Sada je: 06 kol 2026, 14:20.

Brzi rižoto od piletine

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Brzi rižoto od piletine

PostPostao/la Tinica » 03 svi 2010, 15:03

Dakle curke treba mi fini i jednostavan recept za rižoto od piletine. ;)
Jučer sam kupila pileći file i danas sam planirala napraviti večeru. :dada
Što bi trebala kupiti još od povrča da mi ispadne onak ukusno ? :dunno
Na koji način ga vi spremate :srca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

Re: Brzi rižoto od piletine

PostPostao/la marsovka » 03 svi 2010, 15:32

Ovako ja:

nasjeckam piletinu na sitne komadice i preprzim ih na ulju - da onak malo porumene. Zatim ih izvadim.
U istoj posudi onda izdinstam malo luka, dodam: mrkvice, graska, mahuna, paradajza, tikvica, gljiva... ma sve kaj imam trenutno u frizideru. Moze i malo cesnjaka. Kad se povrce izdinstalo ubacim rizu, zacinim, dodam vode i kad je skoro kuhano ubacim one komadice piletine natrag. Pospes parmezanom :liza
marsovka
celebrity

PostPostao/la Adorabla » 03 svi 2010, 15:47

ja radim s porilukom i gljivama.
Isjeckam na sitno piletinu i mariniram u soja sosu s jednom zlicom gustina
Onda na malo ulja naglo prosetam poriluk (cca 4 bijela dijela sitno narezana) i vadimna stranu. Vazno je dinstati u malim kolicinama.
Onda isprzim piletinu da bude rumena sa svih strana i dodam poriluku
Onda dodam jos maslaca i na to bacim gljive (cca 25 dag narezano na fetice) dok ne puste svu tekucinu.
Dok se to radi skuham rizu i obilno zacinim curryem.
Kada ispari rekucina iz gljiva vratim na tavu meso i poriluk zacinim sa sojom i eventualno tabascom blagim i dodam rizu.
Adorabla
Medena

PostPostao/la lilly » 03 svi 2010, 15:57

Vecinom radim kao i marsovka, a nekad znam preprzit piletinu, pa maknut. Onda stavim luka, mrkvice i graska, pa kad je pri kraju dodam napola skuhanu rizu, cvjetacu i brokulu natrganu na cvjetice, piletinu i zalijem vrhnjem za kuhanje. Ak imam, naribam i malo parmezana...mljac...bude onak fino kremasto.

Ponekad u woku preprzim piletinu, pa povrce narezano na trakice, zacinim kineskim zacinima i stavim rizu.

Nekad "kao đuveč", zdinstam meso, pa papriku i paradajz, dodam krumpira narezanog na kockice, rizu i zapecem u pecnici..
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rimaithor » 03 svi 2010, 19:23

Ja sve kontra radim :lol
Bacim na ulje fino kosani luk-dinstam, dodam narezane mrkvice-dinstam. Dodam piletinu na kockice (ništa jako sitno :lol )-dinstam. Kad je meso napol gotovo dodam grašak i tikvice, još kratko podinstam, dodam rižu i zalijem s vodom u kojoj sam otopila jednu Alnaturinu kocku, dosolim. Posipam s peršinom. Kuha se još 15 min. Nekad znam dodati žličicu ajvara ili žlicu vrhnja za kuhanje.
Gotovo.
Niš ne vadim iz lonca :lol
uz rižoto obavezno imam neku salatu.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la JiA » 03 svi 2010, 19:40

ja piletinu posebno zarumenim i dodam u skoro gotovu rizu ( to paralelno radim ).
dakle, luk, mrkva, mahuna, grasak, tikvica ( sto god vec imam ), riza, kad se zastakli voda/temeljac.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Bubidea » 03 svi 2010, 21:03

a zasto piletinu posebno :da? jel tako bolje?
ja radim ko i rima, sve u jednom loncu
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Krumpirić » 03 svi 2010, 21:06

ja to nekad radim i u WOKu, svo povrće koje mi padne pod ruku i piletinu na trakice-na "kineski"
nekad dodam kikirikija ili sezama npr.

i pomiješam s rižom, il kuskusom ili bulgurom ili što mi padne pod ruku...
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la TanjaMT » 03 svi 2010, 21:10

i ja kao rima, sto jednostavnije. ne dodajem ajvar, ali znam dodat ponekad malo vrhnja za kuhanje. i za rizoto obavezno uzmem rizu okruglog zrna, arborio ili carnaroli.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la mamin slatkiš » 03 svi 2010, 21:12

meni uvik super ispadne ja prvo poprzim kapulu,pa kad zazuti u to dodam piletinu na kockice,malo prodinstam pa dodam jos izribane mrkvice,malo tikvice i koje iman povrce ako iman jos koje ,malo konserve i zacine i ako iman sok od rajice isto ubacim malo...to kuha 15.ak min,pa onda ubacim rizu i kuham dok se riza ne skuha,bas mi uvik ispadne super pa ako ti se svida varijanta probaj... :zivili
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Adorabla » 04 svi 2010, 09:10

ovisno kako vise volis. Ako sve radis u loncu ili woku da ne vadis onda je povrce mekano a ako vadis onda je hruskavo i zadrzava onaj "sirovi" okus. Ja volim taj hruskavo sirovi okus. Ne volim taj okus "prekuhanosti" u ustima.
Adorabla
Medena

PostPostao/la danni » 04 svi 2010, 09:20

i ja slično kao mamin slatkiš.
inače to mi je jedno od dražih obroka, i nama i djeci. :dada
dakle, na ulje sitno luka, pa mrkve, pa komadiće piletine na to.
stavim konserve, pelate,malo bijelog vina... ubacim rižu i nalijem vode koliko treba.
kasnije začine: vegete peršina, malo šećera i to je to.
sve se uvijek pojede :mrgreen
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 04 svi 2010, 09:32

Joj curke ispalo je fantastično... i zbilja je full jednstavno ;)
Samo me ruke bole i imam par "ubodnih" rana :lol po prstima od noža jer sam se zbilja potrudila to sve fino nasjcekati ali imala sam preko jedne kile tog pilečeg filea jer sam uzela obiteljsko pakiranje pa si sad mislite koliko je to rezuckanja prvo na trakice pa onda na kockice... zdinstala sam to meseko na luku dodala sam grašak, mrkvicu, borkulu, tikvice, paradajz, papriku, peršin, šampinjone i to sve zajedno dinstala a posebno sam u drugoj rajngli kuhala rižu (ja uzmem onu UB) jer su mi te vrečice nekak najednostavnije i znam da mi se neće prekuhati...
Dodala sam malo češnjaka u granulama, vegetice... ma savršeno je ispalo... jako jako fino... Fran je još gore stavio i parmezan a dio večere sam si danas donijela u ured da imam ručak. Uz to sam napravila kristalku i večera za :5
Franči je mislio prvo da sam naručila rižoto iz restorana :lol
Hvala vam svima još jednom :srca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamin slatkiš » 04 svi 2010, 10:38

tinice bas mi je drago da ti je uspilo i da ti se svida.. :kiss :zivili
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sandram » 04 svi 2010, 10:42

Bravo Tinice, sad nastavi dalje :)
Inace, ja kao Rima.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la TmamaKiN2 » 04 svi 2010, 13:41

vidim, postala si cest gost ovdje :kiss
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Tinica » 04 svi 2010, 13:47

:rolf Odlučila sam da ponedjeljkom kuham :liza
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 04 svi 2010, 13:51

to mislis za cijeli tjedan?? :lol
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la JiA » 04 svi 2010, 13:56

bome, od kile pileceg filea komotno moze i cijeli tjedan ;)
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la danni » 04 svi 2010, 14:11

:lol :lol :lol :lol
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 04 svi 2010, 14:29

Ovaj tjedan cu ja to napraviti. Bas mi se cini mljac, a u familiji smo svi ludi za rizotom. :)
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 04 svi 2010, 15:15

Samo vi mene zafrkavajte :baba u uredu su mi rekli da sam ko Isus jer sam opet nahranila cijeli ured sa ostacima :lol
A čuj... step by step... i ovo je veliki korak za početak prepoznajem namirnice, znam kaj mi treba, već sam počela i dinstati :rolf za par godina ću možda dogurati do toga da ću od oka potrefiti i pravu količinu sastojakakoja mi je potrebna za obrok ... a pojmovi nekoliko, malo, otprilike, par žlica, dosta... mi neće biti nepoznanica :faca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamma2x » 11 svi 2010, 08:41

lilly777 je napisao/la:Vecinom radim kao i marsovka, a nekad znam preprzit piletinu, pa maknut. Onda stavim luka, mrkvice i graska, pa kad je pri kraju dodam napola skuhanu rizu, cvjetacu i brokulu natrganu na cvjetice, piletinu i zalijem vrhnjem za kuhanje. Ak imam, naribam i malo parmezana...mljac...bude onak fino kremasto...

Ovako sam ja napravila u subotu za večeru i bilo je dobro. :mrgreen
mamma2x
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamaDEA » 31 svi 2010, 11:38

cure, jhel vi radite rižoto samo od bijelog mesa?
ja nikad ne znam šta bi sa ogromnim batacima i zabatcima koje redovito dobivam. ne volimo velike pečene, ni sa roštilja....
da ih rastrančiram pa zdinstam i napravim rižoto?!?
ili šta još s njima radite?
ubiše me ogromni bataci
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la VIPmama » 31 svi 2010, 13:08

:dada
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la TmamaKiN2 » 31 svi 2010, 14:10

nikad ne znam šta bi sa ogromnim batacima i zabatcima koje redovito dobivam

paprikas :dada

ili pilav (meni je to baka radila, ostalo mi u super sjecanju)
ovo sam "skinula" s ovog linka: http://www.cyberbulevar.com/kuhar/tradicionalna-bh-kuhinja/pilavi/20070816/

Pileći pilav

Piletinu očistiti,oprati i isječi na krupne komade,staviti u hladnu vodu,zatim kuhati.Dodati mrkvu, celer,malo soli i bibera. Kuhati na tihoj vatri.Crveni luk očistiti,isjeći na sitne kockice i u posebnoj posudi dinastati. Rižu i luk zaliti procjeđenom pilećom juhom u omjeru 1:1,5 (na šalicu riže 1,5 šalica supe).
Ovako zalivenoj riži dodati ranije ocijeđeno pileće meso,biber pa sve dobro prokuhati.Probati da li je dovoljno slano i poklopljeno staviti u rernu da se dinsta 20-30 min.Uvijek služiti toplo jelo.

Pilav u tepsiji

Pilav u tepsiji u Bosni se sprema sa kokošijim batacima i janjećim mesom.
Janjeće meso se izreže na komade i donekle prokuha u zasoljenoj vodi da se dobije juha. Isto tako se čini i sa batacima,ako je pilav sa kokošijim mesom.
Riža se očisti,ipere,ocijedi i preprži na malo masnoće(isuši). Zatim se razastre po tepsiji - sloj debljine od 1 cm.Zalije se juhom u omjeru dvije mjere juhe na 1 mjeru riže. Komadi mesa poredaju se po riži,te,po potrebi, svi osole.Zatim se riža pospe sa dosta isjeckanog peršuna (lista),pobiberi, te stavi u pećnicu da se peče. U toku pečenja po potrebi se dolije malo juhe.Servira se u tepsiji,kiselo mlijeko sa strane.

ili ovo (super je jer se meso kuha, pa imas i juhu)

http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=302
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Adorabla » 01 lip 2010, 13:44

Ili chicken Biryani - recept za expres lonac

cca 1 kg pilecih malih bataka skinuti kozu s njih (najbolje je s malim batacima ali moze i s nadbatkom ako ga odvojis od bataka i zarezes na dva mjesta)
1 cesnjak ili mladi cesnjak
1 komad djumbira cca 2 cm velicine
1,5 dcl obicnog jogurta
zacini garam masala, cili, svjeza menta, kardamom, lovor, stanga cimeta, sol, biber
3 luka
3 zlice masla
1 vezica zelenila korijandera i persina
1 zlica kima
2 zlice ili pola soka limuna
350g basmati rize

Dakle oguliti piletinu od koze.
Cesnjak i djumbir sitno sitno narezati i ubaciti u jogurt. Dodati garam masalu, i po zelji cilija, sol, biber. Ostaviti u toj marinadi piletinu preko noci da stoji.

U cca 7dcl vode zakuhati zacine (1 stanga cimeta, korijander, malo kima, list lovora, kardamom). Izvaditi zlicom zacine i u toj vodi kratko prokuhati rizu (cca 2 minute). Ocijediti ali pazljivo tako da ipak ostane cca 1,5dcl vode.
Narezati luk na kolutove i brzo preprziti na maslu. Onako kao za ukras sto se koristi.
Fino nasjeckati mentu, korijander, persin i umijesati to zelenilo u sok od limuna i preliti preko luka.
Pilece meso i cijelu marinadu ubaciti u expres lonac i na to meso staviti red rize pa red luka pa red rize pa red luka. Obzirom da je sa rizom ostalo cca 1dcl vode to bi trebalo biti dovoljno ali mozete ukoliko volite gnjecavije ostaviti malo vise vode uz rizu.
Zatvoriti lonac i zakuhati sve skupa. U ovim jakim loncima to je cca 10 minuta na dva kruga ili dvije tocke. Slabiji lonci bih ja ostavila cca 20 min.
Prije otvaranja ohladiti i dobro protresti.
Adorabla
Medena

PostPostao/la Adorabla » 01 lip 2010, 13:52

Sjetila sam se jos. Ja najcesce s nadbatacima i batacima radim paellu (naravno ovo zahtjeva i vrijieme. S pripremom i kuhanjem sigurno 2 dobra sata rada).
Samo ne znam kolicine pa cu odokativnom metodom.
U jednom loncu s vrlo malo vode skuhas oguljenu i s kosti skinutu piletinu (ja uzimam dva bataka s nadbatacima i kuham u cca pola litre vode). U vodu, nakon sto se dopola skuhalo dodam povrtnu kocku ili zlicu za povrtni temeljac.
Morske plodove (mjesavinu) izdinstam na vrlo malo maslinova, dok sva voda ne ispari. Kada sva voda ispari dodam rizu (jedna salica rize Arborio) i mijesam dok riza ne promijeni boju. Zalijem s cca 1dcl bijelog vina (ili proseka ili rakije) i cekam da onako ishlapi uz prstanje. Onda dodam piletinu sa svom tom vodom.
Ukoliko imas safrana dodajes ga pred kraj kuhanja.
Ukoliko nemas safrana (ko i sav ostali siromasan svijet) dodajes kardamom nakon sto je riza pola vode popila.
Ukoliko imas sjemenke kardamoma onda moras sjemenke staviti kuhati zajedno s piletinom i to dobra 4,5 komada, ali ih izvadi prije nego zalijes rizu.
Meni nije dovoljno zuto sa sjemenkama pa koristim uvijek prah.

Idealna kombinacija je kada imas jos i komad nekog finog fileta bijele ribe pa ga dodas uz piletinu da se skuha.
Naravno i piletinu i ribu narezes na manje komade prije nego umijesas u rizoto/paellu.
Adorabla
Medena

PostPostao/la mamaDEA » 01 lip 2010, 22:57

hvala cure
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rena26 » 23 lip 2010, 13:36

evo imam i ja jedan fini a jako jednostavan recept. MM i ja jedino tako možemo jesti rižoto.
Piletinu, mi najčešće batkove i zabatke začiniš po ukusu i poslažeš u vatrostalnu posudu.
Na laganoj vatri dinstaš luk(ja ga izmiksam štapnim mikserom),mrkvu i možeš još neko povrće ako volite, ali mi samo ova dva..
kad se izdinsta dodaš začine, vegetu,sol, papar, malo crvene paprike i oko 500 ml vode, pustiš da kratko prokuha.
Uzmeš rižu i samo posipaš po mesu koje je u vatrostalnoj, zatim zaliješ ovom gore juhom tako da razina vode bude oko 2 prsta iznad razine mesa. Peče se u pećnici na 200 stupnjeva dok voda ne ukuha, rižoto bude prefin, nimalo suh, meso ljepljivo, ma za prste polizat..
mi to stvarno obožavamo, probaj..
rena26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.