koje su vaše preporuke?
btw, treba mi neka varijanta sa prilično brzom (ne kompliciranom) pripremom

Sada je: 04 kol 2026, 21:02.

Adorabla je napisao/la:uz paradajz najbolje idu svjezi bosiljak, origano i vlasac.
Ja radim tako da skinem gornju kapicu, izvadim sjemenke i ostavim samo meso i onda punim sa smjesom svjezeg sira i punomasnog vrhnja, unutra naravno narezuckam vlasca i vrlo malo oregana. Kada nafilam, samo zacinim busencicembosiljka.
Ja obicno ne solim jer to serviram s grisinima omotanim prsutom. To je vec standard za moj rodjendan, ovo predjelo. Vjerujem da bi se ljudi razocarali da se dogodi da to koje godine ne jedu
Ja sam luda za rajčicama, obožavam ih na sve moguće načine, mljac i
jer im počinje polako sezona

Adorabla je napisao/la:Arkana, grisine radim kao i kruh.
1/2kg brasna (kojeg hoces, idealan je meni tip 750)
pola germe
kafena zlica soli
manja jusna zlica smedjeg secera
3dcl vode
Sve se zamijesi i ostavi stajati.
Nakon sto se diglo, ponovo se premijesi i podijeli na dva dijela.
Svaki dio razvaljas na cca 0.5 cm debljine i s rezacem za pizzu rezes do 1cm siroke grisine. Malo ih uvrnes prstima, da izgledaju interesantnije i slazes na backpapier (stavis backpapier direktno na resetku).
Peces u zagrijanoj pecnici cca 15-20minuta na 220 stupnjeva.
Prsut je poanta da ga mozes savijati oko grisina. Ja uzmem jednu snitu prsuta, skinem sve bijelo i podijelim po duzini na dva komada. Znaci dva jako dugacka komada. Onda to omotam od vrha do dna grisina ukrug tako da to bude kao ukras na grisinima.
Ako si vegetarijanac ili ne jedes prsut onda napravi u temeljnom receptu, nakon sto se prvi puta tijesto digne, podijeli ga na 4 dijela.
U jedan dio dodaj protisnut sok cca 4 cesnjaka
U drugi isjeckaj sitno cca 5-6 crnih maslina pa to dodaj
U treci komad isjeckas na jako jako sitno sve zacine zelene koje imas (da budu a la provansa- npr timijan, ruzmarin, origan)
Cetvrte ostavis kako jesu
(mozes i parmezan, kapare podijeliti na cetvrtine pa umijesati, premazati maslinovim uljem nakon pecenja i sl) Stogod ti padne na pamet.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.