Sada je: 28 srp 2026, 17:14.

pripreme za pocetak

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: pripreme za pocetak

PostPostao/la thinkPINK » 11 svi 2010, 13:12

Plusic :hug
Ja te kuzim. I sama sam bila na sto muka oko malog prirasta. Evo sad sam iscitala svoj stari topic i vratila mi se sjecanja na tu muku/dvojbe/sumnje/brigu... :hug
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 11 svi 2010, 13:13

Hvala ti IINA :kiss
otici cu obavezno (citati mogu u svakom trenutku a pisati ovako kad ulovim sekundu mira) :dada
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Plusic » 11 svi 2010, 13:14

TP sad vidim i tvoj post, idem brzo citati ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Plusic » 11 svi 2010, 13:31

sad sam sve procitala... saljem zakasnjeli :hug za sve sto ste prolazili....
mene njegov prirast vise ne muci.
ja smatram da on dovoljno dobiva.
ali isto tako znam da je za to zasluzno adaptirano i izdojeno na bocicu.
dok je bio na cici samo je padao :(

sad mi je sa jedne strane zao sto sam pitala patronaznu da ga stavimo na vagu jer da nije bilo toga vjerovatno ne bi nikada prelazila na bocicu niti na adaptirano.....
a sa druge strane, da ga nismo stavili na vagu mozda bi i dalje nastavio padati i ne bi znali ?

sto se tice prirasta, on je od svoje min tezine do prvog gipsa dobio oko 400g , a onda smo ga vagali "unutar" gipseva i tu je dobivao :
UTO (19sati) - NED (15sati) = + 290g
UTO (12sati) - SUB (20sati) = * 240g
(ponedjeljkom mjenjamo gips, pa u vaganju uvijek imamo rupu od 2-3 dana, ned,pon,uto)
sto se tice dobivanja smatram da je ovo sasvim solidno, ali opet kazem - to je sve zahvaljujuci bocici :(

sad je dosta nervozan od ovog gipsa jer sad prolazimo najvece "okrete" nogice pa mi je zato otezano ovo drasticno rezanje bocice :(

(i opet sam ispisala svasta a napisala nista .... moram hitno na tecaj kratkog i jasnog izrazavanja ;) )
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la thalia » 11 svi 2010, 13:40

Plusic, ne trebaš izdržati dva, tri, četiri dana.
probaj samo jedan.
i reci sebi, samo jedan dan :dada
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Mamidji » 11 svi 2010, 15:33

plusic draga samo svratih dati ti jedan :hug i jedan :kiss
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la folne » 11 svi 2010, 15:35

Plusić :hug

Osvrnula bi se na ovo:

sad je vec 6tjedana bocice iza njega (OK, osim onih 10dana kad smo dosli iz rodilista i kad je iskljucivo cicao) i svakim danom me sve vise strah da nece biti moguce vratiti se samo na cicu.

Starijeg sam nadohranjivala 4.5 mjeseci, a dojila do godinu i pol. Mlađeg sam, kad sam bila uvjerena da sam veteranka i nema šanse da ne krene ko podmazano, isto morala dohranjivati prvi mjesec, a dojila do 2 god i 8 mjeseci. Taj dio te ne mora obeshrabriti.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Plusic » 11 svi 2010, 15:36

:kiss
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 11 svi 2010, 15:53

Sjećam se da se moglo kad sam ja bila u problemima od nekoga posuditi onaj SNS set za relaktaciju od medele. Možda bi to vama pomoglo - da dozu adaptiranog koja mu je sad (navodno) još potrebna dobije paralelno dok cica. Tako bi ti bila sigurna da je popio i adaptirano, on više ne bi dobivao bočicu koja ga očito buni i očito potiče "lijenost u cicanju" jer lakše i ljepše curi iz bočice.

Pa vidi možda da li na Rodi ima netko to za posuditi ili ako ti možeš nabaviti (ne znam ima li ga kod nas za kupiti i/ili naručiti, možda u nekoj boljoj apoteci?).

I meni je Karlo u nekom trenutku počeo praviti probleme na cici, samo što smo mi onda bili već u procesu ukidanja adaptiranog i to pri kraju, pa smo to kroz par dana riješili. A ovako, kad želiš i dalje dodavati adaptirano za svoju sigurnost (po uputi pedijatrice), ovaj način bez bočice bi vama možda bio spas, jer bi on uvidjeo da nema druge nego da vuče.

Kako god, držim fige!
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Plusic » 11 svi 2010, 16:00

on upravo cica i drijema i cica i drijema.......
a tome je prethodilo sat i pol cendranja i plakanja ...
najgore nam je sto neznamo kad je plac zbog gipsa a kad zbog neceg drugog :(
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la eli » 11 svi 2010, 22:39

mislim da nije ni jedno ni drugo, već večernja nervoza, puno dojmova na kraju dana, a i bebe su takve da plaču. ;)
eli
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.