Načula sam se svakakvih priča u zadnjih par tjedana o dijagnostici svoje pedice tak da nejdem kod nje ni za živu glavu. A i svaki put me opelješi za 60 - 100 kn za raznorazne pretrage a na kraju opet završimo na hitnoj!!

Sada je: 11 lip 2026, 06:23.
Moderator/ica: nadicab

O joj jadan Tin, spuštaj mu to, to je dosta velika temperatura, možeš mu naizmjenično davati i panadon i ibuprofen, bar su meni rekli tako kad je moj imao temperaturu 40 prošlo ljeto. Ibuprofen je skroz dobar za velike temperature odmah ih skida ali se smije davati svako 6 sati, pa mu između možeš dati panadon.

Ali mi je sinulo neki dan kud to vodi, ona ju bude čuvala kad ja počnem raditi. Pa ju valjda planira u ogradice staviti, " zavezati" u kolica, a kak bude ako se dijete ne navikne. Najbolje dijete je ono koje sjedi satima u vrtiću, samo se igra i nikaj ne stavlja u usta. Meni se to nikak ne sviđa. Moja teta čuva svoje unuke, i stalno se bavi njima, uči ih, crta s njima, čita priče, šetaju svakodnevno.Kod moje sveki tog nema. Nadam se da mbudu odobrili produženje porodiljnog na godinu dana, tak da planiram s njom biti doma dok dobro ne prohoda, a nakon toga raditi 4 h. A onda s 2.5 godine vrtić, može za početak na 4 h. Mislim da je to bolja varijanta nego biti s bakom koja misli da bu ju stavila u kolica i konderbet, zavezala okolo igračke, i da bu djete mirno i zadovoljno. Malo sam skrenula of topic, ali muči me po malo to o čemu sam pisala. Nikad ne znaš kaj bu kod ovih naših cerebralaca štekalo, i bolje je s njima na svim poljima što više raditi.

imenjaku, valjda neće dugo bit buban.

U ovo se ne bi štela mešati. Ali ako iskorak nikako ne bude štimao, zdjelica visila. vratit će ga natrag da popravlja puzanje. I opet će sve biti dobro.
ajme roka puno hvala. točno si opisala sve što tin radi od riječi do riječi.roka470 je napisao/la:Tin će prohodati.

.

moja mama ga stavlja na noge, moj otac mi govori da mu dam maog na 1 dan da će sutra prohodati.

. 

.
. Sad mi je malo jasnije ovo za Sabola, Goljak, Karolinu ... Za 6 mjeseci to vjerojatno nije bilo tako lose, ali da K nije skuzila asimetriju, to mi isto nije jasno 

Kaj se čučnjeva tiče ne znam puno jer ih mi nismo radili obzirom ih je Tin počeo sam raditi spontano. A u iskoraku nismo radili njihanje ak sam te dobro shvatila. Mi smo samo radili iskorak , pa vratili na koljena pa druga. I zadrzavali smo se u iskoraku par sekundi u početku. Također ni iskorak nismo radili dok nije digao guzu u zrak. Znam da sam po pola sata sjedila iza njega dok je on bio na koljenima i čekala da digne guzu . naravno mamila sam ga sa igračkama pa je brzo skuzio da se mora podiči na koljena ako je želi dohvatiti.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.