Sada je: 26 svi 2026, 06:42.

Rodilište SVETI DUH

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Rodilište SVETI DUH

PostPostao/la kalea » 07 svi 2010, 13:20

prije 8 mjeseci je bilo ovako kako kaže krumpi, samo vizualni pregled, sestra je eventualno jednom (prvi dan) stisnula trbuh rodiljama
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la REBECCA » 07 svi 2010, 13:23

Moje iskustvo je staro 1,5 godinu.

Jedan dan u viziti stariji liječnik, namrgođen, ni riječi nam nije uputi.o Za njega smo morali skidati gaće ;)
Druga dva dana u viziti je bio mladi, ljubazni liječnik. Samo nas je pitao kako smo, našalio se par puta.
Ne moram ni pisati koja je mi je vizita bila draža.

Bebače presvlače sestre tri puta dnevno, ali to je malo, tako da sam ja dodatno presvlačila.

Tuširala sam se ujutro dok su bebe bile na kupanju.

Jedino su posjete loše riješene, moraš bebu ostaviti cimerici i dogovoriti se s njom kad će kome doći posjete.
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la skorpionka » 07 svi 2010, 13:24

Taj stariji je sef babinjača (ako sad nije umirovljen) dr J. On je uvijek radnim danom. Vikendom je u viziti jedan od dežurnih liječnika. Tako da ovisi kako naletiš, jedni traže skidaj gače, drugi ne.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la REBECCA » 07 svi 2010, 13:27

Baš tako je bilo, stariji u petak, mladi liječnik u subotu i nedjelju.
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zmajic » 07 svi 2010, 16:37

Ma cure moje važno je to pregrmiti i da sve bude kako treba, a onda crta domeka s bebačem :zivili
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ela1 » 13 svi 2010, 14:06

taj dr J je meni vodio obje trudnoće, ali pred kraj 2trudnoće, , na pregledu me sreo dr Z, ( ukratko imala sam povišeni šećer i prema njegovoj pretpostavci trebala roditi u 36tj), a ja sam premašila termin. Uzeo me pod ruku strpao na patologiju i drugi dan me poslao na inducirani porod. Mislim si ja ko sam ja da mu proturječim, to mi je bila greška. U rađaoni su se našli oba dr i naravno svaki je govorio svoje, na kraju su se posvađali, a ja sam ostala sama. Rodila sam u drugoj smjeni, nakon što sam im pala par puta u nesvijest . S bebom je bilo sve u redu.
U ovoj trudnoći sam radila ranu amniocintezu u Vinogradskoj kod Dr Košec, i imam same pohvale za nju. Vjerovatno da ću ovaj put u Vinogradsku.
... život je dovoljno dug ako ga pametno koristiš...

slika
ela1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sanella » 19 svi 2010, 19:14

Drage moje da ne otvaram temu a samo me zanima dali ima kakve sanse da mm bude samnom na porodu bez zavrsenog tecaja,nismo obavili tecaj zbog njegovog nemoguceg radnog vremena! Hvala vam :mah
Na SD planiram rodit...
slika
Sanella
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zmajic » 19 svi 2010, 19:34

Naravno, moj je bio i nikada nismo bili ni na kakvom tečaju. Samo se ne smiješ dati otkantati jer ako imaju gužvu onda kao ne puštaju...ali to nije istina jer je svaka rodilja u svom boxu i nema razloga za to. Sretno ;)
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 19 svi 2010, 20:16

Prvi put su nas tražili tečaj, to smo tada i obavili.

Drugi put više tečaj nije bio uvjet, nego da ti tvoj ginić sa SD napiše na one trudničke papire da tata može u rađaonicu.

Kakvo pravilo sad imaju, ne znam nisam još pitala, ali znam da ću ih poslati kvragu ako budu komplicirali, jer je MM već dvaput bio kod njih na porodu i kud ćeš bolje kvalifikacije :mrgreen
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la mama njonji » 19 svi 2010, 20:42

mm je bio oba puta s time da ga drugi put (prije 8 mj.) nitko nije pitao za tečaj
štoviše, babica je, kad me vodila u box, pitala da di mi je mm, da bi bilo dobro da bude sa mnom (on je bio pred vratima) i uvela ga bez ikakvih pitanja o potvrdama sa tečaja :)
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sanella » 21 svi 2010, 13:50

Hvala curke bas ste zlatne...ja imam jos 18 dana do termina pa cu vaj rec dali su ga pustili samnom! :mah
slika
Sanella
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la minda » 28 lip 2010, 22:30

friške mamice javite se s dojmovima :klanja
slika

slika
minda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrs. eastwood » 15 ruj 2010, 11:41

upravo sam se prijavila na tecaj - i tek ima mjesta za ovaj koji pocinje 16.studenog.
to je nesto manje do mjesec dana prije mog termina - valjda nece bit pre kasno?

inace po mjestu stanovanja pripadam na SD i planiram tamo i rodit - na dohodaj smo prakticki od bolnice.

moram priznati da su mi utjesne ove price s ovog topica, (na nekima sam i zaplakala - hormoni valjda :roll ) - jer sam u zadnje doba toliko izprepadana raznim pricama o mesarima obstetričarima i prerevnim primaljama... no valjda je to normalno (moram vjerovati da to ljudi rade u najboljolj namjeri :kima )
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Dalibor » 24 ruj 2010, 13:02

Drage sve,

kao novopeceni tata koji je prisustvovao porodu u Sv. Duhu mogu Vam reci svoje iskustvo. Primljeni smo bili u pola 6 ujutro zbog laganog krvarenja. Tamo smo bili prvi u toj seansi (nitko nije izlazio cijeli dan), a izasli zadnji. Zenica mi se namucila do zla boga zbog dripa koji je dobila vrlo rano.
Problem je bila guzva. Bilo je 11 poroda taj dan a imaju samo 2 boksa. Stoga nije bilo moguce dobiti epiduralnu niti nije bilo mogucnosti da muzevi prisustvuju porodu. S obzirom da smo bili zadnji, Zenica je uspjela uci u frisko oprani boks i sve je proslo super. Ukupan dojam je popravilo osoblje koje je bilo opusteno sto se oslikalo i na mojoj Zeni.
Kao nedostatak s oceve strane mogu reci - premalo informacija. Kad Zena smogne snage, reci cu joj da napise dojmove ovdje.

Za potvrdu, isli smo u Zapresic, bili na tecaju nekih pola sata i otisli. Zena nije mogla sjediti dulje, no to nije bio problem za dobivanje moje potvrde.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrs. eastwood » 24 ruj 2010, 13:15

cestitke prvo, neka je sve na kraju ispalo dobro. šteta cuti da se tako namucila, a i katastrofa da pratnju nisu pustili u boxove :shock :shock :shock

jesi li bar mogao biti u predrađaoni onda s njom??? barem???
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 24 ruj 2010, 13:55

U predrađaonu na Duhu nikako ne puštaju muževe, tek u boxeve. Al ne kužim kažež da si prisustvovao porodu, al onda da nije bilo mogućnosti da prisustvuju očevi porodu, pa mi nije jasno. :conf

Prije sad skoro 2g je bilo tak da u predrađaoni ima više žena, muževi ne smiju unutra (iako bi se mogli navući zastori pa da je svaka žena u svom "boxiću" s mužem teoretski). Kad si otvoren oko 7cm prebacuju u rađaonu i onda može muž doći i bude do kraja.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la IINA » 24 ruj 2010, 15:26

Ni meni nije jasno. :conf
A i jesi siguran da su samo dva boxa?
Meni se čini da su bila ček četiri. :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 24 ruj 2010, 15:52

Da, boxa su tri ili četiri, nisam sigurna jer sam od 3 poroda gore samo zadnji put bila baš u rađaonici i to vrlo kratko, al definitivno sam imala supatnice s lijeva i s desna, s time da nisam sigurna da nije s desna bio i jos jedan prazan box. Samo dva definitivno nisu.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Krumpirić » 24 ruj 2010, 16:32

3 ili 4 isto mislim.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Dalibor » 26 ruj 2010, 15:03

Oprostite al ja sam vidio samo dvije. Naravno da je moguce da nisam vidio dobro.

Ja sam bio u boxu jer mi je zena bila zadnja na redu, pa su stigli pocistiti i smjestiti nju. No osim prve dvojice koji su usli odmah ujutro, i mene koji sam usao zadnji, nitko nije bio uz svoje zene, jer su rađale na krevetima. Zena mi kaze da su neke rađale u boxovima ali muzevi nisu pozvani. Oprostite, ali dvije zene su zauzimale boxove prakticki vecinu vremena. I Zena veli da nije bilo problematicnih poroda.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 26 ruj 2010, 20:55

Može biti da se miješaju boksovi u predrađaoni i u rađaoni. U samoj rađaoni koliko se ja sjećam su dva velika "boksa" povezana prolazom sprijeda (al se kreveti ovako ne vide), onda je na jednom kraju mislim dvorana za carski. A ak se ne varam koriste i jednu ili dvije pomoćne sobe s krevetima gdje nisu ovi kao bolji, noviji stolovi za rađanje, ali isto može mislim otac biti prisutan.

E, al u predrađaoni ne može doći budući otac, pa ako su svi boksevi zauzeti (a može to potrajati od 7cm pa do kraja otvaranje i porod), pa se desi da neka žena mora roditi u predrađaoni, onda oko nje naprave "boks" tako što navuku zavjese, al tada ne može otac biti prisutan jer ih ne puštaju u predrađaonu.

Dok sam ja ležala u predrađaoni došla je jedna žena "s ceste", pukao joj vodenjak dok je bila u gradu, a kak se legla u predrađaonu već je počela "rađati za stvarno" odnosno tiskati i tamo je beba i rođena, samo su zatvorili zavjese oko nje.

Tak da ovisi kakva je gužva da li se stignu izmijenjati žene baš u rađaoni ili neka rodi i prije u predrađaoni, na žalost onda bez pratnje...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la zmajic » 26 ruj 2010, 22:04

U ožujku sam rodila u rađaonici, ali ne onoj modernoj velikoj sa novim krevetom/stolicom, već onoj nasuprot nje, malom sobičku u kojem je krevet, a MM je bio sa mnom. Kod mene nije bilo pitanja može li MM unutra već sam rekla jasno i glasno - dovedite mi muža, odmah! Bila je gužva, ali su ga bez pogovora doveli za sekundu, a kasnije sam čula da netko na hodniku nekome objašnjava kako muževi ne mogu u rađaonice jer je gužva :conf :conf :conf . Da mog nisu doveli, ja bih se ustala i otišla po njega, nitko nema pravo zabraniti ocu da bude na rođenju svog djeteta. MM je bio na sva tri poroda, s tim da je čak drugo dijete on doslovce porodio skupa s babicom jer je dr. negdje pio kavu i došao je kad je babica dijete već prala.
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 26 ruj 2010, 22:06

U samoj rađaoni koliko se ja sjećam su dva velika "boksa" povezana prolazom sprijeda (al se kreveti ovako ne vide),

Sigurno su barem tri, jer sam ja tamo dosta dugo cekala krevet na odjelu, moj boks nisu trebali pa sam tamo ostala duuuugo, a s obje strane sam dobila u boksove supatnice. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la IINA » 27 ruj 2010, 08:13

Ja sam u predrađaopni provela sve skupa 7 dana.
Tak da se meni sigurno ništa ne miješa.Predrađaonu poznam ko svoj džep, na žalost.
U predrađaoni ima šest kreveta. Boxovi u nastavku
na istoj strani hodnika, ovako kako kaže Škorpi, barem tri i
preko puta ima još priručih soba. I sala za sc.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 27 ruj 2010, 10:02

Ja sam onda bila u krajnjem, imala sam supatnicu samo s lijeve strane. :D I isto sam bila od ponoći do jutra na tom krevetu, kao na promatranju... Znači 3 boksa, u nastavku za carski i preko puta te priručne sobe.

Jel zna netko, kak je u sezoni gripe, jel onda prave probleme za muževe na porodu?
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la skorpionka » 27 ruj 2010, 10:04

u principu da. Ako bolnicama tijekom epidemije dođe depeša da trebaju zabraniti posjete, onda i rodilišta obično zabrane očeve na porodu. :(
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Diami » 27 ruj 2010, 22:35

Uh, onda se mogu samo nadati da će vrhunac sezone prije mog termina... :/
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la kalea » 27 ruj 2010, 23:13

Koliko ja znam, prošle cijele godine su očevi normalno mogli prisustvovati porodu, čak i u vrijeme kad je bila sva ona frka oko svinjske gripe.
Frendica mi je rađala u prosincu, sjećam se da sam bila uvjerena da njm neće moći biti prisutan, no nije uopće bilo govora o tome, normalno je bio prisutan :dunno .
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ela1 » 04 lis 2010, 13:33

Rodila sam na Sd prije par dana, imaju 3 boxa s tim da je treči stolica ( na njemu sam najteže rodila ), a meni je najdraži prvi.
Još imaju jedan u brijačnici, navodno još jedan pomoćni.
... život je dovoljno dug ako ga pametno koristiš...

slika
ela1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zumba » 02 stu 2010, 17:17

Ja sam na sv duhu rodila prije točno 11 mjeseci. Moje iskustvo: u rađaoni su i sestre i doktori super, pažljivi, dragi i sve 5, rađala sam jaaaako dugo, u predrađaoni sam bila 18 h a u boksu 5 h. Stvarno su svi odičnio, no odjel je druga stvar. Sestre su mi bile "malo manje paljive", spore. Ja sam rodila prvo dijete i sve mi je bilo nepoznato i naravno da sam se svega u početku plašila. Jedanput mi je bebać počeo povraćat neku žutu tekićinu (nitko mi nije rekao da je to normalno da je to plodna voda) ja sam se prepala i odmah pozvonila sestri, došla je i rekla sad ću vam pozvat sestru za bebu i sestra je došla ali nakon 40 minuta! Do tad su već iskusne mame mi sve objasnile. A što se tiče dojenja, meni je bilo to užasnoo teško a i malac nije mogao sisat, jedna jedina sestra se potrudila da mi pokaže kako i to 1 put. Ostale su rekle ma doći će vam to. Nije došlo. patila sam se s izdajalicom 7 mjeseci a nakon toga prestala i s izdajalicom. Tako da je moje mišljenje o sve duhu i pozitivno i negativno. Muž je bio samnom cijelo vrijeme u boksu i 2 h nakon poroda. Imao je tečaj ali nas za to nitko nije ni pitao.
zumba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.