Sada je: 28 srp 2026, 15:28.

Kako ste odviknule sebe od dojenja?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Kako ste odviknule sebe od dojenja?

PostPostao/la mahima » 09 tra 2010, 13:46

Približavamo se drugoj godini dojenja/cicanja, al cica je i dalje obožavana, voljena, zahtjevana, poželjna, neodoljiva itd.
Smanjila sam podoje i ne idu više litre... ali ne znam kako reći kraj... ne mogu joj odoljeti, a postajemi mi malo "too much"... i nepotrebno, naravno...

Kako ste vi rekle dosta?

(S Lucom nisam imala nikakav problem - on je sam od 10. mjeseca života sve manje tražio - i s ravno godinu dana prestao cicati - bez ikakvih drama; čak bih rekla da nije imao nikakav posebno emotivan doživljaj cicanja, recimo cica ga noću nije mogla smiriti ako bi plakao itd.)
mahima
Asimilirana
Asimilirana

Re: Kako ste odviknule sebe od dojenja?

PostPostao/la † Volvo » 09 tra 2010, 13:53

Kako je to bio i uspavljujući faktor (a meni već lagano dosta, ali bez ideje kako stati), definitivno mi je kliknulo kada je sinak zaćorio jednom u dedinom naručju i nakon spuštanja u kindać nastavio cjelonoćno spavanje :) i rekoh si: ok možemo tako stati, malo smo se još nanašali za uspavljivanje, ostalo je "držanje" prsta kroz ogradicu kinderbeta i samo tako, s nekih godinu i nešto smo stali...obzirom na neke ranije poteškoće sa začepljenjima kanalića pomalo sam očekivala nevolje, ali je prošlo bez njih :mah
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Viva42 » 09 tra 2010, 14:24

Mi smo dojili 26 mj., s tim da su zadnjih mjeseci noćna nacicavanja postajala sve duža. Nisam se ništa posebno pripremala. Samo jedan dan kad je došao iz vrtića i tražio cicu, ja sam mu rekla da se pokvarila i namazala sam ju sa svježim bosiljkom ( to mi se prvo našlo pri ruci). On je probao i nije mu se svidjelo. Još je par puta tražio, ja sam svaki puta skrivečki namazala bosiljkom i brzo je odustao.
Vidjela sam da nema nikakve drame oko toga (jedino je malo teže bilo po noći,ali ništa strašno) ,pa sam ustrajala i već nakon 10 -tak dana spavao je cijelu noć bez buđenja.
poletarac NIKO 18.03.2007.- "Bavo mama, ti sve znas!"
JURAN 28.03.2010.

Niko-slike
Viva42
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 09 tra 2010, 15:08

Sa S. je sve islo prirodno, on je izbacivao podoj po podoj i kad mu je bilo dosta prestao je sa 2 godine i 4 meseca.

M.-u sam takodje prepustila da bira, ali je on okoreliji cicoljubac (iako ne tako efikasan i umesan kao S.). Sa 2 godine i 7 meseci tek smo na jednom podoju koga smesti gde hoce (pred spavanje ili kad se probudi). Meni je vec par meseci dosta, ali nadam se cudesnom kliku i ne preduzimam jos nista. Zna vec i da zaspi bez sike bez problema.

Mleka ima u mililitrima.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la kerry » 09 tra 2010, 18:42

mahima je napisao/la:Kako ste vi rekle dosta?

kad stvarno više nisam mogla, bil je nagli prestanak...ja sam taman počela raditi, a on krenuo u vrtić, pa su se zaredale njegove viroze i posljedično danonoćno nacicavanje, pa uz to i ja pobrala viroze, smršavila, maksimalno iscrpljena i jednostavno sam pukla i rekla nema više....to je bilo sa njegovih 16 mjeseci, iako smo 2 tjedna kasnije nastavili sa dojenjem, ali više ne po noći, te onda kroz 4 mjeseca postupno prestali ( s tim da je zadnjih par dana opet "kriza" i kad me vidi u nekom "nazovimo-dekolteu" viče "tita" (=cica) i mazi i "doji" tih par kapi koje su ostale...)...i kak smo prestali tak je počel spavati cijelu noć...al da se nije sve tak poklopilo vjerojatno bi i dalje dojili punom parom.....
a kak odlučiti da je dosta i voljno napraviti taj klik u glavi :dunno
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dudley » 09 tra 2010, 22:16

Ja sam mislila da i jedan i drugi toliko volimo dojenje da nikad nećemo prestati :lol

Ali s njegovih 27 mjeseci me gadno pokosila neka boleština, taman u vrijeme hajke oko svinjske gripe...uplašila sam se i nisam mu dala blizu nekoliko dana, sve je MM hendlao oko njega, po prvi puta u životu ga uspavljivao. Malac kao da je skužio da je stvar ozbiljna, nije ni plakao niti se bunio.

Nakon par dana ja ozdravila a on zaboravio na cicu, skoro kao da je nikad nije bilo.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Anamija » 09 tra 2010, 22:51

Uoravo smo u toj fazi.
Ima 2,5 godine i cica samo pred spavanje. Po noci ako se i probudi, trazi vodu.
Meni je i taj jedan podoj postao previse. Pa sam polako pocela govoriti da bi ja da prestanemo i slicno, ali to nju uopce ne dodiruje.
Pa sam joj danas rekla da me boli cika i da ju pustimo neka malo odmori pa cemo sutra vidjeti je li joj bolje. Ona je plakala da bi mlijeko. Pa se ubrzo smirila, zagrlile smo se i ona je pomalo zaspala.
Sutra cu ponoviti istu pricu pa cemo vidjeti hoce li opet proci. Inace ako mene nema, bez pol frke zaspi i bez mene.
Maratonka 2003
Jesenkica 2007
Anamija
oprezno optimistična

PostPostao/la mama z » 09 tra 2010, 23:19

Kod nas je to bilo nekako postepeno,ja sam počela raditi,on krenuo u jaslice pa se to smanjilo iako je prvih par mjeseci obavezno cicao prije vrtića i čim smo došli doma i još u noći 1-2 puta a između je pio na bočicu (dok sam ja bila na poslu) i onda je prestao tražiti preko dana i samo je cicao prije spavanja i dok je imao 16 mjeseci potpuno je prestao. :dada
N 2005 školarka
D 2008 predškolac
L 2014 princeza
mama z
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamuška » 09 tra 2010, 23:31

Viva42 je napisao/la: ja sam mu rekla da se pokvarila

oprosti na ovo sam odvalila :rolf :klanja
nemam neki pametan savjet k je prestala cikiti sama od sebe
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mahima » 10 tra 2010, 12:22

Uf koliko je okorjelih dojilja :lol
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la elizabeta » 10 tra 2010, 12:35

Odvikla sam se svaki put tako da bih opet zatrudnila :lol
Inače bi svo troje ziher dojili do škole kakvi su to bili sisavci...od prvog dana...ustvari od prvog sata rođenja

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 10 tra 2010, 13:13

elizabeta je napisao/la:Odvikla sam se svaki put tako da bih opet zatrudnila :lol
Inače bi svo troje ziher dojili do škole kakvi su to bili sisavci...od prvog dana...ustvari od prvog sata rođenja

ja nisam vako,ali sam s lijekovima koje sam morala pit.
nadam se da s T neću ništa morat pit, pa do škole-do škole :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Stefanova_mama » 11 tra 2010, 07:54

Krumpirić je napisao/la:nadam se da s T neću ništa morat pit, pa do škole-do škole :lol

Do skole nego sta. :lol
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la kerry » 12 tra 2010, 14:10

Dudley je napisao/la:Ja sam mislila da i jedan i drugi toliko volimo dojenje da nikad nećemo prestati :lol

I ja sam tak mislila...i moram reći da mi je baš žao kaj se kod nas tak poklopilo i jedva čekam opet s drugom bebom i nadam se da budemo dojili bar dvije godine...
ma i sad kad dođe, pa viče "titaaaa" i mazi i ljubi, ma rastopim se sva :joy
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lastavica » 12 tra 2010, 14:16

moja je s nekih 32 mjeseca počela spavati cijelu noć i tu sam ja vidjela svoju priliku :dada , pričekala sam proljeće, malo ju potaknula i s 34 mjeseca je prestala dojiti.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Liv Tyler » 29 tra 2010, 09:04

s prvo je bilo tako da je sve nekako spontano prestalo, a sa drugim još dojim. i još se ne mislim odviknuti.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Svrco » 30 tra 2010, 13:07

Da ne otvaram novi topic, pitat ću ovdje.

Dakle, danas je 6 dan od kad ne dojim. Noći nisu bile baš lake, ali čini se da stvar polako stabilizira što se tiče Jurinog odvikavanja.

Međutim, ne znam što je meni. Već me tri dana pere nešto. Otprilike ko na početku trudnoće ili nakon poroda. Red bijesa, red tuge, red cmoljenja, red smijanja. Inače, i nisam baš sklona takvim promjenama raspoloženja niti bezrazložnom cviljenju.

Jel moguće da je bura hormona zbog prestanka dojenja? Vaša iskustva?
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stefanova_mama » 30 tra 2010, 13:16

Svrco je napisao/la:Jel moguće da je bura hormona zbog prestanka dojenja? Vaša iskustva?

O da :dada
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Svrco » 30 tra 2010, 14:26

tnx, ma baš sam sad isčitala i onaj drugi topic o prestajanju gdje sve lijepo piše.
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mater » 01 svi 2010, 22:22

Ja sam dojila 23 mjeseca i sve je bilo o.k.,ali zadnjih dana se počeo nacicavati, slikovito rečeno navečer počeo, ujutro završio, a po danu hodao za mnom i molio me da mu dam samo još jednu kap mlika, tako da je to bilo neizdrživo i neminovno vodilo prestanku, koji je prošao neočekivano bezbolno, dijete počelo spavati cijelu noć, čak malo mi bilo krivo kako ju je brzo zaboravio, bolje je to podnio od mene koja jedva čeka novu bebu i opet dojenje, Isuse, kako mi je to bilo super, obožavala sam dojenje, mene je onaj hormon sreće lupao, još se sijećam kako je to bio lip osjećaj.
Mater
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.