Sada je: 24 kol 2026, 22:29.

filmić o flaširanoj vodi

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

filmić o flaširanoj vodi

PostPostao/la su » 28 svi 2010, 07:38

su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: filmić o flaširanoj vodi

PostPostao/la mamaodlare » 28 svi 2010, 10:36

pogledala sam film, potiče na razmišljanje, osobno "kupovnu" vodu koristim kad sam na godišnjem odmoru jer mi voda u našim morskim krajevima ima nekako čudan okus, a inače u zg natočim u bočicu vodu iz slavine i nosim sa sobom jer u principu ne volim hladnu vodu tako da mi ne smeta ni kad je mlaka, u biti neizbježno je to da je u osnovi svake inovacije koja se pojavi na tržištu jedan od motiva zarada, teško je očekivati da bi cijelu ideju i proizvodnju itko na svijetu mogao održati samo radi ideje i u svakom životnom ciklusu i procesu postoji "kraj lanca" a oni na kraju u većini slučajeva izvuku deblji kraj
mamaodlare
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mama Mia28 » 29 svi 2010, 10:05

Ne volim flaširane vode, nekako mi "nisu fine", kupim samo ako se zateknem negdje di nemam drugog izbora,
a inače isto doma točim vodu u bocu i nosim van. :dada
Meni je presmješno to da za pola litre vode dam 6 kn, za to dobijem gotovo kubik vode iz pipe. Nikad nisam vjerovala da su flaširane bolje, zdravije, čišće... ali vjerujem da netko dobro, dobro na tome zarađuje.
Pogledajte samo njihove reklame, očeš-nečeš kad je vidiš odmah si žedan :lol
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Crazy Daisy » 29 svi 2010, 10:42

postoji čitava znanost o vodi, pa ne bi ja baš sve iskazala ovako populistički.

činjenica je da polovina svjetskog stanovništva ne smije piti vodu iz slavine i oni ovise o pročišćivačima i kupovnoj vodi.

što se tiče klasifikacije ovo o čemu film govori je tzv. stolna voda. to je dodatno pročišćena najčešće vododovodna voda. postoje i izvorske vode koje su skuplje, ali one imaju jako visoke zahtjeve u proizvodnji. one su upotpunosti netretirane i u pravilu se ambalažiraju izravno sa crpilišta.

Flaširana voda može biti: mineraln,a izvorska ili stolna. to su tri potpuno različita proizvoda sa različitim svojstvima.

Mineralna voda nastaje u ciklusu kruženja vode na zemlji. Mineralna voda koju danas pijemo je u stvari oborinska voda koja je stotinama tisuća godina unazad prodrla u zemlju. Tijekom prodiranja pročišćavala se prolaskom kroz slojeve zemlje i istovremeno se obogaćivala mineralima, elementima u tragovima i ugljičnim dioksidom iz dolomita karbonatnog podrijetla.
Pozitivno nabijeni ioni (natrij, kalcij, kalij i magnezij) i negativno nabijeni ioni (klorid, jodid, fluorid) određuju, ovisno o udjelu, okus i način djelovanja mineralne vode.

Izvorska voda izvire iz podzemnih ležišta vode zaštićenih od utjecaja s površine zemlje i onečišćenja. Ona je niže mineralizirana od mineralne vode, a njezin sastav i ostale značajke imaju blagotvorno djelovanje na ljudski organizam.

Stolna voda je mehanički i kemijski pročišćena voda koja izvorno ne mora biti čista. Ona se postupcima obrade i dodavanjem dopuštenih kemijskih tvari dovodi u stanje za organizam prihvatljive i pitke vode. Takvu vodu dobivamo iz gradskog vodovoda.

naša je sreća što imamo kvalitetnu vododovodnu vodu i ne ovisimo o flaširanoj.
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la Mama Mia28 » 29 svi 2010, 12:36

Sve je to istinito, ali eto te flaširane "obične" vode su "IN"zadnjih par godina, ne sjećam se, a ni moji roditelji da si prije imao za kupiti gdje običnu vodu.

činjenica je da polovina svjetskog stanovništva ne smije piti vodu iz slavine i oni ovise o pročišćivačima i kupovnoj vodi.

Zašto? Zar ta voda iz slavine nije zdravstveno ispravna? Ili se to odnosi na afriku i sl. kontinente gdje je čista voda pravo bogatstvo?
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pinky » 29 svi 2010, 15:54

pogledajte u utorak navecer na htvu (mislim da je na 2. programu oko 9 navecer, provjerite) dokumentarni film muskarci u opasnosti. debela preporuka za sve mame sinova i one koje to namjeravaju biti. necete jednakim ocima gledati na pet ambalazu, bez obzira je li u njoj voda, sok ili caj...
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la Crazy Daisy » 29 svi 2010, 19:20

Mama Mia28 je napisao/la:Sve je to istinito, ali eto te flaširane "obične" vode su "IN"zadnjih par godina, ne sjećam se, a ni moji roditelji da si prije imao za kupiti gdje običnu vodu.

Zašto? Zar ta voda iz slavine nije zdravstveno ispravna? Ili se to odnosi na afriku i sl. kontinente gdje je čista voda pravo bogatstvo?

ne odnosi se samo na nerazvijene zemlje. voda je prehrambeni proizvod i ima određenu kvalitetu. najvažniji čimbenik je sirovina od koje je napravljena, neke države, gradovi imaju dostupnu izvrsnu sirovinu koju je dovoljno minimalno doraditi, dok drugi nisu te sreće.
u hr recimo split i svi na cetini imaju dobru vodu za piće, mislim da je i riječka odlična, zagrebačka isto, dok mi u os imamo loše izvore.

tehnološkom obradom se voda pročišćava kako bi zadovoljila propisani minimum zdravstvene ispravnosti. neškodljivo i zdravo su različiti pojmovi.

drugi važan faktor je vodovodna mreža. voda se transportira cijevima određenih svojstava i sastava. voda je univerzalno otapalo i na svom putu do slavine kupi sve i svašta. tako da ona koja napusti vodovod može biti različitog sastava od onog što izađe iz slavine.

ja osobno pijem vodu iz svoje slavine, ali kad sam na putu obavezno kupujem flaširanu.
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la Mama Mia28 » 29 svi 2010, 20:26

Da crazy, istina je to što kažaš
Nikad nisam vjerovala da su flaširane bolje, zdravije, čišće...
pod ovim sam mislila na usporedbu s ovom našom vodom koja je ok,
Naravno da je u nerazvijenim zamljama to sasvim neka druga priča...

pinky :shock :conf
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Sanika » 29 svi 2010, 22:06

pinky je napisao/la:pogledajte u utorak navecer na htvu (mislim da je na 2. programu oko 9 navecer, provjerite) dokumentarni film muskarci u opasnosti. debela preporuka za sve mame sinova i one koje to namjeravaju biti. necete jednakim ocima gledati na pet ambalazu, bez obzira je li u njoj voda, sok ili caj...

utorak 1.6. ? ajde daj malo više info o čemu se radi ...thnx
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 06 lip 2010, 20:31

meni je još bolja njena snimka Story about stuff - kako se potiče na potrošnju
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la † Sanika » 07 lip 2010, 00:39

Sanika je napisao/la:utorak 1.6. ? ajde daj malo više info o čemu se radi ...thnx

jel ko gledao? meni promaklo. o cemu se radi?? dajte malo, cemu ta tajnovitost :mrgreen
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Trini » 08 lip 2010, 10:40

ja zivim u zapadnom dijelu Zagreba. cijeli zivot pijem samo vodu jer mi voda samo pase (za razliku od sokova). e pa unazad par godina nasa zagrebacka voda iz slavina je postala OGAVNA! nema sanse da popijem casu vode, jer je okus opak. nema sanse da dam djeci. pa smo presli na flasiranu. i tu ima razlike, npr. jedna nam ne valja, druga je skroz ok okusa, a pitanje je i skladistenja ... "najdraze" mi je ljeti vidjeti na otocima PET ambalazu s vodom koja stoji na najvecem suncu (prije nego je ubace u neki manju frizidercic) ....
Trini
sv. Monika

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 08 lip 2010, 10:44

mi pijemo vodu iz slavine, ali uvijek za bilo koju ambalazu razmisljam koliko na taj nacin doprinosim unistenju planete zemlje.
ne znam. :|
recimo svaki 3-4 dan mijenjam tecni sapun u wc i kupatilu. naravno, svaki put bacim staru ambalazu.
o drugim stvarima da ne pisem. :dunno
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la dunja » 08 lip 2010, 12:18

pa kolike su ti doze sapuna?
ja imam tekući sapun u bočicama od ne znam, par deci, koliko već jesu kad kupim - pa traje mi puno duže od 3-4 dana
dunja
most

PostPostao/la Mama Mia28 » 08 lip 2010, 12:49

Ja imam jednu lijepu bočicu s pumpicom za tekući sapun, sapun kupujem u najvećoj ambalaži (2-3 litre) pa onda prelijem u tu moju bočicu kad se isprazni (bočica ima oko 2 deci)
Jeftinije je ovako i manje imam ambalaže za bacati.Isto s omekšivačima, uljem...
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lara72 » 10 lip 2010, 13:35

Do svoje 25 sam živjela u Rijeci i nikada, baš nikada nisam pila flaširanu vodu. Nakon dolaska u Zagreb prestala sam piti vodu iz pipe jer je meni zagrebačka voda koma. Neusporedivo je lošija od riječke. Drugi okus, potpuno. :/
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 10 lip 2010, 13:42

dunja je napisao/la:pa kolike su ti doze sapuna?
ja imam tekući sapun u bočicama od ne znam, par deci, koliko već jesu kad kupim - pa traje mi puno duže od 3-4 dana

standardna velicina (Nivea)

i sama ponekad "dopunim" staru ambalazu, ali opet punoooo vise puta kupim novi sapun nego sto ga dopunim. :/
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

PostPostao/la marsovka » 10 lip 2010, 13:57

Vidis kako se ukusi razlikuju. Meni je zgrebacka voda super, super po okusu i mislim da je cista i OK za piti. Govorim o sjeverno-zapadnom dijelu grada. Flasiranu kupujemo samo kad smo negdje vani, a djece ozedne, a nisam ponjela od doma :dunno OK, ljeti je to cak i dosta cesto, ali u ostala gosnja doba mogu reci da stvarno rijetko kupujemo flasiranu vodu.
marsovka
celebrity

PostPostao/la mamaodlare » 10 lip 2010, 14:40

najzanimljivije je to da je voda tekućina bez boje, okusa i mirisa a zapravo svatko od nas raspoznaje neki okus, meni je isto zg voda ok, ali kad odemo na more nekako mi je tamo voda ipak drugačija
mamaodlare
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dunja » 11 lip 2010, 12:34

meni je prefina voda na gruntu i na moru
isto je iz vodovoda, ali nekako baš finija od zg
doma pijem vodu iz pipe, ponekad kupovnu

MD ne znam meni se to čini strašno puno - nas je četvero, inzistiram na pranju ruku, ali ne traje mi tako kratko kao tebi, zaista
dunja
most

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 11 lip 2010, 12:45

puta dva dunja, jedan mi stoji u kupatilu a drugi u wc
ako izdrzi sedam dana, sama sebi cestitam.
ne znam zasto je to tako???
doduse, u tim stvarima uvijek sam pretjerivala, pa vjerujem da je zbog toga :da?
ako citam, odmah perem ruke.
kada bilo sto zavrsim po kuci, perem ruke. stalno.
mislim da ja najvise trosim.
djecak i mm su "u normali"
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

PostPostao/la Hajdi » 11 lip 2010, 13:09

md kupi neku lijepu dozu pa dolijevaj tekući sapun iz onih većih pakiranja, tako mi radimo. Za normalno umivanje dovoljna je kapljica.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la MAJKO MILA » 11 lip 2010, 14:45

zanimljiv filmić
MAJKO MILA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 11 lip 2010, 14:47

ja pijem i djeci od 6 mj na dalje dajem vodu iz špine, pipe, slavine-kako oćete.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la MAJKO MILA » 11 lip 2010, 15:02

pinky je napisao/la:pogledajte u utorak navecer na htvu (mislim da je na 2. programu oko 9 navecer, provjerite) dokumentarni film muskarci u opasnosti. debela preporuka za sve mame sinova i one koje to namjeravaju biti. necete jednakim ocima gledati na pet ambalazu, bez obzira je li u njoj voda, sok ili caj...

nisam uspjela pogledati, o čemu se radi?

jel to ovo
http://www.youtube.com/results?search_q ... nosti&aq=f
MAJKO MILA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.