e, to je to
(edit: zapravo i nije to to
malo sam ovlas pogledala adorabline mjere, ja radim po ovim omjerima s njegove stranice)evo i postupak za taj bazni -
http://www.jamieoliver.com/recipes/brea ... ead-recipeprosle godine sam za uskrs po tom radila i sunku u kruhu, stavlila sam i onda ovu fotku

evo, ovo ti je osnovni recept
1 kg ostrog brasna, 625 ml mlake vode, 30 g svjezeg kvasca (ja stavim cijelu kocku, 40 g), 2 zlice secera, 2 zlicice morske soli (1 ravna zlica), brasno za posipanje
tijesto vrlo energicno umijesiti, al ono ful ga razvlaciti (on kaze presavijati, gnjeciti, lupati, gurati....

) uglavnom, dobro ga izgnjaviti

dok ne postane svilenasto i elasticno.
tijesto staviti u zdjelu, gornju stranu tijesta posuti brasnom, prekriti proz. folijom i ostaviti na toplom da se dize, bar pola sata, odnosno dok se smjesa ne udvostruci.
sad ovaj dio sa sunkom
lim namazes, pospes brasnom pa prebacis dignuto tijesto u lim, lagano formiras, na sredinu stavis sunku. pjenasto smuckas jaje i premazes sunku, prebacis jednu stranu tijesta preko sunke, vanjske rubove isto premazes pa preko tog i drugi dio tijesta. rubove s obje strane malo stisnes da se slijepe pa cijelo tijesto izvana omazes jajetom.
stavis peci u toplu pecnicu, na 180°C nekih 35-40 min.
izvadis iz pecnice i prekrijes tkaninom (to je moj sistem, j. oliver to ne spominje, on samo kaze - prebaci na resetku i hladi 30ak min).
a sunku sam koristila kupovnu, malo dimljenu, prosusenu i kuhanu. obicno budu vakumirani komadi.
i jos jedna napomena - ako radis kruh sa sunkom onda vrlo pazljivo odmjerit sol jer vec i sama sunka bude slana.