Sada je: 12 kol 2026, 19:26.

cestarine-ukidanje

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

cestarine-ukidanje

PostPostao/la suzaks » 22 tra 2010, 12:43

suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: cestarine-ukidanje

PostPostao/la nadicab » 22 tra 2010, 16:28

nisam mogla vjerovati - pa kud na invalide :ne
To mi je na nivou da prosjaku naplatiš placarinu i još ako nešto dobije milostinje, da mu opališ i porez+prirez+harač
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Luantaro » 22 tra 2010, 16:29

nadicab je napisao/la:nisam mogla vjerovati - pa kud na invalide :ne
To mi je na nivou da prosjaku naplatiš placarinu i još ako nešto dobije milostinje, da mu opališ i porez+prirez+harač

baš
sramota :ne
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Daisy » 22 tra 2010, 16:37

E da je gadno, gadno je...al iz osobnog iskustva govorim da svaki dan vozim svoje dijete u Zgb na reh. i koristim autocestu i to najskuplju u Hrvatskoj i s obzirom da se ne vozim svojim autom (znači ne mogu ga prebaciti na dijete) uredno plaćam cestarinu...dok po drugoj strani znam barem za pet slučajeva da se osobe koje su zdrave uredno voze po toj istoj autocesti a imaju oslobođenje jer im primjerice auto glasi na mamu koja je invalid (iako je nema u autu - što nitko ne kontrolira, naravno..) i eto ..nadrapali sada i oni kojima to oslobođenje zaista treba.... :dunno
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 22 tra 2010, 19:44

pa nisam mogla vjerovati kad mi je muz rekao..mislila sam da je nes krivo skuzio..
stvarno ne mogu vjerovati da ce to napraviti..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la suzaks » 23 tra 2010, 09:51

Daisy je napisao/la:E da je gadno, gadno je...al iz osobnog iskustva govorim da svaki dan vozim svoje dijete u Zgb na reh. i koristim autocestu i to najskuplju u Hrvatskoj i s obzirom da se ne vozim svojim autom (znači ne mogu ga prebaciti na dijete) uredno plaćam cestarinu...dok po drugoj strani znam barem za pet slučajeva da se osobe koje su zdrave uredno voze po toj istoj autocesti a imaju oslobođenje jer im primjerice auto glasi na mamu koja je invalid (iako je nema u autu - što nitko ne kontrolira, naravno..) i eto ..nadrapali sada i oni kojima to oslobođenje zaista treba.... :dunno

Da, stoji - samo je dosta toga kad nešto treba uzet - a kome ćeš - evo invalidnim osobama - one se ionako neće bunit...
Mi ćemo u Evropu - po čemu?
Na ovaj način?
Ima doista osoba koje koriste auto kao način kretanja - jer u ovoj usranoj državi ne mogu sa svojim djetetom na vlak, autobus, sva javna prometna srestva - ako u to nije uključeno bar još dvije odrasle osobe...a tako i s osobama s invaliditetom koje samostalno žive...
Mi ne možemo koristiti povlasticu za ceste, jer auto nije na L. - iako se sjećam da je bila inicijativa da je važna kartica koja je prenosiva - znači važno je da je osoba u autu...

U ovoj državi nitko ne radi svoj posao - na tisuće je iskaznica podijeljeno koje uopće nisu u skladu sa zakonom - te osobe se mogu 'normalno' kretati - nisu im oštećeni doljnji ekstremiteti u zakonskom postotku...svakakve vrste naljepnica postoje...braniteljske, neke stare, većina ni nema nove ....o lažnim iskaznicama, osobama koje kupuju auto od invalidnih osoba da bi mogle koristiti tu povlasticu, mogućnosti 'kupnje invaliditeta' neću ni govorit...
Zakonski nema tko odrađivat te provjere - jer su i sami u tom korupcijskom kolu...

I na kraju će nadrapat opet oni kojima je to pravo doista potrebno! :dada
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 23 tra 2010, 09:52

jučer je u HRT dnevniku ipak bio dostojan prilog tome jer je RTL samo protutnjao bez komentara.
Veli jedna mlada žena u kolicima da ona živi od invalidske mirovine (1000 i sitno kuna) i da ona ne može sebi priuštiti plaćanje cestarine, te da to sve vodi tome da invalidi budu zatvoreni u svojim kućama.
Ljudi jako često zaboravljaju da je velikom broju invalida ato jedino prijevozno sredstvo; oni se ne mogu ukrcati u autobus i otići kamo trebaju :/
O zloupotrabi neću, za to postoje instrumenti pravne države; nije rješenje da se svima ukine, nego da se postroži kontrola.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mamma2x » 23 tra 2010, 09:55

kako su počeli sutra će uvesti porez na zrak koji udišemo. :(
mamma2x
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suzaks » 23 tra 2010, 09:57

nadicab je napisao/la:jučer je u HRT dnevniku ipak bio dostojan prilog tome jer je RTL samo protutnjao bez komentara.
Veli jedna mlada žena u kolicima da ona živi od invalidske mirovine (1000 i sitno kuna) i da ona ne može sebi priuštiti plaćanje cestarine, te da to sve vodi tome da invalidi budu zatvoreni u svojim kućama.
Ljudi jako često zaboravljaju da je velikom broju invalida ato jedino prijevozno sredstvo; oni se ne mogu ukrcati u autobus i otići kamo trebaju :/
O zloupotrabi neću, za to postoje instrumenti pravne države; nije rješenje da se svima ukine, nego da se postroži kontrola.

Da , Tatjana Varga - baš smo se s njom sretali svuda svojedobno ....
...prekrasna mlada žena kojoj se jako, jako divim.... :srca :proljece :srca
...živi svoj život kao da nema prepreka - a ima ih milione - i rješava ih jednu po jednu....
I, da, njoj je auto način kretanja.... :dada
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 23 tra 2010, 10:09

a mojoj obitelji to oslobađanje ipak čini jednu zamjetnu stavku u budžetu; pored hrpe stvari koje privatno plaćam, hrpetini ortopedskih pomagala, terapija itd ... Država mi samo za njegove naočale velikodušno daje samo 70 kn, a ja naočale plaćam 1000 kn i to ne fensi-šmensi okvir. Ispada tako jeftino jer štedimo na jednom staklu jer na jedno oko ne vidi (crni humor)
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Daisy » 23 tra 2010, 10:59

suzaks je napisao/la:Ima doista osoba koje koriste auto kao način kretanja - jer u ovoj usranoj državi ne mogu sa svojim djetetom na vlak, autobus, sva javna prometna srestva - ako u to nije uključeno bar još dvije odrasle osobe...a tako i s osobama s invaliditetom koje samostalno žive...
Mi ne možemo koristiti povlasticu za ceste, jer auto nije na L. - iako se sjećam da je bila inicijativa da je važna kartica koja je prenosiva - znači važno je da je osoba u autu...

Mi smo u istoj situaciji....i samo se nadam da će nakon ove radikalne mjere ubrzo uvesti pravog reda i omogućiti pravim invalidima da se istom povlasticom koriste...(vječiti optimist :D )
Danas sam u prolazu na radiu čula kako iz ureda pravobranitelja za invalide kritiziraju ovu odredbu i kako ne treba ukidat za sve već izvršit analizu (to se već trebalo napraviti, možda ne bi ni došlo do ovog) pa tek onda...slažem se, meni bi logično bilo da se oslobađaju cestarine osobe po principu znaka pristupačnosti - vezano za osobu koja se prevozi, znači ne moraš biti vlasnik vozila...makar mislim da i tu treba uvesti reda... :dunno
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 23 tra 2010, 17:50

Mi nismo imali oslobođenje od cestarine ali stvarno je sramota da se na takav način "štedi" jer ima toliko puno mjesta gdje se štediti može ali neće. Fakat smo banana država.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 tra 2010, 15:19

hmmm, kaj ćemo sada morati ići i na još jednu komisiju koja će dodatno utvrđivati jel 90 ili 100 % stupanj invalidnosti?
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 25 tra 2010, 05:57

Pa kad oni znaju da mi volimo i imamo vremena za plaženje po komisijama, a i treba još stručnjaka zaposliti, prestrašno, meni ovaj plan zvuči malo presmješno.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 26 tra 2010, 11:04

Mi smo sad uz redovite kontrole koje obavljamo barem kod 3 spec. mjesečno imali prikupljanje papira i svih ostalih peripetija za tri komisije (odgoda škole, invalidnina, SRV)...ha, ha, :dada
nadicab je napisao/la:hmmm, kaj ćemo sada morati ići i na još jednu komisiju koja će dodatno utvrđivati jel 90 ili 100 % stupanj invalidnosti?
:mrgreen
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ronin » 26 tra 2010, 21:20

strašno,prestrašno

udaraju na najadnije od svih

i kad se sjetim da je predsjednica vlade nekoć bila rame za plakanje takvim ljudima,još sam ljuća i bjesnija...koje licemjerje,koja tvrdoća,koja prijetvornost

obiće im se o glavu kad tad...sram ih bilo,fuj
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.