Sada je: 28 srp 2026, 10:29.

Raditi kompresije ili čekati da beba počne sama vući?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Raditi kompresije ili čekati da beba počne sama vući?

PostPostao/la newmom » 28 tra 2010, 20:16

plusić samo da ti pružim podršku :5

Plusic je napisao/la:cijeli dan cica nesto usitno, vise kao smirenje, utjehu, medjuobrok

ovo i moj zna raditi, danas je cijelo jutro(od 4h do 12h) cicao pomalo svakih sat vremena ili manje...onda se u podne nacicao i spavao tri sata...sad predvečer opet u nekoliko navrata pomalo traži cicu, pocica malo i smiri se
ne znam, ja dojim na zahtjev, kad god on želi...nek su samo pelene mokre i pune, a kakica žuta
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la Mamidji » 28 tra 2010, 22:32

htjedoh samo plusic poslati vibrice ohrabrilice i reci : Drzi se draga! imas nasu podrsku....i rame za plakanje po potrebi.... ;)
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 28 tra 2010, 22:34

a kaki i piški uobičajeno?
eli
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 28 tra 2010, 22:38

hvala dragim proljetnicama na podrsci :kiss

da eli, za sada kaka i piski uredno, provjeravam uvijek da li u pokakanoj peleni ima "sjemenke".
moram vam skruseno priznati da smo na 3 bocice adaptiranog po 70ml. ne zelim ih povecavati ali ih ne mogu ni izbaciti.
i ovako imam osjecaj da mu je to premalo jer pokazuje sve znakove gladi.
guram mu cicu u usta sto cesce, uistinu ga jadnicka mucim sa njom, dodam bocicu izdojenog kad god mogu radije nego adaptiranog, ali ne mogu izbaciti niti bocicu u potpunosti niti adaptirano.
trudim se barem ne povecavati broj bocica niti kolicinu adaptiranog.....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Plusic » 02 svi 2010, 16:35

u utorak je popodne lezao na vagi - 4000g
sad smo ga upravo polegli ponovno - 4290g
(ovdje istina, treba oduzeti pelenu - 20g)

ovo mi djeluje kao dobar napredak....
nastavi li ovako bit cu sretna i presretna :joy
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Diami » 03 svi 2010, 13:01

Ne samo da djeluje nego i je dobar napredak! :proljece Jeste već bili na kontroli?

Ako se sad tako ustabili, možeš razmisliti želiš li pokušati smanjiti ove bočcie am.

Samo naprijed, lijepo vam ide! :dada
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Plusic » 03 svi 2010, 16:06

ovo i meni djeluje kao dobar napredak :)
kod pedijatrice na prvu kontrolu idemo u cetvrtak, imamo novu pedijatricu (nasa stara , draga otisla u mirovinu) i bas me zanima sto ce reci :dada
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 03 svi 2010, 20:57

Ček, koliko ste sad ukupno dobili od poroda odn. od izlaska iz bolnice? Odn. od najmanje koju ste mjerili?

Ma vjerujem da će sve ok biti, sad stvarno fino napreduje miš! :proljece
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Plusic » 03 svi 2010, 21:47

joj, tesko mi je to izmjeriti tocno, ovako nekako :
3480g izasao iz rodilista (sa 8 dana starosti)
oko 3420g recimo da je imao najmanje doma (sa 2 tjedna starosti)
3820g prije prvog gipsa (cca 4 tjedna starosti)
oko 270g dobio prosli tjedan

sveukupno bi to bilo (od najmanje) oko 400g + 270g = 670g
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la padrona » 03 svi 2010, 23:30

Pozdrav svim mamama! Prvi put sam ovdje i malo mi se priča s ostalim dojiljama koje nešto muči. Imam jednu curicu od 7 g. i drugu koja je danas napunila 2 mj. Stariju sam dojila 15 mj. s tim da je prvi mjesec bio mučenje. Dobila 300 gr., dr. digao paniku ali ga nisam poslušala i nisam joj dala AD mlijeko. I sljedeće mjesece je dobivala manje nego što po knjigama treba, ali je ona jednostavno sitnije dijete i manje je trebala. Moja druga bebica je prvi mjesec dobila 800 gr., dojenje je odmah krenulo bez problema. I danas na drugoj kontroli iznenađenje- dobila je samo 300 gr. I sad sam baš nesretna iako mi instikt govori da je sve ok, ona lijepo spava, lijepo vuče, nije nervozna i plače samo kad ima grčeve. Možda je kriva duda koju sam joj dala da ne gura prstić. :dunno
Smješkica 03.03.2010.
padrona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 04 svi 2010, 14:52

Padrona koliko ima pokakanih pelena trenutno? Je li svaka popišana? Da li ste još nešto mijenjali osim dude? Koliko često sada sisa i da li sisa i noću, ako da koliko često?

Vjerujem da ti je instinkt već dao odgovor i da je eventualno samo ta duda malo poremetila potražnju (a time i ponudu), tako da bih ja dudu izbacila i na svaki kme curucu stavila na dojku, jer čak i ako ima samo potrebu za utjehom ipak će tako popiti nešto mlijeka i tako pojačati unos količinski gledano.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la padrona » 04 svi 2010, 18:33

Svaka joj je pelena mokra, ali smo imali zadnjih dana zastoj s kakanjem. Upravo se sad pokakala nakon 3 dana i to poprilično obilno. Dr. mi je rekao da se izdajam i mjerim podoje ali mi ne ide to izdajanje. Savjetovala sam se danas sa glavnom sestrom na neonatologiji i rekla mi je da nije nikakva frka, samo češće davati papati preko dana. Na 2 i po sata najviše a noću je pustiti da spava. Ona je sama izbacila taj jedan noćni obrok u 2. mjesecu pa joj možda to fali. :mah
Smješkica 03.03.2010.
padrona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sany » 04 svi 2010, 19:39

padrona je napisao/la:Na 2 i po sata najviše a noću je pustiti da spava. Ona je sama izbacila taj jedan noćni obrok u 2. mjesecu pa joj možda to fali. :mah

moguce, jos je mala i dobro je imati nocne obroke
nije potrebno praviti tocne razmake u dojenju tipa 2 ili 3 sata, nego kad god trazi dati, ili cak nuditi cesce, svakih pola sata :mah

kljucam temu, dosta se oduzila, plusic sad sasvim dobro ide :), za nove dileme moze novi topic
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.