku temperaturu.

U svakom slučaju rekao je da ako smo primjetili da mu paracetamol ne pomaže u spuštanju temperature već ibuprofen da idući put odmah damo ibuprofen jer nije dobro da ima tako visoku temperaturu tako dugo ( 24 sata).

sad smo na vježbama jednom mjesečno i ukratko to je to!

Ovo kaj pišete za Vojtu mi je baš grozno. Ne mogu si ni zamislit kak je vašim bebama i evo šaljem vam svima k oji ste na Vojti podršku i ne predajte se!

E da, mamin mačak pitala sam za govor obzirom smo i mi još uvijek na ponavljanju dva ista sloga koja baš i nemaju neko značenje. Rekao je da je to normalno za dečke i da to nisu babske priče već se doista žene razlikuju od muškaraca pa već i u toj ranoj dobi. Najveći utjecaj na to imaju hormoni. Cure su od samog početka u jačem socijalnom kontaktu sa okolinom pa nije čudo da ranioje počnu i komunicirati sa okolinom, a dečki su baš ono kak si i ti rekla " OD AKCIJE". bAŠ JE TU RIJEČ UPOTRIJEBIO PA SAM SE SJETILA TEBE.

Rekao je da nikako ne uspoređujemo svoje kćeri sa sinovima jer mora biti razlike. I stvarno je tako! :)
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 12 ožu 2010, 14:08

Una i Tin ma super za našeg knjiškog Tina.
Zaboravila sam vam napisati, srela sam jučer opet logopedicu kod Polovina.Pitala ju kada bi neurorizični kod nje trebali na pregled, pa mi veli oko 1-1.5 godinu.Puno se igrajte s prstićima i ručicama, znate one igrice s prstićima ovaj ide u lov, ovaj nosi pušku, ovaj jede krušku, ovaj viće daj meni, ovaj viće figu tebi-i dok pričate svaki stih mazite svaki prstić. Zatim ima ona kada se crta po dlanu križ kraž matijaž ( pa crtaš neke iksiće po dlanu), kaj mi daš, prstom boc ( pa ga pikneš prstom), laktom tuc(pa laktom svojim) pa za nos povuc-povuc( i povučeš za nosić).I takve igrice.Jer ono kaj sam pisala centar za govor i finu motoriku su nekak povezani.I baciti mrvice po stolu pa nek skuplja, ili nek prebiru grah i grašak, ali pod nadzorom.I učite ih polako gdje je glavica, nos, oko, ruka, trbuh, noga, kada im nekaj pokazujete uperite prstom.To u ovoj knjizi koju imama od Barbare piše da je pokazivanje prstom složena radnja,i sada ih to učima, i ja presretna, kaj Jelena već mj dana pokazuje. A iza 2 godine ih učiš ne pokazivati prstom, to je nepristojno :lol .Ja svaki dan imam i defektološki sat ( al sam se ufurala :mrgreen ), slažemo kolutove na štap-usavršila je to super-, slažemo manju u veću posudicu, lopticu premještamo iz posudice u posudicu( to se voli i sama igrati), slažemo kockice, otvaramo i zatvaramo posudice...Dajte im da se igraju s različitim materijalima, oblicima, tkanina, koža, papir, vrečice( pod nadzorom), stiropor...Po ljeti na terasi , balkonu-topla i hladna voda, nek umoče ruke u brašno, gris, šečer, nek mjese tjesto...Super za koordinaciju ruke, prostorne odnose, po svim knjigama piše da takve igrice razvijaju neuronske putove i veze. Pa glazba, razno razna, dječije pjesmice, zabavna, klasična.Dobro ih je uzeti i plesati i pjevati s njima ( a i mamama je to super za skidanje kila, malo aerobika s opterečenjem).Jelena je propljeskala na pjesmicu Kad si sretan lupi dlanom to o dlan..
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Madir » 12 ožu 2010, 14:24

Madir baš sam ja tila napisat ovo što je Roka rekla nisu bitni mjeseci nego njegovo motoričko stanje

sve ja to znam.htjela sam reći ajd ti djetetu od 14 mj.objasni da mu je bolje puzati,nego da stoji na nogama. :/
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la nevenera » 12 ožu 2010, 21:51

bok svima!
redovito čitam al ne sitgnem komentirati.
madir- koma za novu-staru tetu vježbalicu
tanja- super za rukice
maminmačak- i mi smo pali u vježbanju otkad radim
kiss- odvalila sam na to da se nije znao spustiti
roka- to se zove pjesmice prstićima, št opisuješ i radim to već neko vrijeme, naime defektolog iz roditeljske udruge gdje sam član nam je držao radionicu pa sam pohvatala kako to ide.

moram pohvaliti tina jer vojnički puže. četveronožni je tu ali ne mrda kad je u tom položaju. :dunno s druge strane nam je rečeno da mu je četveronožni stav dobar i da nije bitno da puže već da se stavlja u četveronožni....

tačkanje ide super. pretačka i 1,5 m s lijepo namještenim rukicama.

ujutro dolazi maminosunce da joj pokažem što i kako mi vježbamo.
nadam se da neće bit deračine.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la roka470 » 12 ožu 2010, 22:41

Nevenera super za vojničko puzanje, i za tačkanje i za dobar četveronožni.Sigurno čete sada uskoro dobiti vježbe i za puzanje,a s obzirom da se Tin sam diže u četveronožni, kod vas nema panike radi vojničkog.Sretno sutra na grupnom vježbanju.

Kod nas danas bila naša teta vježbalica.kaže da joj je četveronožni super, čvrsta leđa, pravilno držanje.Kao što sam pisala na krevetu se sama digne, a na podu joj ja samo malo taknem trbuh prema gore pa se digne. Ali je još problem kaj joj malo ostanu nogice previše nazad pa zato padne ako joj ja ne korigiram. Tako da sada popravljamo noge, da skuži. Ona misli da bi za tjedan dana mogla to savladati.Kad ju namjestiš može ga dosta dugo zadržati.Danas smo imali goste popodne baku, dedu, prabaku od Jelene( tj. moji m i t, i baka).I nosmo vježbali Vojtu, i baš nam je bilo lijepo :mrgreen
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamino sunce » 13 ožu 2010, 00:28

pozdrav svima!
čitam vas redovito ali nemam se baš čime pohvaliti pa ne pišem :mrgreen vježbali smo jučer i danas dva puta po ajmo reći 40 minuta, ali radimo pauze svako malo jer plače i neće pa neznam koliko je to zapravo vježbanja...
sutra idemo kod nevenere i nadam se da će mu njen Tin na subatomskoj razini objasniti da mora vježbati....
jučer sam ga stavila na stol u kuhinji da pivotira i napravio je cili krug na obe strane bilo mu je novo i zanimljivo..samo moraš paziti nedaj bože da se okrene...
danas je stavljao prste od noge u usta i žvače ih i vrišti..ko da se svađa sa njima..
napuhala sam loptu za plažu i vježbamo sa njom i danas ju je dignuo sa obe ruke i bacio...
inače okreće se t/l na obe strane a l/t ništa malo na bok i to je to

bravo Una i Tin!

roka mi te vježbe za ruke isto radimo npr. stavila sam mu u par posuda vodu pa prezlu pa vatu pa brus-papir i da ih dira naizmjenično...on je dirao sve jednom i kad je umočio ruke u vodu onda je prešao na prezlu i ona se zalipila na ruke i on u usta..i kad je vidio da je dobro nije se više odvajao od prezle :klopa
naša mrvica 18.7.2009.
mamino sunce
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tanja77 » 13 ožu 2010, 11:28

To umakanje rukama u brašno, griz i takve neke stvari kod nas jednostavno ne ide jer Jerko ne podnosi da su mu iti malo prljave ruke, odma viče briši, gadljiv je i neće uopće da dotakne nešto tako. Kad smo bili na senzorici na Goljaku trebalo je da rukom maže pjenu po dasci ma kakvi on nije tija niti probat, ja i ova teta smo mu pokazivale a on ništa pa su zaključili da ima problem senzoričke integracije i da ne podnosi neke materjale i onda kad nije vidio stavljali su mu pjenu iza vrata i na nogu da vide kako će reagirati ali njemu to uopće nije niti malo smetalo, tako da izgleda i nije taj problem jer da je nebi mogao to podnit na koži nego mu je jednostavno bilo gadljivo na pogled i nije htio dirat. Nije htio ni plastelin na početku na radnoj ali malo pomalo se navikao i sad već oće. Ne voli vidit ni kad ja radim nešto s brašno pa su meni ruke prljave odma viče briši mama, inače sve mu mora biti tip top na svom mjestu, nedaj bože da igračku spremimo na neko drugo mjesto di inače ne stoji, odma viče, ne, nije tu, stvarno je malo čudan po tom pitanju, ne znam na koga je takav jer ni ja ni muž nismo baš nešto pretjerano uredni.
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 14 ožu 2010, 00:44

Samo da vam kratko mahnem :mase

Mi muku mucimo s dizanjem na noge, lako ga sprijecim da ne iskorakne, ali onda onsamo ispruzi noge i digne se skroz na prste, a tu ga tesko sprijecavam pa sad ni sama ne znam da li je mozda ipak bolje da ga pustim na ovaj prvi nacin na koji mi izgleda puno pravilnije i tada nije skroz na prstima. Je li netko imao slicna iskustva? U cetvrtak smo tek na vjezbama, pa do tada treba nesto improvizirati :| .
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tanja77 » 14 ožu 2010, 11:09

MaminMačak kad se već diže na noge bolje je da to radi iskorakom nego da se s oba dvije noge ispruži, ali to što je na prstima je vjerovatno jer još nije spreman za noge, stvarno ne znam što da ti savjetujem, pusti ga da se digne iskorakom a onda ga spuštaj, znam da nije lako ali koliko god možeš. Jerko se uvijek dizao iskorakom i imao oslon na puno stopalo tako da s tim nismo imali problema. A izdrži nekako do četvrtka pa vidi što će ti reći.
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la UNA&TIN » 14 ožu 2010, 23:29

Mamin mačak a gdje su mu ruke kad se tak digne? Nisam baš skuzila. Jer moj Tin je to radio sa sve četri bi se oproo o stopala i ispružio noge ( al ne ono kao sklekovi). Imali smo osjećaj da će se samo tako diči ali naravno nije uspio odvojiti ruke od poda, ali na Goljaku su mi rekli da fakat ima rijetke dijece koja se tako i dignu i da je to ok ako su na punim stopalim dok to rade ali ako su na prstima nije dobro. :dunno U svakom slučaju bolje da se diže sa iskorakom pa makar to ponekad i loše odradi jer ga ne stigneš korigirati nego li na prste.

roka super su ti ove pjesmice. Moja Una je u ovoj dobi već listala knjige i pokazivala di je koji lik al njega knjiga uopće ne zanima pa ćemo probat s tim pjesmicama. Možda se malo zainteresira za te statičke igre.

Tanja nemoj me krivo shvatiti ali popišala sam se od smjeha na tvoj post. Ne znam kak tvoj klinac izgleda al si točno mogu zamislit facu koju je radio :lol Kako se ta dijeca razlikuju. I evo, šta napravit kad jednostavno imaš gadljivo dijete?!

Eto malo sam se osvrnula na vaše postove i ne bi sad htjela tu cendrati na temu koja nema veze sa vježbanjem ali nekako imam osjećja da vam moram to ispričati. Mi već dva dana ne vježbamo, uu subotu smo završili na hitnoj jer mu je išla KRV IZ UHA :strah
Umrli smo od straha, nakon popodnevnog spavanja kad sam digla pol glave krvavo i kad smo to malo počistili skuzili da ide iz uha. U dvije pedijatrijske ambulante nas nisu htjeli ni primiti nego nas odmah hitno poslali kod otorinca. Kaos! Na kraju ispada da mu je još prošli tjedan pod onom visokom temperaturom koju nismo mogli skinuti nastao nekakav mjehuriĆ kod bubnjiča koji je jučer puknuo i naravno iscurio. Napisaop je i kak se to zove al zaboravila, i to je kao nešto što se često dogodi usljed visoke temperature. Nemam pojma. Prvi put čujem za to.

Moram malo progooglati sutra da vidim kaj je to točno. Njega je to jako bolilo pa je dva dana bio nemoguć. Sad je malo bolje ali još ga povremeno zaboli a onda se tako izvija da mu desna ruka pobjegne skroz iza glave. Kao prije 5 mjeseci. Koma!

Dobili smo garason kapi 5 dana kapati i to je to!

Pozdravljam vas sve i da......KONAČNO JE DOŠLO PROLJEĆE !!!
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.