Sada je: 10 kol 2026, 22:03.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

opisuju doslovno-raj s cvjetićima i ptičicama i pakao u "vječnoj vatri". Da ne govorim o prenesenom značenju biblijskih priča. Ili stvaranju svijeta-npr., kako djetetu od 5g vjeroučitelj, pored evolucijskih činjenica, ima hrabrosti-danas-pričati o sedmodnevnom stvaranju svijeta. I ostati na tome. jako je teško onda roditelju-koji ne doživljava stvari kao da je duhovnost kupovanje kupusa na placu, objasniti da je božje stvaranje svijeta metafora. Ili kako objasnit djetetu kojem vjeroučitelj kaže " Bog odlučuje što ćemo radit" da nam je Bog dao intelekt, tijelo, slobodnu volju i -da funkcioniramo po njima.
inače, jao nama 

Najbolji prijatelj mog sina je dijete ateista i samim time ne vjeruje u boga

Jel poznajete neko dijete ciji su roditelji vjernici i koje nije htjelo ici na vjeronauk zbog nekog razloga... Jesu li ga roditelji ispisali jer ne zeli?
Slučaj da dijete nije htjelo ne znam 

medo14 je napisao/la:jel se može ispisati iz vjeronauka u školi?
Npr. upišeš u 1. razred i onda klinac u 2. razredu zaključi da ne bi išao?

thinkPINK je napisao/la:Palo mi je sad na pamet pitanje... Jel poznajete neko dijete ciji su roditelji vjernici i koje nije htjelo ici na vjeronauk zbog nekog razloga... Jesu li ga roditelji ispisali jer ne zeli? Ja nisam cula za takav primjer a cula sam za preko nekoliko primjera kada roditelji nisu vjernici ali dijete kao "zeli" ici na vjeronauk pa ipak ide...
Ne znam sto ce i kako ce biti kad moj klinac bude stariji, ali iz sadasnje perspektive nece ici na vjeronauk pa i ako bude mislio da zeli.

Buhtlica je napisao/la: ne radim oko toga neku famu, upoznat će se s kršćanstvom i poslije sama odlučiti, vjerovati ili ne vjerovati. isto bih tako voljela da se upozna i s drugim religijama. znanje i poznavanje različitosti ne može štetiti.
iz sadasnje perspektive nece ici na vjeronauk pa i ako bude mislio da zeli
ili nije isto što i probat pušit s ekipom iz parka, lutati bez nadzora, dolaziti doma u bilo koje vrijeme, ne pisati zadaću i ne učiti, psovati...

IINA je napisao/la:medo14 je napisao/la:jel se može ispisati iz vjeronauka u školi?
Npr. upišeš u 1. razred i onda klinac u 2. razredu zaključi da ne bi išao?
Nama su rekli da može, ali na kraju školske godine, treba napisati neku
zamolbu.

Meni je to isto kao da djetetu branim određeni sport, instrument, jezik, izviđače, ovakvu ili onakvu grupu...
diskriminiraju se još i više djeca bez roditelja i ona razvedenih roditelja i djeca s pp

Ne znam sto ce i kako ce biti kad moj klinac bude stariji

thinkPINK je napisao/la:Mislim da vecina djece koja pozeli ici na vjeronauk a to nije s roditeljske strane ocekivano to zeli zato sto zele biti dio vecine, ne biti u manjini onih koji ne idu na vjeronauk. Kao i sa puno drugih stvari gdje se djeca nadu u manjini (i uf da samo djeca..)
thinkPINK je napisao/la:A hm... pa ne bi ni da slusa recimo narodnjake
napisao je brdo poezije. Fax je upisao u Beogradu (nije išlo drugačije u tadašnjoj JUGI)...I danas piše, ima karijeru, prilično je svjetovan 

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.