Sada je: 12 kol 2026, 21:10.

Xcell centar, tretman maticnim celijama, trebam misljenje

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Xcell centar, tretman maticnim celijama, trebam misljenje

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 19 tra 2010, 22:52

Evo zagooglajte "Judy DiCorcia", majka male Laureen, autisticno dijete, pokazala poboljsanje nakon tretmana u XCell. Objavila se prica nakon sto je majka pisala pismo predsjedniku Obami. Zvuci autenticno.
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 19 tra 2010, 23:26

Laureenina priča je super--ako je to 40%--mislim da je i 20% puno za spektar,ali kad si u ulozi roditelja čije dijete ne spava noću godinama(govorim iz vlastitog iskustva)--tada je sami čin spavanja vrijedan tog postotka...i naravno da dijete koje ne spava godinama ne može učit...izgleda da te matične stanice reguliraju san--tako navodi i tata djeteta sa CP ...ali mi nije jasno da to ne rade u SAD :dunno

citat iz linka prije:Matična stanica je ona prva stanica iz koje će se nakon oplodnje majčinog jajašca spermijem razviti budući čovjek.-

citat 2:Dijeljenje matičnih stanica se nastavlja, i nakon manje od tjedan dana majka nosi zametak od stotinjak jednakih matičnih stanica, tzv. embrio. Nakon toga se matične stanice nastavljaju dijeliti i dalje, ali se sada započinju razlikovati, pa od nekih nastaju, primjerice, živci, od nekih žile, kosti, mišići, koža, žlijezde, organi itd., ukupno oko 200 tipova različitih stanica koje čine ljudsko tijelo...

značilo bi da su sve matične stanice jednake samo tjedan dana,a poslje se razlikuju -pa po toj razlici među matičnim stanicama nastaju različita tkiva organi itd..kad oni izvade matične stanice kako znaju koja je za što?
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 19 tra 2010, 23:34

da,ni ja ne kuzim..procitala sam to..ako to uzimaju iz pupcane vrpce onda je to daleko od onih tjedan dana :dunno
a da se stanje kod mog djeteta poboljsa za 40 % pa o tome nisam ni sanjala da bi se moglo ostvariti..to bi bilo stvarno wow!
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la juhu-juhu » 20 tra 2010, 09:28

Matične stanice uzimaju djetetu iz kuka, tj njegove stanice.Oni ne rade s pupkovinom.Neka bi pitanja njima se trebalo postavit mislim da bi bili spremni na to odgovorit
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 21 tra 2010, 12:46

Glori je napisao/la:http://www.24sata.hr/news/nakon-lijecenja-maticnim-stanicama-fetusa-dobio-rak/103216/

ovo je doduše sa matičnim stanicama fetusa,ali mislim da sam negdje vidjela i sa vlastitim (bilo prošle godine pa se ne sićam)...

koliko sam ja čitala ,matične stanice obnavljaju tako da imaju podlogu(mora ostat obris mrtvog tkiva(struktura)(ili sl.) i one to regeneriraju),međutim ako su poslane na mjesto kojem to ne treba ja ne znam kako se vladaju-ispada da se stvaraju izrasline...

matične stanice se pokreću kad je potrebno nešto obnoviti,što se dešava ako stignu do mjesta gdje nemaju što obnovit???

evo naglas razmišljam---može li još nekih istraživanja -jer ipak se to u americi radi 4godine?

Pročitala sam članak. Tamo piše da su između ostalog posljedice bolesti tog dječaka i tumori. Je li moguće da mu se zato pojavio tumor? Hoću reći, oni jesu utvrdili da su tumor uzrokovale matične stanice, ali možda i ne bi da nije bilo utjecaja te bolesti na organizam?
Po ovome što si navela, da matične stanice trebaju podlogu da bi imale što regenerirati - znači li da u našem slučaju ionako ne bi pomogle (Margarita se rodila bez parijetalnih režnjeva mozga, na njihovom je mjestu praznina, znači nema se što regenerirati)?
Uh, previše nade, previše pitanja, previše sumnji, previše straha - u mojoj je glavi trenutno pravi uragan, ali u svakom slučaju mislim da vrijedi pratiti rezultate pa kao što je netko već tu napisao za par godina možda sve ovo i ne bude u sferi eksperimentalnog. Ako pomaže, nikad nije kasno, zar ne?
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 21 tra 2010, 16:24

Ako pomaze kako tvrde da pomaze, onda nije kasno...
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 21 tra 2010, 17:55

ja sam tu pisala o fazi koja je poznata...možda je uznapredovalo ili će uznapredovati....

uglavnom oni bi iz recimo sad lupam "svinjske vene" izvukli sve stanice ubrizgali matične od čovjeka i stvorili čovjekovu venu,ili čovjek ima oštećenje srca -njemu ne treba novi organ već samo matične stanice...

ja osobno vjerujem da će to ići dalje (ili je već otišlo)...ako je to prva stanica iz koje smo se "kompletno " razvili--mogućnosti su neograničene samo je pitanje vremena...nadajmo se ubrzo(ali u medicini treba i pokusno vrijeme--znate ono pokusni miševi,pokusni ljudi-zaključak_)...
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 22 tra 2010, 08:33

Slažem se Glori, mogućnosti su ogromne i sigurno će to ići dalje. Samo ne želim da moje dijete bude onaj "pokusni čovjek" kod kojeg skuže što može poći po zlu. Vjerujem da to nitko ne želi. Neka, kopat ćemo dalje o toj temi i čekati dok nam se ne čini dovoljno sigurno. :mah
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Glori » 23 tra 2010, 17:40

nakon fijaska sa "bomedicinom"-mudrije važemo...

od tad ja se odgovornije ponašam prema NJEGOVOM novcu--trebat će mu i u budućnosti,a ako bude neka terapija koja stvarno daje rezultate "zvonit će na sva zvona"---

npr.ako matične stanice pomažu autistima 40% (to bi u slućaju spektra značilo-da će djete biti samostalno)--tada bi američka vlada-bez problema izdvojila sredstva za takvu terapiju(jer samo ljetna škola državu košta 30 000$,ABA-60 OOO$ godišnje po djetetu)--mislite li da država ne zeli uštedit toliki novac godišnje da ne pričamo dugoročno????

nešto ima u tim matičnim stanicama,ali kako kaže Tomijev i Larin tata---za to nikad nije kasno,a po meni je važno da je dobro ispitano-pa neka košta koliko košta...
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.