Ova bol traje već drugi dan. Prošla dva puta je prošlo u jednom danu. Boli čak malo i na dodir.Kad sam gledala kaj bi to bilo ispada jetra?
Nee da mi se doktoru.. kaj bi to bilo, zna li itko??
Sada je: 24 kol 2026, 22:09.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997
Ova bol traje već drugi dan. Prošla dva puta je prošlo u jednom danu. Boli čak malo i na dodir.

odmah sam zabrijala da mi jetra šteka - žutica/hepatitis bilo koji i slično
eli je napisao/la:točno pola života muku mučim sa time. par puta godišnje baš boli, a još par onako izdržljivo.
nemam kamence, tj. zadnje dvije godine imam samo ono nešto od čega ću dobiti kamence.
dobro je paziti što se jede i pamtiti što ti smeta pa izbjegavati.
meni pomaže i jaki pritisak na bolno mjesto. boli, ali drukčije, izdržljivija je bol kad pritisnem i poslije je par minuta lakše. kod pritiska čujem zvuk sličan kao kad smo kao klinci tjerali pljuvačku kroz zube.
jetra proizvodi i pušta enzime za razgradnju masnoće iz hrane.

mrzim te nekakve fantomske boljetice za koje doktori ni ne znaju točno reći što su i kako su nastale
hmm.. jedino na što mogu paziti je količina pive.. koju bih definitivno trebala smanjiti

Barbi je napisao/la:hmm.. jedino na što mogu paziti je količina pive.. koju bih definitivno trebala smanjiti
Još samo reci da sam ja kriva za sve tvoje poteškoće... barem za ove od pive.

kruna je napisao/la:plus još mi stara stalno govori da sam požutjela na što se ja njoj smijem..sad mi više nije smiješno..
eli je napisao/la:meni sigurno smeta svježi kupus na salatu.
davno, u ranim dvadesetim išla sam zbog toga kod doktora. uzv super i kaže meni internist da bi bilo najbolje napraviti gastroskopiju, rektoskopiju i kod psihijatra.![]()
odlučila sam trpiti.

MON je napisao/la:kruna je napisao/la:plus još mi stara stalno govori da sam požutjela na što se ja njoj smijem..sad mi više nije smiješno..
ako si žuta, nemoj baš dugo čekati i odi doktoru.

Barbi je napisao/la:Ma nisi žuta.

palunkica je napisao/la:Mene je pak bolilo na lijevoj strani ispod rebrra. Tjednima, otišla kod gastroenterologa, pa na kolonoskopiju, sve OK. Kaže da je to bol "iz glave

MON je napisao/la:je je, tak sam ja bila žuta, pa nisam bila žuta, pa je'l da da nisam žuta...odi doktoru![]()
Kao što IINA kaže, nisu to invanzivne pretrage, a znat ćeš što je ili što nije.
ili će te poslati psihijatru...pa ni to nije strašno

lilly777 je napisao/la: X, a najbolje ti je otici u bolnicu na hitan prijem u neko gluho doba (nedjelja predvecer), u akutnoj fazi...E onda ti fino sve naprave na jednom mjestu, bez narucivanja i cekanja

IINA je napisao/la:Da da svakako doktoru.
Sve te pretrage nisu invazivne ni bolne, krv, uzv, pa
onda vidiš kaj treba ili ne treba dalje.
Kaj se ovih masnih nakupina tiče, postoji pojam "masna jetra"
koji se odnosi na to i da, isto uzrokuje bol na tom mjestu.

meni pomaže i jaki pritisak na bolno mjesto. boli, ali drukčije, izdržljivija je bol kad pritisnem i poslije je par minuta lakše. kod pritiska čujem zvuk sličan kao kad smo kao klinci tjerali pljuvačku kroz zube

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.