Sada je: 10 kol 2026, 14:45.

pomoći joj da se smiri/neće spavati

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: pomoći joj da se smiri/neće spavati

PostPostao/la frrr » 09 lis 2009, 14:13

jale je napisao/la:navika

ma nije navika, nikad nije pila niti tražila mlijeko noću i u principu dobro spava (u zadnje vrijeme, puj puj)

a sad idem proučit što je mmar napisala ;)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 14 lis 2009, 18:50

frrr je napisao/la:u krevetu je do 20, zaspi nekad odmah, nekad 15, nekad 30-ak min poslije. večeru je jela oko 19.20, sad joj probam dati oko 19 ili malo prije jer vidim da nema smisla da čekamo.

budi se oko 7 ujutro, inače. spava uglavnom ok, s jednim do dva buđenja. iznimno ima noći kad spava jako loše i budi se jako često, ali ni tad ne spava bolje tijekom dana.

Mislila sam ti dat koji savjet al sad vidim da si u boljoj situaciji od mene. Naime, moja Laura ima 2 ipo godine i već pola godine ne spava popodne. Nakon što sam praktički od njena rođenja muku mučila za uspavljivanje (i dnevno i noćno- znala sam po 2 - 3 sata uzaludno ležat kraj nje, dojit, nosat i sl dok mi ona skače po glavi a ona opet ne bi zaspala i onda navečer opet isto) pomirila sam se sa činjenicom da dijete jednostavno treba manje sna nego što ja mislim da bi trebala (i definitivno ispod svake granice normalnih potreba).
Sada se budi (tj. ona mene budi) oko 7 ipo a ide (bez puno prosvjedovanja)spavat oko 10 - 11 i zaspe u roku 1 sat što je za mene spas. Ako se slučajno kroz jutro premori pa ju nekako uspijem uspavat popodne onda uvečer nema spavanja do 1 - 2 po ponoći. Ipak mi je lakša prva verzija a i ona je zadovoljnija nego kad ju prisiljavam na san popodne. Da, satarem se preko dana i popodne sam već nervozna od umora jer je jako aktivna i znatiželjna (i zloćkica) ali kad navečer do 11 zaspe - SVETI MOJ MIR.
Predlažem isto, lakše je vjeruj mi
P.S. Šta je kindi?? krevetić ili ogradica-vrtić?? U svakom slučaju od oboje sam odavno odustala jer se ona ko majmunić uspenje uz rub i pokušava iskočit. iz ogradice(i to visoke) joj je to i uspjelo kad je napunila godinu dana - nikad više.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la MALI MIŠ » 23 ožu 2010, 16:50

Drage moje

eto mene očajne!!!!!!!!!

Moja mala ima sad 19 mj. Od rođenja je katastrofa što se tiče spavanja... malo bolje od prije mj dana kad sam ju skinula sa cice... No popodnevno spavanje katastrofa!!! toliko se iznervira kad nije po njenom da evo sad već 5 dan povraća i to pravo se izmuči...neznam šta da radim,luda sam!!!! Ili je uspavam na silu je gospođica pada sa nogu oči jedva gleda , potreban joj je san vidim...ali ne bez cirkusa , plača... nema spavanja... rijetko kad legnem i stvorim idealne uvjete , i recimo gledamo smirujući crtić ... popije bocu i zaspi!
neznam kaj da radim .... stvarno sam strpljiva, pustila sam ju čak da ne spava jedan dan da vidim šta će bit pa je zaspala u 19:00 budila se miljon puta (jer je bila gladna-a neće mljeko uopće) ONA PO NOĆI PIJE GUSTI SOK!!!! :( Luda sam i gotovo!!! Pomoć
Inače je zahtjevno i živo djete nema minute mira a nju smirit da joj čitam priču ili nešto=NEMOGUĆE!
A i brine me taj sok - neće niš drugo samo gusti od breskve ili marelice! Ljudi moji to nije zdravo!!!!!!!!!!!!!!!!
inače jede svu hranu osim krumpira, pije i vodu preko dana jer ju forsiram i sakrivam sok, al prije spavanja mora bit i po noći!
Neznam šta da radim, sa njom je sve teško- sa druge strane tek sad je počela prihvaćat svekrvu da ju čuva do sad sam bila sama cijele dane sa njom-mama mi živi daleko!
Jednostavno sam isfrustrirana i žalosna jer u cjeloj ovoj priči bojim se da joj se nešto ne desi od tog silnog trganja bacanja, povraćanja...

Svai dan joj pokušavam držat u nekom njenom redu, gledam znakove umora i tako to al bez ceremonije rjetko kad da upali... nakraju se sve svodi da ju stisnem uzase i pjevam ježurku ježić a ona se trga otima, ja pokušavam bit smirena i tako nekako zaspi..

Neznam luda sam!!!!

pomozite ako znate
MALI MIŠ
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la maslina » 23 ožu 2010, 17:12

MALI MIŠ-iskreno suosjećam :hug znam kako ti je,ja sam isto oformila topic o nespavanju samo mi imamo 4mj :mali :mali
nemam neki pametan savjet jer ni sebi nisam bila vična pomoći :baba
samo ti mogu reći da suosjećam i da će proći
a ima ovdje puno mama s izvrsnim savjetima
pa čekamo ih :klanja
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 23 ožu 2010, 18:30

Naviku sa gustim sokom si joj ti stvorila, pa joj ti i ukini (to niko ne moze umesto tebe).

Ako nece da spava popodne nemoj je terati. Mozda je prerasla. To sa povracanjem je po meni zabrinjavajuce, jer znaci da uspavljivanje za nju predstavlja jaki stres.

Skini malo fokus sa "meni je tesko" i prebaci ga na "mojoj devojcici je jos teze", jer ona je mala, a ti imas razne izbore kao odrasla.

Ako ti je ona jedino dete ne vidim razlog da ne legnes sa njom svaki dan i da je uspavas u idealnim uslovima (svaki kucni posao ce sacekati).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la bigmamma » 24 ožu 2010, 23:25

Mali Miš - :hug . Ali isto tako potpis na SM.

Pokušaj se ne dovoditi u takvu situaciju. Pokušaj je odvesti na popodnevni odmor bez da to uopće spominješ. Pa mama si joj i lukavija od nje. I zašto ti ne legneš s njom? Pogotovo ako bi joj to pomoglo da se smiri. Imam dojam (oprosti ako sam u krivu) da je tebi panika od same pomisli na njen popodnevni odmor, a malena to itekako osjeti.
Na kraju krajeva možda dijete može proći i sa tzv. aktivnim odmorom. Samo legnite i nek radi što voli ali u ležećem položaju. Možda će joj to biti dovoljno da izdrži do navečer i da ne bude premorena.

A noćno napajanje sokom ukini jer...sve znaš. Nije zdravo, tralala...kvare se zubići...i ometa joj san. Prošla slično ali s mlijekom. HdB sad je iza nas. No moje najmlađe dijete ipak ima periode (i vjerujem da će tako biti kroz čitav život) kad se budi noću i loše spava. I s tim sam se pomirila. Da mi je u takvim periodima teško...je, tim više što sam rastrgana na sve strane s ostalom djecom i sto obveza koje svi zajedno imamo. Kosu bi si počupala od umora, i tu se izjadam curama na forumu. Evo i sad smo u tom nekom periodu nespavanja, nejela, nervoze, pa u krug. I ne znam kako tome stati na kraj...još joj nisam uspjela naći switch kojim se to prekida. Tješim se time da je to samo kraći period i da će proći, jer uvijek prođe.

Želim ti svu sreću i puuuuuno strpljenja!
L. 2003.
S. i A. 2005
L. 2007.
bigmamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 26 ožu 2010, 00:00

bigmama to mi miriše na noćne strahove, proći će.

mali miš lezi s djetetom i nemoj reći idemo spavati već idemo nešto raditi u krevetu. i moja l je nespavalica i sa manje od 2 god izbacila je sva dnevna spavanja i zaspi oko 10 -11 uvečer
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la maslina » 26 ožu 2010, 00:11

rusulica je napisao/la:bigmama to mi miriše na noćne strahove, proći će.

mali miš lezi s djetetom i nemoj reći idemo spavati već idemo nešto raditi u krevetu. i moja l je nespavalica i sa manje od 2 god izbacila je sva dnevna spavanja i zaspi oko 10 -11 uvečer

rusulice-i kod tebe je veselo ako dvogodišnjakinja zaspe tek u 10,11 navečer :dada vidim ima nas nespavača ko u priči :lol
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 26 ožu 2010, 00:37

sad ima 3 al ja se više ne živciram nit je prisiljavam na nešto što ne može - zaspati na silu. ona nije ni umorna ni nervozna :dunno ujutro se budi oko 8
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la maslina » 26 ožu 2010, 00:40

rusulica je napisao/la:sad ima 3 al ja se više ne živciram nit je prisiljavam na nešto što ne može - zaspati na silu. ona nije ni umorna ni nervozna :dunno ujutro se budi oko 8

ako curka nije umorna ni nervozna :zivili ja bi je putila i dulje,lako je za takve :)
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mama Mia28 » 26 ožu 2010, 00:51

Moje djete je tako lijepo spavalo...ah milina.Navečer od 8 ujutro do 8 bez uspavljivanja.
Stavila bih ga u krevetić, ugasila svijetlo i to je bilo to.
Popodnevna tura po dva sata.
No nedavno se sve promijenilo.Popodnevno je gotovo izbacio,ako i zaspe to je tek na pola sata.
Ujutro se sad budi u 6.
Skužio je kako izaći iz kinderbeta i neprestano izlazi van.stavim ga spavat oko 8 navečer, ali ne, on stalno izlazi i
tako do 10.I nakraju uopće ne želi zaspat tamo nego ide k nama u krevet,pa se meškolji i namješta još pola sata.

Večeras sam ja išla s njim spavati u 8 i zaspao je za 15 minuta.Onda sam ga prebacila u njegov krevetić.
Što mislite?Hoću li sad tako morati svaku večer?
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 26 ožu 2010, 00:54

meni je tako oduvijek iako sam pokušala drugačije
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat