Sada je: 12 kol 2026, 19:02.
Moderator/ica: nadicab

swanmia je napisao/la:Hvala ti T.i L.tata,ovo prvo mi djeluje zastrašujuće...
A ovaj drugi način sam pronašla na netu,radi se kod oftalmologa pomoću oftalmoskopa,znači snima se kroz oko.
A za ovakve hidrocefaluse koji nisu tipični,kada je tlak čas dobar,čas povišen snimanje traje i po 24 sata i duže dok se ne ulovi trenutak povišenja intrakranijalnog tlaka.
Evo što sam još našla: http://hr.wikipedia.org/wiki/Edem_opti%C4%8Dkog_diska

Zanimljivo mi je bilo tumačenje jednog starog neuropedijatra 'kako rehabilitirati mali mozak'...odgovor mu je bio ' jako teško - jer je jedan od najstarijih moždanih organa - i teško se tu stvaraju nove sinapse (odnosno nikako) dok se u velikoj kori ozljede lakše rehabilitiraju' zato klasična neurogimnastika teško pali - najbolje je jahanje, ljuljanje, vožnja čamcem - gdje 'učiš' mali mozak zaobilaznim propriceptivnim sustavom kako se 'prilagoditi'...

Tomijev i Larin tata je napisao/la:U stvari, hvala tebi. Ovo drugo ima logike. A ovo prvo ti je obicna lumbalna punkcija, sa prozirnom cjevcicom na igli odredjene visine.
Inaće Mia je nagluha na desno uho.

swanmia je napisao/la:Pa kako je krenulo,mogu očekivat i takav zaključak...hahaha
Probala sam snimiti kamerom ali se ništa ne vidi,jer mora biti mrak u sobi kad joj se to desi,i najmanje svjetlo joj smeta kada je u takvom stanju, ima podražaj i kroz oko.
Jednostavno ne znam šta da radim,odvezla bi ja nju odmah za Zg. kad joj se to desi ali ju nesmijem pomaknuti u tom stanju,a kamoli iznjeti van na sunce i voziti,ja ne mogu ni do hitne tada.

suzaks je napisao/la:Viš s tim cerumenom je zanimljivo - L. to proizvodi u kilama - tak mi se bar čini...
Iako svi kažu da je to normalno - meni se baš ne čini...to su ogromne količine...
I problem je na početku ljeta - kad puno pliva - pa to nabubri i začepi joj uha...baš gadno...
Ak neuroped tak keže - valjda je...ali isto tak znam da su mi 3 neuropeda za iste stvari uvijek govorili drugačije...

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.