Sada je: 05 kol 2026, 15:37.

Paukovi...brrrr

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Paukovi...brrrr

PostPostao/la Mama Mia28 » 12 tra 2010, 14:02

Ja sa ježim od paukova,ne mogu ih smislit,doslovno mi se digne kosa kad vidim kojeg,a ne daj Bože da koji padne na mene :strah
Evo npr. Nedavno sam išla po nešto na balkon,i pao mi je na glavu neki debeli crni... ma bljaaak.

Prvo sam zavrištala,pa nekako otresla s glave. Srce mi je skoro otkazalo,a na balkon nisam išla danima :strah
Cijeli dan me prolazio osjećaj da gmiže negdi po meni...fuj.
Možda vam je ovo smiješno, ali meni nije... :ne

Isto tako neku večer kad sam zračila sobu uvukao se jedan veeliki crni u sobu na zid...ma dok ovo pišem prolazi me jeza....

Uglavnom, moje pitanje je: Postoji li nešto protiv paukova?
Nešto od čega oni bježe? Nešto čime bih pošpricala okvire prozora i vrata da ove gadosti ne ulaze u stan?
U dućanima nalazim samo sredstva za moljce,mrave,komarce...ništa za paukove :dunno
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Paukovi...brrrr

PostPostao/la LiKmama » 12 tra 2010, 14:05

Ima, ja sam bas nedavno u jednom katalogu vidjela spravicu koja se usteka u struju i tjera ne samo glodavce (takvu imamo), nego i sve moguce i nemoguce kukce, muhe, paukove...
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Mama Mia28 » 12 tra 2010, 14:09

Znači ima nade :joy :kiss
Imaš li kakav link? Gdje bi bilo toga za kupiti? -jel se sjećaš
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 12 tra 2010, 14:12

evo recimo ovako nesto
opis
Rid your home of unwanted spiders, rats, mice, cockroaches and more with our new chemical-free Spider & Pest Repeller. Simply plug it in to a standard power socket, and ultrasonic functions create a hostile environment which helps drive the pests away.

This pest deterrent will not affect electrical equipment, emits no noise, smell or fumes, and covers an area up to 2,500sq.ft. It is safe for household pets (except rodent and spider pets), and costs very little to run.

Dimensions: 11cm x 6cm x 3cm.

No, na pitanje "gdje" ti nazalost ne mogu odgovoriti. Ja sam vidjela u Argos katalogu ;) (vidi mi lokaciju).

edit, mozda bi mogla naruciti preko ebaya ili amazona.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mama Mia28 » 12 tra 2010, 14:17

Joj ovo zvuči predobro,baš nešto za mene(i moje živce)... Hvala LiKmama...Možda se još netko javi s kakvim prijedlogom.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 12 tra 2010, 14:18

ili recimo ovaj
taj navodno djeluje i na mrave.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mama Mia28 » 12 tra 2010, 14:26

Da barem ima toga u HR za kupiti...ja sam tuka za kupovinu preko
mozda bi mogla naruciti preko ebaya ili amazona.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la badada » 12 tra 2010, 14:29

i mi smo imali dosta problema s paucima, ali češće usisavam,pa valjda i kojeg pauka usisam, a zbog komaraca smo stavili mrežice na prozore i na balkonska vrata i sad je super, ljeti mi je sve pootvarano i nemam beštijica
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 12 tra 2010, 14:30

bilo je topica cak i o tome ;). Nije tako tesko kao sto na prvi pogled/pokusaj djeluje.
A vrlo su vjerojatno i neki od tvojih prijatelja vec tako kupovali kojesta, pa bi ti i mogli pomoci. :)
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mama Mia28 » 12 tra 2010, 14:35

Vjerojatno bih skužila da me se vodi korak po korak :mrgreen
Svakako ću pitat nekoga od mojih da mi pomogne ako zna
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la palunkica » 12 tra 2010, 15:05

Ja sam imala takav protiv komaraca. niš koristi. A inače se u životu od svega najviše bojim paukova :strah

Postavila sam jednom topic, nakon što na moru nisam cijelu noć spavala zbog nekakvih divovskih brzih koje sam nalazila po sobi :strah

Evo, ima toga i kod nas, malo je skuplje nego kod tebe LiK, ali valjda je to isto http://www.suzavac-argus.com/rastjerivaci.html

I da, imali smo i ultrazvučni rastjerivač krtica. najbolje mi je bilo kad je krtica iskopala rupu točno kraj toga. Valjda je htjela vidjeti o čemu se radi. Naravno, krtice su i dalje raskapale naš travnjak. Tako da i dalje u to sumnjam :dunno
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la palunkica » 12 tra 2010, 15:38

zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Stefanova_mama » 12 tra 2010, 15:43

Mreze na prozore i urbana legenda kaze kesten (kao pauci ne vole kesten).

Ja sam se nekad bojala paukova, a sad smo drugari mali.

Preselila sam se u nemacku saveznu drzavu u kojoj je najvise paukova i vrsta paukova u Evropi (cak imamo i one koji mogu da skacu). Prvo sam vristala i bezala, a onda je vise bilo besmisleno se toliko stresirati, a i pred decom sam morala biti hrabra. I jednog dana sam se probudila i nisam se vise plasila.

U principu ovi evropski nece ti nista. Kako MM kaze kad uhvatim nekog kao dlan velikog "ma to je vocni nece ti nista". :drink Uhvati nekog ko zna o paukovima i prepoznajte vase autohtone vrste, bice ti lakse kad se suocis sa strahom. :jadnimi
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la palunkica » 12 tra 2010, 15:49

Je, ja se suočavam sa strahom da ih razlijepim knjigom po zidu. To su baš ti, vrtni koji su veliki kao dlan a brzi....

I niš meni to suočavanje sa strahom ne pomaže :/

Na moru imam vrata od 3 metra, ne znam kako da na to stavim mrežu :alc
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Potica » 12 tra 2010, 15:55

Stefanova mama blago se tebi, ja sam proučila literature i literature i stručnjake slušala i pokušala sve i svašta ali ne ide :dunno od samog čitanja ovog topica meni se ježe sve dlake na tijelu :strah
Od kad sam mama kontroliram se toliko da ne padam u nesvijest i ne vrištim previše :oops: , a kad vidim pauka pošaljem dijete da to riješi :mrgreen
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Mama Mia28 » 12 tra 2010, 16:20

Isto tako neku večer kad sam zračila sobu uvukao se jedan veeliki crni u sobu na zid...
bacila sam neku knjigu na ovog,a poslje sam noću razmišljala "što ako je sneo jaja, što ako je još koji ovakav tu negdje u sobi"... Eto,moj strah je golem, badava neće ništa ja se ježim od same pomisli da plazi po meni ili mom A i da me gleda onim mnogobrojnim očima...ma fuj! :strah

Kad sam prije cca godinu dana pročitala negdje da svaki čovjek za života pojede u snu 8 paukova :strah i dan danas često razmišljam o tome u krevetu.
Isto tako ona priča da su se nekom dječaku (negdje vani) ugnjezdili u uhu!!! :strah I ne zna se koliko su dugo tamo imali "gnjezdo"...

Sumnjam da bi mi bilo kakvo suočavanje pomoglo :dunno
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 12 tra 2010, 17:14

palunkica je napisao/la:Je, ja se suočavam sa strahom da ih razlijepim knjigom po zidu.
:lol
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 12 tra 2010, 17:14

Potica je napisao/la:a kad vidim pauka pošaljem dijete da to riješi :mrgreen

Odvalila sam i na ovo :lol
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 12 tra 2010, 17:17

palunkica je napisao/la:Na moru imam vrata od 3 metra, ne znam kako da na to stavim mrežu :alc

U Grckoj sam videla da naprave vrata spolja od aluminijumskih ili plasticnih profila (preko obicnih vrata), sa unutrasnje strane je vodjica od metala i u nju uguraju mrezu, a preko mreze gumu cca. 5 milimetara okruglog profila.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Mama Mia28 » 13 tra 2010, 20:25

Znači, najbolje bi bilo zasad da stavimo mrežice na prozore...
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TmamaKiN2 » 15 tra 2010, 12:41

nemam nista pametnoga za reci, samo se prijavljujem kao jos jedna koja se panicno boji pauka, ma i ostalih kukaca. ja posaljem mm da to rijesi :dada ponekad se pitam kako bih da sam solo :/
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la LiKmama » 15 tra 2010, 16:23

palunkica je napisao/la:Evo našla sam, naravno da ne radi http://www.essortment.com/articles/ultrasonic-pest-control_1782.htm

Bah, svasta se moze naci na netu. Meni je veca potvrda i dokaz cinjenica da takve spravice postoje vec jako dugo i prodaju se iznimno dobro. :dunno Mozda ne djeluju na sve moguce zivotinje, kukce itd., mozda nemaju ni 100% djelovanje, ali da bas nista ne valjaju, odavno bi propale.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 15 tra 2010, 18:39

Mi koristimo ultrazvucni za komarce i radi, za paukove jos nisam probala.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Mama Mia28 » 15 tra 2010, 21:50

Radi ili ne ja ću nekako nabaviti tu spravicu :dada a do tada šaljem M po mrežice za prozore.
Ja se stvarno užasavam paukova, ma ježim se čim pomislim na njih :strah
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamin slatkiš » 15 tra 2010, 21:51

pauci buuuuu :strah
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jopic2 » 16 tra 2010, 09:02

:mah
Pauci...uf moja najveća noćna mora,kad ga vidim makar bio ko buhica bježim van iz stana,a ne iz sobe,toliko o tome kolko ih se panično bojim.
Jedan moj prijatelj radi u deratizacijskoj firmi,i baš sam ga pitala dal ima neš za te ogavne paukove,pa veli da taj otrov s kojim oni deratiziraju tjera paukove super...sad s njim dogovaram da mi dođe doma pošpricat prozore i vrata pa ću vidjet dal djeluje...sezona im upravo počinje fuj fuj :kiss
jopic2
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ancica » 16 tra 2010, 20:25

Sa kukcima nemam problema (osim što mi se gade žohari, posebno nakon studentskog života - prisjeli su mi), čak ni sa zmijama, ali pauci :strah
Kampiramo svake godine, na kampici su mreže gdje god je to moguće, ali ja stalno pogledavam po kutevima ne bi li vidjela kakvog odvratnog debelog pauka. Noćna mora su mi. Kupit ću ovaj ultrazvučni rastjerivač radio - ne radio.
SM, kod mene suočavanje ne pali u ovom slučaju. Nema šanse :ne
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Stefanova_mama » 16 tra 2010, 20:56

ancica je napisao/la:SM, kod mene suočavanje ne pali u ovom slučaju. Nema šanse :ne

Ma ja sam shvatila kako je ljudima u Africi sa svim onim otrovnicama, mozes da se plasis do odredjene granice, ali kada je "zastrasivac" tako cesto u svakodnevici, jednostavno vise ne mozes da se plasis, pocnes da ga pratis i da resavas problem.

Ovi "moji" uglavnom love nocu, ne ujedaju ljude kao primaran cilj, dakle moras pomaknuti krevet i sve oko kreveta barem jednom nedeljno (i naravno da im pocistis mreze). Radije jedu kukce nego mene, hvala im. Na proslom stanu smo imali mreze (panika koju sam tada prezivljavala dok je S. bio beba je bila strasna). Na ovom stanu ih nemamo, malo prosetaju, neke izbacimo, neke opaucimo. Jako volimo susede laste i ne hranimo ih (da budu gladne i potamane ih).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la ancica » 16 tra 2010, 21:11

Ma razumijem ja o čemu pričaš, al ne vjerujem da bi mi pomoglo - majkemi, toliko su mi gadni :dada
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la mamin slatkiš » 17 tra 2010, 13:47

ancica je napisao/la:Ma razumijem ja o čemu pričaš, al ne vjerujem da bi mi pomoglo - majkemi, toliko su mi gadni :dada

uhh ti si ka i ja nemogu ih vidit nacrtane :strah
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.