Luantaro je napisao/la:....niti su sva djeca s ovog topika jednako stara....
Jasno, ali autorica topika i pita za osnovnoškolce, znači određeni raspon godina. I bas kako Barbikinom prvoskolcu ne treba mobitel, ima ih kojima je nasušna potreba

Sada je: 11 kol 2026, 22:14.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
Luantaro je napisao/la:....niti su sva djeca s ovog topika jednako stara....

ronin je napisao/la:skorpionka je napisao/la:Rješevam na način da se u panične situacije nastojim ne dovesti![]()
Moja osnovna pretpostavka od koje krećem je da ga puštamo u situacije za koje znamo da je može samostalno savladati. Tek kad nešto savlada, a da ja zbog toga nisam na iglama, onda ide u to.
potpis,
Još jedna slična situacija se dogodila nešto prije toga, iako je uglavnom poštivao dogovore i dolazio otprilike na vrijeme...E sad, mogli bismo o tome do sutra kako dogovor s roditeljima mora biti apsolutna svetinja i točka blablabla...al eto, i ja, koja sam stvarno bila krasno savjesno dijete, sjećam se nekih situacija u kojima sam malo izigrala pravila i zabrinula roditelje. A bilo je i situacija u kojima sam i samu sebe zabrinula
a da roditelji ni saznali nisu.Stvar jos funkcioonira tako da dijete dovede ovo drugo do skole pa se ono samo vrati, medjutim to nazalost prema mojim iskustvima bas ne funkcionira uvijek tako.

uh ovo je lako pričati kad dijete ima nekih 7 pa i 8 godina. I još ako je uz to jako odgovorno, poslušno, savršeno savjesno...ali čak i kad je takvo, za koju godinu javi se nešto što se zove - vlastita volja, ili dječja impulsivnost...ili možda nedostatak osjećaja za vrijeme, protjecanje vremena.
obajsnila sam zašto je u zdravstvenom smislu bolje da ga dobije s 9 ili 10 godina umjesto sa 6 ili 7.

edit: skorpi, ti znas moju situaciju sa klincima. zanima me kako bi ti to rjesila. dakle... dijete je 15 km od doma, 15 tramvajskih stanica od tatinog posla i 300 m do mog ureda ( s velikim gadnim krizanjem ).

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.