swenova mama
ni sama ne znam kako da ti zahvalim na ovako iscrpnim odgovorima o kravljem mlijeku .
Osobno sam se pitala kada da pređemo sa Aptamil 3 na kravlje mlijeko.
Doduše znala sam da neću prije 2 godine, a onda ide ljeto, more i ostalo i tada ne bih ni pokušavala, pa sam mislila u 9 mjesecu/septembru/rujunu kada bi Tarik imao 2 godine i 4 mjeseca.
Sada mislim da ću ga do puberteta držati na kravljem...
Tarik je do nedavno dojio kada je iznenada sma odlučio da više neće, uz sav moj trud i muku...ali eto...to sam baš teško prihvatila...ali kažu bolje tako nego da plače i traži, a ja mu ne dam...
od tada je na aptamilu. prvo je bila 2 sada je 3.
On je jako vezan za flašicu, popije ujutro 150 ml kada se probudi... onda malo kasnije doručkuje, poslije prije spavanja on traži opet bočicu i tada popije oko 180-210ml ml sljedeća mu je naveče prije spavanja oko 210 ml.
navikao je, voli svoju flašicu i ja mu je ne namjeravam oduzimati. I
sama sam dugo bila na adaptiranom i flašici tada je bio Nektarmil (po maminoj priči).
Tarik uz svaki obrok traži jogurt. Čak i uz doručak koji je obično žitarice sa voćem on traži jogurt.
ručak - mora uz njega jogurt,
jedino uz večeru nekada preskoči.
Svaki puta popije po 1,5-2 dc ljogurta.
Sireve jede samo mladi.
ABC, pavlaku, trapiste i ostale sireve baš ne voli, ali ga i ne forsiram.
Voćne jogurte i ne pokušavo jesti, kao ni monte i pudinge, jer smatram da mu je dovoljan "normalni" jogurt.
Sokiće isto tako baš ne voli, kao ni čajeve i ni to ne forsiram.
najviše pije vodu.
U rijetek trenutke popije Hipp sok jabuka i grožđe i to najviše pola.
Kao i svi vi i ja se trudim da jede domaće, zdravo, organsko ...ali često nailazim na okolinu koja misli da kod mene mora biti sve po PS -u i da samo ja imam dijete i niko drugi.
Sada sam na to navikla, pa i imam nadimak "
mama po knjizi", ali šta da radim, takva sam.
raspisah se ja,
uglavnom,
šta da radim kada da prestanemo sa AD, pa ne mogu ga cijeli život držati na njemu...ili da mu ga nekada ukinem i uopće ne dajem kravlje?
ne znam sada koje mlijeko nekada tamo u budućnosti da mu dam i koja je to budućnost? 2, 3, 4 godine?