Sada je: 28 kol 2026, 19:09.

Malo povišena temepratura - nekoliko dana

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Malo povišena temepratura - nekoliko dana

PostPostao/la KoBorMia » 11 svi 2010, 09:26

Dakle, Borna ima 4 godine i 4 mjeseca - ide u vrtić pa je izložen čudesima ...
Prije 3 tjedna smo imali bronhitis i bili na sinersulu. U prošli četvrtak je ponovno zakurio - 39.4C, vodili ga doktoru - sve OK. Dali paracetamol, u petak ujutro kao novi. U petak navečer je imao povišenu temperaturu (37.7C), no riješili smo to kupanjem. Subota ujutro opet blago povišena, no nije išla iznad 37.6C. Subota popodne OK, nedjelja OK, ponedjeljak popodne oko 17h - 37.7C, no pada do večeri ...
Bili danas kod doktorice na kontroli - tvrdi da je sve OK, čula je kako kašlje (sinoć je počeo kašljati - produktivno) i ponovila da je sve OK i da je on zdravo dijete ...
Ne znam što da mislim ... uplašena sam ... inače, u zadnjih je mjesec dana počeo dosta slabo jesti i primjećujem da više spava ...

Molim savjete, ideje i mišljenja ... nekako sam nemirna i zbunjena ...
KoBorMia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Malo povišena temepratura - nekoliko dana

PostPostao/la ZacKa » 11 svi 2010, 14:49

I moja 5-inja je sklona bronhitisu, laringitisu itd...........
uvijek veća temperatura a evo sad unazad tri tjedna, isto lagana temp. do 37.5, pun puncat nos, i kao zdrava veli dokica
Iako kapali smo sa svačim već, zadnje su bile maxitrol kapi i ništa, tj. 2 dana ok pa opet, ode u vrtić i pun nos, ali nije prozirno već onako gušće, i lagana temp.
Prošli put smo radili bris nosa bila je neka bakterija u pitanju, sad smo opet radili pa ćemo vidjet ali pretpostavljam da je opet neka, ne znam jel sam ti pomogla, ali ja pretpostavljam da kako je već malo veća a bolesna ajmo reći prehlađena ili je neka bakterija da je tako i temp. manja, što ne znači da nije bolesna, samo bolje podnosi.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la KoBorMia » 12 svi 2010, 13:20

Jučer je Borna bio doma s tetom čuvalicom i sve OK ... danas sam ga dala u vrtić pa budemo vidjeli ... ma ne znam, toliko virusa, bakterija ...

Počela sam mu davati i sirup dr Theissa Miltivitamol ... nije baš fini, no pretrpi ...
KoBorMia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la alexandra » 12 svi 2010, 16:16

uz napomenu da sam extra oprezna mater, al ne i paničarka :mrgreen ja bi mu izvadila jetrene probe da se isključi mononukleoza koje su krcati i vrtići i škole. kad to isključe, onda se može reć proljeće, pad imuniteta, vrtićke beštije i ostalo pa čekat da prođe.

stalni umor, spavanje, gubitak apetita, oslabljeni imunitet, lagano povišena temperatura mogu biti simptomi mononukleoze, a ona se često kamuflira ostalim bolestima tipa bronhitis, upale grla i slično pa se vuče nedijagnosticirana. kod nas je počela kao najobičnija upala grla, pa su sumnjali na trodnevnu, a na kraju je bila mono. naravno, bez vađenja krvi se ne može ustanoviti. molim bez panike :mrgreen to je samo ono što bi ja napravila
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la KoBorMia » 13 svi 2010, 08:08

ajme, gibamo kod dr popodne ... just in case!
inače, Borna još uvijek kašlje, no rjeđe ... tjeramo ga da jede što mi je skroz neobično za njega ... :(
KoBorMia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ZacKa » 13 svi 2010, 11:32

Da sve je moguće, ali moja ima apetit i tak je vesela ko da joj nije niš. Treba svakako vidjeti opće stanje djeteta.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.