Puno se pisalo o tome ali možemo ponoviti gradivo

Za djecu mlađu od godine moj ped preporuča isključivo čepiće. paracetamol, ja kupujem lupocet. piše ti na uputama koliko daješ, ovisno o kilaži djeteta.
sirup sam počela davati kasnije ali na špricu možeš dati i prije. imaš i lupocet sirup ali on nama nikada nije djelovao, jer je paracetamol u principu blaži. ibuprofen sirup skida i jako visoku temperaturu. zove se baš ibuprofen, a ima i dalsy koji je na toj bazi.
meni je nedavno na zaraznoj doktorica rekla voltaren tako malo djeci (maks je bio 18 mjeseci) ni u kom slučaju.
ja kombiniram samo kod visokih temperatura i to kad lijek ne drži onih 4h koliko mora biti razmak. znači ako dam čepić i on spusti temperaturu koja naraste tek nakon 4 ili više sati onda dam opet čepić. e sad ako raste i prije onda kombiniram s ibubrofenom, ali trudim se da prođe barem 2h od jednog do drugog. važno je da između 2 paracetamola prođe 4-5h i također između 2 doze ibuprofena ako se dobro sjećam 5-6h. sve piše u uputama. ako temperatura raste a još nije prošlo dovoljno vremena za novu dozu lijeka kupanje ili hladni oblozi.
ovo je kako su meni preporučili u zaraznoj da radim.
nadam se da nisam previše zakomplicirala. ako treba još pojasniti reci...ovu zimu sam postala ekspert za skidanje temperature

Važno je da gledaš dijete, svako dijete drugačije reagira na lijek i drugačije mu pada/raste temperatura.
nadam se da ovo pitaš prevencije radi i da su ti svi zdravi