Sada je: 25 kol 2026, 00:11.

kreme za vene i strije

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

kreme za vene i strije

PostPostao/la franka72 » 27 tra 2010, 14:06

moze mi netko preporuciti dobru kremu ili savjet kako ublaziti prosirenje kapilara i naticanje vena na nogama u trudnoci. Sad u 2. trudnoci mi se jos vise vidi, a ide ljeto.... plus sto me tu i tamo navece i grc u listovima ulovi kad pretjeram s hodanjem/stajanjem

Jeste se nakon poroda uspjela rijesiti i kako?

Ili da vec skupljam lovu za estetskog kirurga :D
franka72
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kreme za vene i strije

PostPostao/la eli » 01 svi 2010, 19:17

možda kurtizana zna neke kreme koje idu uz trudnoću, a ja ti mogu reći da je dobro pridržavati se istih pravila kao i mimo trudnoće ako patiš od vena i ispucanih kapilara - noge na povišeno, tuširanje hladnom vodom, ne nagle promjene temperature, ne stajanje na istom mjestu, što manje sjedenja.

vene se smanje kad se hormoni normaliziraju, no ispucale kapilare jako teško prolaze. postoji par vrsta lasera kojima se mogu ukloniti. skupo je, traži puno tretmana, često se nakon par tjedna kapilare vrate.
eli
Sveta krava

PostPostao/la franka72 » 20 svi 2010, 10:42

sorry nisam bila dugo na forumu, obveze mi nisu dale mira, u 25. sam tjednu i vene izgledaju sve gore i gore i ruznije :roll ali ne bole jedino kad dugo stojim
franka72
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la direktorica svemira » 29 svi 2010, 17:46

Ovako, možeš si u 100 ml nekog biljnog ulja (badem, avokado, marelica - idealno lješnjak; samo nemoj maslinovo jer se slabo apsorbira pa eterična ulja ne dolaze gdje trebaju) napraviti mješavinu:

eterično ulje mirta kemotip mirtenil-acetat: 25 kapi
eterično ulje sjemena mrkve: 35 kapi
eterično ulje atlaski ili himalajski cedar: 10 kapi
+ za grčeve eterično ulje petit grain gorke naranče: 10 kapi

i tom mješavinom dva x dnevno u TANKOM SLOJU mazati noge. Ne prekoračivati koncentraciju eteričnih ulja i ne koristiti u prvom tromjesečju. I strogo paziti na kvalitetu korištenih eteričnih ulja.

Mirta - venotonik; sjeme mrkve - djeluje na čvrstoću kapilara i rgenerira kožu pa je odlično i za prevenciju nastanka strija; cedrovi: limfotonici - spriječavaju oticanje; petit grain gorke naranče - spazmolitik - ublažava grčeve.
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.