Sada je: 30 tra 2026, 03:51.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Ja idem jednom godišnje na uzv,jer kad sam probala sama isprepipat,svašta mi se pričinjalo
Krumpirić je napisao/la:...na kraju je žena išla kod 5.og doktora, privatno, dobrog uzv dijagnostičara, i kaže on nešto jest, vadimo i biopsiju....:
u svakom slučaju, već je imala i metastaze na limfnim čv. i došla je praktički u "5 do 12"
17.01.2009.
Rogue je napisao/la:pa si godisnje vadim markere
CA 15-3
Mjerenje CA 15-3 najkorisnije je za praćenje tijeka liječenja kod žena s karcinomom dojke, osobito kad je riječ o uznapredovanoj bolesti. Marker je rijetko povišen u ranim stadijima bolesti.
Karcinomi pluća, jajnika i prostate također mogu uzrokovati povišenje ovog markera, a isto tako i nekarcinomska stanja poput dobroćudnih bolesti jajnika i dojke, endometrioza, upalna bolest zdjelice i hepatitis. Trudnoća i dojenje također su povezane s povišenim vrijednostima.

mene je zapravo strah jer ne znam što bih s lošim rezultatima
mmama je imala rak dojke (još je unutar onih pet godina), baka s tatine strane rak jajnika (ne znam jesu li u istoj skupini) i tako...
nisam pametna
Mislim da cu se nakon ovog svega procitanog probati naruciti.
ivana7997 je napisao/la:meni su s mamine strane baka, dida, ujak i teta umrli od malignih bolesti. a mama se upravo lijeci od limfoma. nisam za sebe zabrinuta, nego prestravljena od brige za djecu

ja sad imam 38 i velike cice, s malo mliječnih žlijezda. jel meni bolje ići na mamografiju ili još uvijek na uzv?
jer su mi cice samo kvrga na kvrgi
nitko u obitelji nije imao rak dojke pa valjda nisam na prvoj liniji udara, bar u ovim godinama. Al na sistematskom cu naruciti i da me, nakon donjeg pregleda, i gore prepipa striček doktor. i snimi. 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.