Sada je: 28 kol 2026, 14:17.

napuknut rectum

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

napuknut rectum

PostPostao/la bit ce bolje » 23 tra 2010, 22:52

pozdrav svima... ovdje sam prvi put jer sam zabrinuta i to jako za svoju 1.5 godisnju djevojcicu pa se nadam da cete me shvatiti i pomoci savjetima.
mislim da mi je najlakse opisati mayino stanje ako opisem zadnjih par dana s naznakom da se patimo sa tvrdom stolicom tako da smo imali i situaciju kada bi pocela tiskati u 9 ujutro a konacno se pokakala u 5.30 popodne, ili pocinje u 9 ujutro a zavrsi u 13 sati...
ono sto ovdje priznajem je da sam pokleknula bakinom utjecaju da djete mora jesti pa su nase vecere uglavnom bile tipa rucka, juhica, meso, prilog dakle cijeli obrok... da li sam tu pogrijesila? ok
utorak 21.10. Maya je navrsila 1.5 godina... lijep dan, bez problema je uspavam u 23 sata probudi me plac i mami mami buba... pa kaj buba... pipa i plac i plac... do 12... normalno bi ju cajic smirio ali ovaj put ne i hoce se nositi non stop, naravno da ja sumljam na zubice

srijeda 22.10. spremamo se za vrtic... maya nije ona "stara" i opet mama buba... pa kaj buba misicu... pipa sad mislim da mozda treba kakati i da je opet tvrdi i da ju to muci... ali kako je spomenula buba nekoliko puta odlucila sam otici pedijatrici. pregled uha, pipice, trbuha, usta... na pitanje kad je zadnje kakala odgovaram jucer (prije toga dva dana nije kakala), dali smo urin i nalaz je bio ok pa pedijatrica govori da je upala uha i prepisuje antibiotik, i kapi za nos. maya je nesto bolje volje pa je vodim ipak u vrtic - tamo je ionako na privikavanju 1.5 sati a taj doticni dan jos 45 minuta ali voli tetu pa nek ide mislim si. vrtic je prosao bez problema, nije se dala domeka. antibiotic navecer

23. vrtic je opet dobro prosao ali cijeli dan se maya zali da buba pipa. navecer kod prematanja primjecujem napuknuti anus, jedan mali dio strsi i vjerujem da ju to smeta. Sama imam hemoroide pa znam kak je... zovem dezurnu ljekarnu da se posavjetujem. uzimam neven kremu, laktozu i probiotik jer se panicno bojim tvrde stolice jer nam anusic tako nikada nece zacijeliti. u vecernje mlijeko usitnjavam 1.4 male pastile i nedugo maya povraca... e sad je li zbog novog okusa ili mozda i "stare" hrenovke koja je u dosta velikim komadima napustila mayino tijelo (tek sam tad skuzila kak moja mala opce ne zvace). smirila se... ja ipak "krivim" mikrofloru i dajem joj nesto kasnije novo pola mlijeka pola vode vecernji napitak ... povratila je i to :conf e sad se stvarno brinem ali maya je tolko umorna da je zaspala pa odlucih pricekati jutro. oko 2 ujutro maya me zove da joj se pridruzim u krevetu a ja joj nudim vodicu - povratila je i to - poludela sam na samu sebe...

24. jutro maya ustaje cak i bez problema jede malo kruskice i peceno jajceko no ubzo vrlo mekana stolica da je tekucina presla na pidjamicu ali je bilo i tvrde konzistencije dakle ne tipicni proljev pa si mislim da je to mozda uzrokovao probotic, vrtic opet super da nisam tete upozorila kakvu smo vecer imale nebi one nista primjetile. Zovem pedijatricu da ju obavijestik kak se maya i dalje zali da pipa boli i sve sam vise uvjerena da tretiramo upalu uha koja ne postoji jer se dijete opce ne drzi za uho. govori da je neven krema ok i da vidim kak to bude pa ak nebude da dodjem da mi prepise sluzben kremu :klanja ..., Poslije popodnevnog spavanja sam joj ponudila juhicu jer u vrticu nije bas jela. pojela je 3 zlicice i povracala. sad joj mjerim temperaturu - sa tri razlicita toplomjera ugo, celo, pazuh u guzu nemogu i dobivam tri razlicite vrijednosti no dve vele 38.1. znaci to nije za alarm.... nesto kasnije u strahu da ne dehidrira nudim caj (bibivita sa mlakom vodom) i cak sam sretna da ju vidim da pije... povratila je i kuzim da ju sad vec lovi panika jer ne kuzi (a ni ja kaj je) na stvari. i dalje, rekla bi sad i cesce govori da ju buba i da ju nosim, iako dosta cesto skidam i mjenjam pelenu i mazem kremicom. opet zovem pedijatricu i dobivam uputnicu za vadjenje krvi, urina i moramo kod nje na pregled kad to obavimo.

cini mi se da smo ipak pokupile neku virozu i da zato povraca i ima temperaturu ali me muci vise taj rectum i to da ju buba. kako mogu pomoci svojoj bebi??????? a da ne govorim da neznam cega da se vise bojim sad tvrde stolice ili proljeva... da li da joj i dalje na neki nacin pomazem omeksavati stolicu (sok od narandje, kruskica...)

ljep pozdrav. naravno da je ovo predugo, drugacije nisam mogla pa najljepse molim administratora da ovo moje pismo svede u okvire za objavu a da se bit ne izgubi... vi ste mi jedina pomoc
bit ce bolje
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: napuknut rectum

PostPostao/la ivana7997 » 23 tra 2010, 23:56

pretpostavljam da je do danas vasa lijecnica ipak odgovorila na neka od ovih pitanja. ili je rijec o recentnim dogadjajima? ne razumijem bas, buduci da navodis datume u listopadu...

kako je malena danas?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la bit ce bolje » 24 tra 2010, 06:30

jooooojd ni sama neznam zakaj sam pisala 21.10. to se sve odbijalo ovaj tjedan od 21.4. do evo sad... spremamo se na vadjenje krvi a beba govori buba jos uvijek s tim da joj imami suze kad prdni...
bit ce bolje
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 24 tra 2010, 10:27

Po svemu sudeci dijete ti ima opak zatvor.
Taj proljev koji spominjes vrlo vjerojatno nije proljev nego posljedica zatvora. Njoj u crijevu postoji cep, stolica koju ne moze izbaciti, i kad pojede nesto novo, ono neformirano procuri pored tog cepa, i to djeluje poput proljeva.

Ja bih nju odvela pedijatru ili u bolnicu da je ociste i onda iz pocetka, kvalitetnu prehranu, bez hrenovki primjerice, puno jogurta, puno tekucine, puno vlaknaste hrane....
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Stefanova_mama » 24 tra 2010, 11:22

Potpisujem Lik, idite lekaru pre nego sto dehidrira ili se nesto iskomplikuje.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la watani » 24 tra 2010, 19:38

odvedi je doktoru na pregled.

ako to niste obavile danas, odite sutra, u hitnu ambulantu.
zatvor, bolovi u trbuhu i povracanje ne slute bas na nesto dobro.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tanjabb » 24 tra 2010, 19:49

I korjenito mijenjajte prehranu!!
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la mama141705 » 24 tra 2010, 21:55

o jadna curica .Moj najmladji je to ima sa samo nekih 4 mjeseca, ali bez povracanja.Sto je to dijete moglo vristati..Naravno na hitnoj nitko nista ne zna.Dodjemo mi kuci i vidi njega susjeda kako se pati i vristi.Kaze ona da skuhamo 3-4 zlice secera u jedno 1.5 dcl vode i tome dodamo filter caja od kamilice .djete treba popiti dok je jos mlako.To ti u biti izgleda kao dobro zasecereni caj ali moras sve ukuhati a ne naknadno dodavati.i jos ako imas maslinova ulja nakapati na guzu a cak ako imas onu spricu obicnu ili ono od nosa kapaljku u nju stavis maslinva ulja i nakapas djetu u anus.I mi to napravimo jer vise ne vidimo izlaza.Djete nam se spasilo...od tad u kuci uvjek imam jednu kapaljku za svaki slucaj.nadam se da ce i vama pomoci
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.