Sada je: 10 lip 2026, 18:25.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

svaka četiri dana bi bilo često. kod nas zna biti jednom tjedno

17.01.2009.

holy je napisao/la:Podijelila bih informaciju koji imam od svog lijecnika opce prakse -specijalista u biokemiji (zapravo ta informacija moze se dobit svuda , nije nesto novo)
On tvrdi da bebama /djeci bijelanjak ne treba se dati do 2-3 godine.. kaze da i sa 2god je prerano
RAzlog je to sto protein /albumin u bjelnjak u je prevelika stanica i kad stigne u crijevima crijeva ne mogu ga preraditi vec jako iritira unutrasnjost crijeva, prouzrokuje dijareu i tijelo pocinje da reaguje na razlicitim nacinima (kao kod alergije)
Dakle , nije to zbilja alergija na jaje vec se organizam muci ..neki se muce vise neki manje a zapravo svi smo prosli kroz taj period, roditelji su mislili "ima dijareu uhvatio neki virus"..
Ja licno ne znam kako izbjeci bjelanjak do 2-3god. jer dijete je u kontaktu sa namirnicama koje imaju jaje u sebi (kolac,torta i sl)

rusulica je napisao/la:Ja jer smo ustanovili, alergiju...ibaš jest alergija. Čini mi se da ovo holi i priča o alergiji na jaja (al nije tog svjesna) jer ona u dosta slučajevima nestane sa od 3 - 5 godina

LLV je napisao/la:Čitam vaše savjete kako ne jesti bjelanjak prije najmanje 13 mj. i slažem se s time ali mi nije jasno ako mu ne dam jaje neće se moći cijepiti a ped. nam je rekla da se na idućem pregledu sa 12 mj. cijepimo. Što sad?

tanjabb je napisao/la:Arkana, slobodno mu daj 1/4 zumanjka, tvrdokuhanog umjesas u povrce. I onda pricekaj tjedan dana pa ako nema reakcije daj malo vise. Ako ponovo dobije osip pricekaj jos mjesec dana.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.