http://www.index.hr/vijesti/clanak/oni-ce-nas-izvuci-iz-krize-kosor-prvo-reze-povlastice-za-invalide/487437.aspx
Sada je: 12 kol 2026, 19:26.
Moderator/ica: nadicab

nadicab je napisao/la:nisam mogla vjerovati - pa kud na invalide
To mi je na nivou da prosjaku naplatiš placarinu i još ako nešto dobije milostinje, da mu opališ i porez+prirez+harač

Daisy je napisao/la:E da je gadno, gadno je...al iz osobnog iskustva govorim da svaki dan vozim svoje dijete u Zgb na reh. i koristim autocestu i to najskuplju u Hrvatskoj i s obzirom da se ne vozim svojim autom (znači ne mogu ga prebaciti na dijete) uredno plaćam cestarinu...dok po drugoj strani znam barem za pet slučajeva da se osobe koje su zdrave uredno voze po toj istoj autocesti a imaju oslobođenje jer im primjerice auto glasi na mamu koja je invalid (iako je nema u autu - što nitko ne kontrolira, naravno..) i eto ..nadrapali sada i oni kojima to oslobođenje zaista treba....

nadicab je napisao/la:jučer je u HRT dnevniku ipak bio dostojan prilog tome jer je RTL samo protutnjao bez komentara.
Veli jedna mlada žena u kolicima da ona živi od invalidske mirovine (1000 i sitno kuna) i da ona ne može sebi priuštiti plaćanje cestarine, te da to sve vodi tome da invalidi budu zatvoreni u svojim kućama.
Ljudi jako često zaboravljaju da je velikom broju invalida ato jedino prijevozno sredstvo; oni se ne mogu ukrcati u autobus i otići kamo trebaju![]()
O zloupotrabi neću, za to postoje instrumenti pravne države; nije rješenje da se svima ukine, nego da se postroži kontrola.

suzaks je napisao/la:Ima doista osoba koje koriste auto kao način kretanja - jer u ovoj usranoj državi ne mogu sa svojim djetetom na vlak, autobus, sva javna prometna srestva - ako u to nije uključeno bar još dvije odrasle osobe...a tako i s osobama s invaliditetom koje samostalno žive...
Mi ne možemo koristiti povlasticu za ceste, jer auto nije na L. - iako se sjećam da je bila inicijativa da je važna kartica koja je prenosiva - znači važno je da je osoba u autu...
)

nadicab je napisao/la:hmmm, kaj ćemo sada morati ići i na još jednu komisiju koja će dodatno utvrđivati jel 90 ili 100 % stupanj invalidnosti?

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.