Sada je: 17 tra 2026, 16:11.

dodaci prehrani

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: dodaci prehrani

PostPostao/la faith » 07 svi 2010, 17:19

nadicab je napisao/la:
ja bez rescua ne idem nikud više

čemu to služi?

Bachove kapi su cvjetne esencije i primjena im je jako široka, mogu ju koristiti i djeca i životinje, ovo je link na članak o rescue kapima
http://www.grombol.com/Znanja-i-tehnike ... omoci.html
a koga zanima najbolje da malo prosurfa, ima puno informacija na netu.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 07 svi 2010, 18:29

thks :mah
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la juhu-juhu » 08 svi 2010, 10:03

faith hvala, ali kako dolaziš do njih.Imali gdje se kod nas nabaviti.Kako funkcionira kad se uveze tj da li se to uopće može.
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pepita » 08 svi 2010, 10:26

nama ih nasa dr. daje -napravi kombinaciju od nekoliko njih,ovisno o rezultatima biorezonanta i onoga sto joj ja kazem-kakva je u odr. trenucima i sl.
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 08 svi 2010, 19:51

Da li je netko od vaše djece pio Pediasure? Moja Jelena sada ima 12.5 mj i jako malo jede, obroci nam se broje u žličicama , ako uopće hoće nekaj pojesti. Sisa sve više i više, jer je gladna naravno, ali nekaj konkretnog ne bi pojela. Zadnji mjesec nije dobila niti 50 gr, a u posljednjih 3.5 mj jedva 400 g ( ima 8200 i 72 cm). Pa je pedijatrica preporučila taj Pediasure. Naručili smo, ide na recept, i stiže idući tj.
Da li imate iskustva s nekim preparatom željeza, koje djeca dobro podnose? Stolica joj je tvrda i neredovita, pa se bojim da će ju Ferumlek i sl. još više zaštopati.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 08 svi 2010, 20:15

juhu-juhu je napisao/la:faith hvala, ali kako dolaziš do njih.Imali gdje se kod nas nabaviti.Kako funkcionira kad se uveze tj da li se to uopće može.

Kupila sam ih preko neta i sama radim kombinaciju, dugo ih već proučavam, pročitala sam brdo knjiga.
Kod nas ima dosta ljudi koji ih rade, ne mogu ti nikoga preporučiti jer ne znam provjereno tko to radi kako treba. Glavni centar je u Engleskoj i od tamo naručujem kapi. Možemo preko pm ak te nešto posebno zanima :mah .

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la juhu-juhu » 08 svi 2010, 21:41

faith hvala još jednom.Javim se kad se vratimo iz bolnice da mi malo pojasniš neke stvari :mah
Roka mi smo uzimali pediasure ali moj klinjo nije to htjeo piti, međutim maltodextrin ti je jako dobar.On ide bez recepta i košta oko sto kuna.Prah bez boje okusa i mirisa i u sve se mješa.Količinu praha ti prepiše gastroenterolog.Što se tiče željeza ja sam ti svom klinji davala i još daje radi preventive feroglobin.To je super željezo s dodacima folne kiseline za bolju apsorbciju kao i b vitamini.Isto je bez recepta košta 64 kune i ono što je najbitnije nestvrđava stolicu.I nama je ferum ljek uvijek stvarao probleme.
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 10 svi 2010, 11:03

Juhu-juhu, puno ti hvala. Feroglobin sam jučer kupila, sad ga joj još trebam utrpati u usta. Maltodextrin mi nije htjela dati bez preporuke liječnika. Danas idemo po pediasure, pa ću vidjeti kako bude to prihvatila. Ako ne ide, onda idemo po savijet i preporuku za maltodextrin.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 10 svi 2010, 11:31

Pediosur nije htio piti jer ima neki težak okus/miris a dodatno s time nisam ništa dobila - onda je još manje jeo jer je Pediasur jako zasitan.
Denis je prije bio jako jako mršav jer je sapzam jako trošio energiju mišića. Kako smo uspjeli drastično smanjiti spazam, sada je sve došlo na svoje mjesto :dada
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la TalaB » 11 svi 2010, 23:23

Roka, evo moja starija curka ti je na takvoj prehrani unazad mjesec dana. Išli so s njom u Centar za poremećaj prehrane jer je to već bilo neizdrživo. 6 godina ima i imala je tada 14.5 kg. Nakon prošloljetne mononukleoza, organizam joj se katastrofalno umorio. Ova zima mi je bila gora i od one nakon 2. operacije srca. Dobila je i trombocitopeniju, pneumoniju, a nos joj je šmrkav cijelu zimu. TAKo smo se odlučili na dodatak. Dobili smo pediasure ili novi propravak na tržištu koji se zove Nutrini Multidrink. Taj novi nažalost ne ide na recept, ali nama je taj bolji, jer ima vlakana u sebi. Pediasure ju je zatvorio. Unaza mjesec dana došli smo do 15.3 kg. Pijemo ga u dva navrata uz male međuobroke, s tim da smo malo i modificirali prehranu uopće. Pojačali ugljikohidrate (šećere) i masti.

Lara je ispod svih granica na krivulji i po rastu i težini. Rast će krenuti tek kada organizam bude dovoljno dugo dobro uhranjen
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 12 svi 2010, 07:36

Analiza je pokazala da childlifeovo bakalarevo ulje ima vecu koncentraciju od dozvoljene premda na proizvodu pise da je posebno procisceno. Ja sam prepoznala bocu u prilogu jer sam jednom kupila bas to ulje prema preporuci u apoteci. Kostalo je 200kn. Dakle, to ulje ne dajite djeci!

ChuldLife " Cod Liver Oil " ??? Je li to ???
:/ to nam preporučuju lječnici, neuropedijatar...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Djeni » 12 svi 2010, 08:11

Lana je pila pediasure. Poslije respiratora i silnih atb sa 2,5 g imala je 5 kg. u mj dana izgubila je 2 kg. ona je pila od banane i obozavala ga :shock
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la roka470 » 14 svi 2010, 22:27

Nadica, Tala, Djeni hvala na savjetima. Naravno da Jelena neće niti okusiti Pediasure, ne uspjevam joj ugurati niti Feroglobin, ispljune sve van. :dunno . A nema mi druge stalno joj nutkati nekaj za jelo i čekati razvoj situacije. Još je ona mala, možda za koju godinu bude htjela popiti neki od tih čarobnih napitaka ili počne jesti. I prestati se živcirati.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 18 svi 2010, 08:50

Flipper, da, upravo to cod liver oil od childlifea. Mene je ta informacija bacila u ocaj jer upravo to ulje lijecnici preporucuju kao posebno pouzdano. Pretpostavljam i oni na temelju onog sto pise na boci. Problem je jedino sto to sto pise, nije tocno. Tako bar kazu ovi koji su ga analizirali.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 18 svi 2010, 11:58

I sad ja koja stvarno čitam sastav svega što kupujem kako da vjerujem u to što piše? Stvarno smo banana država.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 18 svi 2010, 15:19

Tako se i ja osjecam jer uvijek citam, provjeravam i na temelju toga donosim odluke. Sad mi se sustav srusio i ne znam na sto se vise mogu osloniti. Ne radim ja to samo za lijekove, nego za sve sto kupujem. Ma, nekad je to dobro, ali nekad i veliko opterecenje.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ptica » 18 svi 2010, 21:25

Ja sam malenoj davala od Childlifea omegu 3-6-9 do prije nekih mjesec dana. Preporuka je za djecu do 12 g. ali mi se činilo da je dovoljno stara da uzima samo omegu 3.
Doktorica iz Simbexa koja se bavi ortomolekularnom medicinom odnosno primjenom dodataka prehrani nam je preporučila kao trenutno najčišću na tržištu Enerzonu Omega 3 RX. Istu preporuku sam dobila i od logopedice.
Još se nismo odlučili da li da prijeđemo na to, a i dosta je skupa oko 400kn, jel ima tko da je uzima?
:dunno
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 19 svi 2010, 07:26

Mi ju uzimamo već dugo, isto na preporuku dr-ice iz Simbexa.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ptica » 21 svi 2010, 10:02

MBee jesi li zadovoljna, koliko dugo je uzima?
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 21 svi 2010, 11:01

To je samo jedna od stvari koje uzimamo a pijemo ga već godinu dana. Ne znam što bih odgovrila na pitanje "da li sam zadovoljna", nalazi su bolji.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 04 lis 2010, 15:45

Mulitvitamine i minerale od childlifea nemogu sada nigdje nači. Preporučuju mi kolostrum.
ima li netko preporuku za zamjenu za vitamine i da li netko daje kolostrum?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 04 lis 2010, 17:50

imas ekolostrum u ljekarnama..znam da su reklamirali..
a inace da vam velim..kao dipl.ing.mljekarstva.. ;) najbolje vam je davati djeci kozje mlijeko..ono se koristi i u terapeutske svrhe..od toga djeca dobro rastu i to puno vise u usporedbi s djecom koja su pila kravlje mlijeko..sastav masti kozjeg mlijeka je najslicniji onom od majke..kozje mlijeko je probavljivije od kravljeg..ima puno vitamina i minerala..
U djece hranjene kozjim mlijekom zabilježen je brži rast, veća tjelesna masa i bolja mineralizacija kostiju u odnosu na djecu hranjenu kravljim mlijekom.

ugl..malo si procitajte tu http://www.hmu.hr/index.php?option=com_ ... 70&lang=hr
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 04 lis 2010, 19:19

Potpisujem lulamae. Svojem starijem sinu sam davala kozje mlijeko i uspješno se othrvao svim virozama nakon upale pluća, a i nije više bio slabokrvan. :dada
Što se tiče mojeg F, on koristi fortini multifibre drink, neko prije je spomenuo da ne ide na recept, ide, ali uz malu doplatu. Ne sjećam se više koliko to iznosi, al znam da nije puno. Proizvod mi se čini ok jer pozitivno utječe na stolicu, puno je vlakana. Što se tiče preparata za željezo, mi smo koristili Legofer jer je puno bolje utjecao na stolicu. :dada
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 05 lis 2010, 03:02

:dada kozje je i kod nas u upotrebi...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 05 lis 2010, 19:39

samo tako .. :5
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 06 lis 2010, 17:53

Al da smrdi... :strah . No nema veze, najvažniji je učinak. Moj stariji sinek ga dan danas pije bez problema, a ja ga nemrem ni primirisat..kad se sjetim koliko puta sam pripremala kašicu na tom mlijeku. :ne
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 06 lis 2010, 19:17

miris ti je od nekih kiselina (da sad ne nabrajam)...a ja sam znala adrianu na pocetku to malo zakamuflirati pa sam mu mijesala za kravljim mlijekom i davala sa cokolinom i slicno..a sad skoro da vise i ne dodajem kravlje..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 19 lis 2010, 20:14

danas sam dobila preporuku da Denisu dajem Mg.
Čitajući o tome, zbilja važan dodatak http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/623/
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 19 lis 2010, 22:32

Ja objema dajem 12 tissue salts. To je kombinacija 12 mineralnih soli o cijoj ravnotezi u tijelu ovisi zdravstveno stanje organizma. Ne znam sad tocno site na koji te uputiti, ali uguglaj naziv. Imas i tvorca teorije Wilhelm Schuessler koji je osmuslio ovu generaciju biokemijskij lijekova. Naravno da je medju njima i magnezijev fosfat. Lijek je homeopatski u potenciji 6x, znaci potpuno siguran za uzimanje. Preporuca se posebno kod djece u razvoju. Nabavljamo ga u londonu. Kosta oko 7 funti. Doza je za nekih mjesec dana.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 19 lis 2010, 22:36

aaa, super. Samo kako vi to dostavljate iz Londona?
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.