Sada je: 11 kol 2026, 05:37.

privatni ili gradski vrtić?

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: privatni ili gradski vrtić?

PostPostao/la Vesna2 » 03 tra 2010, 09:49

Kad smo birali vrtic uzasnuli smo se kad smo culi kolike je djece u drzavnima. Nama je bilo najvaznije da su grupe male jer smatramo da je tada manja mogucnost da se dijete razboli. Osim toga, dati malisana koji jos ne moze reci sta mu treba niti moze sam jesti u grupu od 15 djece sa samo jednom tetom cinilo nam se strasno. Izabrali smo Viticu koji je jos i waldorfski vrtic. Jako smo zadovoljni, grupe su 5-8 djece. Ovdje ne samo da su tete izvrsne nego imaju i vremena pokazati svoje kvalitete i zaista se posvetiti individualnom radu s djecom, a ne samo mijenjati pelene i obavljati ostale tehnikalije. A ima vremena i za pomaziti se. Atmosfera je smirena, obiteljska i topla. Tetama puno pohvala. Meni je prekrasno kad dodem po maloga vidjeti kako djeca mirno sjede oko tete (netko i u krilu), a teta prica pricu ili nesto izraduju za stolom i "razgovaraju". Vidi se da tete zaista daju sebe. Ne kazem da u drzavnim vrticima ne rade dobre tete, ali mislim da one tamo nemaju vremena pokazati svoje kvalitete. Mi smo svakako za privatni vrtic.
Vesna2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la korny » 03 tra 2010, 12:17

U Zd definitivno gradski. Svega 2-3 privatna vrtića imaju više-manje normalne uvjete za rad, a ostalo je čista improvizacija. Tu ne mislim na tete koje su u mnogim neadekvatno opremljenim privatnim vrtićima svijetla točka.
No, mislim da je najbolje otići i direktno procijeniti situaciju. Pitati npr.:
a) ima li vrtić dvorište, ako ne, izlaze li djeca svaki dan i gdje?
b) ima li vrtić kuhinju, ako ne, odakle dolazi hrana?
c) postoje li uvjeti za spavanje male djece (npr. to je meni s D bilo bitno, možda nekome nije)?
Dobro pogledati stanje igračaka, osvjetljenje, zidove, veličinu prozora, dvorište (ako ga ima) - iz toga se puno može zaključiti.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivana7997 » 16 tra 2010, 23:22

cookie, ovih se dana moze doci u nas vrtic i malo upoznati prostor i tete i vidjeti sto i kako rade. pa ako te zanima... javi se za detalje
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Dory » 17 tra 2010, 10:03

Moja starija kćerka je išla u privatni vrtić prije 10.g. - kad se tek kod nas krenulo s privatnim vrtićima. Išla je u privatni vtić jer nismo mogli dobiti gradski vrtić....bio je to vrtić onako, domaćinskog tipa, ukupno za nekih 30-tak djece, kuhalo se tamo, imali su male grupe, 4 tete...Ono što me mučilo je da se tijekom 2 i pol g. koliko je ibla u vrtiću promijenilo sigurno 5-6 teta...
Maleni mi ide isto u privatni vrtić (ne u vrtić u koji je išla mojakćerka jer smo preselili), on je dijete s pp i bila sam sretna što su ga uopće primili, grupa je mala, ima ih 13 u grupi ali opet isti problem - od 9.mj. promjenilo se 5 teta i to me izluđuje...imam osjećaj da je u državnim vrtićima što se te strane tiče neka stabilnost i da tete ostaju do kraja korištenja vrtića
I sad opet za 15 dana odlazi teta jer je dobila posao u državnom vrtiću...znači opet nova teta :strah
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.