Sada je: 13 kol 2026, 11:00.

danas na HRT1

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

danas na HRT1

PostPostao/la † zmijac » 03 lip 2010, 19:59

Nadicab i Lulamae,
svaka čast i super prilog- nadam se samo da će prilog potaknuti one koji odlučuju :ja?
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: danas na HRT1

PostPostao/la swanmia » 03 lip 2010, 20:21

Nisam uspjela gledati,da li ima neki link gdje se može pogledati :dunno ?

Edit: našla sam,pa onaj starkelja je dno dna,kenjac :roll
Nadice svaka čast,nisi imala puno vremena ali si bila jasna :kiss
Adrian i mama pusa oboma,divni ste :kiss

Evo link za one koji nisu gledali: http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=370 -kliknite na Foršpan Hrvatska uživo.
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 03 lip 2010, 21:22

Lulamae - sva sam se naježila gledajući prilog, sve si lijepo i sabrano iznjela...Adrian je pre,pre, prekrasan :srca
Nadicab - svaka pohvala - oštro i temeljito-sa konkretnim činjenicama..ne znam zašto je onaj čovječuljak uopće došao..nije rekao ni jednu stvar jasno i smisleno...bio je kao kakav knjigovođa ili porezni službenik koji se samo drži brojki i maše s njima...pojedinci nek se nađu i snađu u sistemu i tko im je kriv ako iskaču iz okvira...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 03 lip 2010, 21:44

hm..htjela bih si nekak spremiti taj prilog a ne znam kak :dunno
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 03 lip 2010, 22:11

Komentar sam vec rekla Nadici uzivo i necu ga ovdje ponavljati.
Ako sam dobro slušala i vidjela, gospodin je ravnatelj uprave za obitelj, po struci defektolog - ovo je sa stranica Mobms-a
Nadice, jel' tako ?

Uprava za obitelj
Državni tajnik:
mr.sc. Stjepan Adanić
tel: 01/23 08 742
fax: 01/23 08 882
Ravnatelj uprave:
Zdenko Žunić, prof. def.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 03 lip 2010, 22:35

majko mila, sta je gospodin "pazte" uopce rekao???? :ne :roll
pa to je prestrasno, jadna nam majka tko nam sjedi u ministarstvu :(
nadice i lulimuli, odlicne ste bile :5
lulimuli, bas si sve tako lijepo, jasno, razumno i smireno rekla, super! ljubi ono divno malo dijete pored tebe :srca
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Lidija » 03 lip 2010, 22:43

Ono sto je bilo posebno zgodno, izjava da ''mi'' pripadamo socijali. Pa zakaj su nas onda izvadili iz socijale prosle godine i prebacili u ovaj Zakon ? :roll
Zapravo, nis drugo nisam ni cula, odnosno sve ostalo bilo je bezinformativno.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 03 lip 2010, 23:00

jos jednom sam pogledala prilog..i dalje mi nije jasno sto je gospodin brljavio..nista konkretno nije receno..a nadica se drzala odlicno..sve je rekla sto je trebalo..vrlo jasno..
mamashnita..ljubim ga ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 03 lip 2010, 23:29

a ja sam se rasplakala koliko si dobro opisala srž našeg života...Lu...odlična si bila a Adrian je predivan...ljubi ga :kiss
Nadice bacila si ga na koljena...siromah se nije niti snašao...jednu rečenicu smislenu nije rekao...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la barboza2 » 03 lip 2010, 23:55

samo jedan kratki ulet... majke i zene, divim vam se! bog vam dao snage za ovu borbu davida i golijata! :klanja
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamashnita od noje » 04 lip 2010, 00:39

lulamae je napisao/la:jos jednom sam pogledala prilog..i dalje mi nije jasno sto je gospodin brljavio..nista konkretno nije receno..a nadica se drzala odlicno..sve je rekla sto je trebalo..vrlo jasno..
mamashnita..ljubim ga ;)

pa nije on sam sebe razumio, niti je znao sto reci. i voditelja je izirtirao. dosao je s hrpom papira iscitsvati brojeve za koje ga nitko nije nista ni pitao.
ti bi ga mogla poduciti kako se govori pred tv kamerama. doduse, za dobar govor pred kamerama treba imati i argumente, a u ovom slucaju bili su na tvojoj strani.
i on je defektolog??? :shock
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la nadicab » 04 lip 2010, 00:49

a mene je s visine pitao prije emisije jesam li pravnica po struci i onda kada sam rekla da nisam, odmahnuo rukom u smislu - pa jasno je da ništa ne razumijem.
jako ga je zanimalo od kuda nam takve informacije ...
Na moje direktno pitanje da li će nam smanjivati naknade i da želim ili da ili ne - nisam dobila ništa.
Nadam se da se ipak pod svjetlom javnosti neće (bar za neko vrijeme) usuditi dirati naknade.
OFT - našminkali su me loše, to su mi i klinci doma rekli - ja sam ipak ljepša u prirodi :mrgreen
Lu, bila si izvrsna kao i novinarka koja je radila prilog :klanja
A na sve se jako dobro nadovezao prilog s temom "neka institucije rade svoj posao" :lol
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mamashnita od noje » 04 lip 2010, 00:53

adam se da se ipak pod svjetlom javnosti neće (bar za neko vrijeme) usuditi dirati naknade.

svasta se skresalo pod svjetlom javnosti :(

nego, bila si lijepa (i lijepo nasminkana), a jos si k tome i pametna :shock :lol
obje ste bile za deset, zbilja. bravo cure :5
i za deset je bila swenki koja je ubola odlicnu temu, kao i uvijek uostalom :dada
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la MBee » 04 lip 2010, 07:19

Bravo cure :1 (a na frfljavca neću trošiti riječi :angry )
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 04 lip 2010, 09:20

Boze moj, totalno nesuvislo govorio. I on predstavlja drzavu, ministarstvo, radnu skupinu....

Neka idu u radni posjet nekoj drzavi gdje je to uredjeno i jednostavno prepisu protokole i zakone. ne treba izmislit toplu vodu
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ptica » 04 lip 2010, 09:35

Dobar prilog, Nadica i Martina su navele konkretne probleme koji nisu riješeni zakonom, ali Žunić (iako je previše vremena potrošeno na isprazno laprdanje „voditelja radne skupine za donošenje izmjena i dopuna zakona o rodilj. i rodit. potporama“) ništa nije zapravo odgovorio.
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 04 lip 2010, 13:14

nadicab je napisao/la:a mene je s visine pitao prije emisije jesam li pravnica po struci i onda kada sam rekla da nisam, odmahnuo rukom u smislu - pa jasno je da ništa ne razumijem.
:lol

Hebi ga - pa nije niti on ( mislim pravnik) ali se valjda podrazumijeva da čim radi u državnoj upravi ON ima sva znanja, sve razumije a mi obična raja ( posebice ona koja si je dozvolila glupost da rodi dijete s pp i još si ga zadržala doma) nit šta znamo nit razumijemo....Fakat im idemo na živce...
Pa još kad je krenuo po papirima o brojkama - kako nam Država zapravo puno daje ( a pri tom faca kao da daje iz svog džepa..) - baš mi je drago da ga je i voditelj tu prekinuo.
Nadica ( ko i uvijek ) odlična. Lu takodjer - rečenica da nije umorna od rada sa svojim djetetom već od sustava koji nas dere - pun pogodak!
Eh da - kad je Nadicab spomenula problem pomoraca - stavljam ruku u vatru da Sveznajući nije imao pojma o čemu to ona govori...
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 04 lip 2010, 13:26

još jedna nebuloza - njihov je stav da ne može mama/tata na vodećem položaju s dobrom plaćom imati dijete s pp jer sramotno je da država daje velike naknade za 2. polovicu plaće (tipa da se direktorici Ericcssona zalomi dijete s pp-om, oni bi njoj drastično smanjili 2. dio plaće što ga daje država). Valjda se misli da netko s velikom plaćom može sve privatno platiti, da se ne treba osobno brinuti o djetetu ...
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la swanmia » 04 lip 2010, 14:59

baš nebuloza kao što kažeš,nadice :ne :ne

IRENA je napisao/la:Eh da - kad je Nadicab spomenula problem pomoraca - stavljam ruku u vatru da Sveznajući nije imao pojma o čemu to ona govori...

Ne da nije razumio,nego se pogubio :znoj
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 04 lip 2010, 16:16

znaci,mi bi svi trebali biti pravnici kako bi mogli shvatiti o cemu se radi :roll ..naravno da onda nis ne kuzimo..bas smo svi mi skupa nerazumni..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 04 lip 2010, 16:39

sad sam pogledala i prilog koji se nadovezao..jer jucer nisam stigla..i stvarno se dobro nasmijala :rolf nek nadlezne institucije rade svoj posao..eeeeh...a ono kad su se u saboru natezali s kupusom,lukom,kruhom itd a u pozadini se cuje kako koka kokodace..urnebes...ma bas kako sam i rekla- meni je vec dosta svega..dovoljno je pogledati kako se lijepo zabavljaju u saboru..sta vise uopce ocekivati?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 04 lip 2010, 19:24

Mogu samo reći: BRAVO CURE!!! :hug
PS Nadici jako leže uloge uživo iz studija. Svaka čast :klanja
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dajina » 04 lip 2010, 19:30

Ah što reči mogu samo uzdahnuti i nadati se da će se jednoga dana naša država promijeniti ili ćemo u EU nastaviti ovako.... neznam....
Moja mala princezica 24.12.2001
Moj maleni Anđeo 14.10.2004
Dajina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pepita » 05 lip 2010, 07:37

cure bile ste :5 ....kraj sam premotavala nekoliko puta jer gospon mi je bio presmijesan :lol
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 05 lip 2010, 14:24

svaka čast ---ma stavrno ste sve tako lipo rekle...nisam bolji prilog vidila...ne znam koju bi više nahvalila

a za "GOSPODINA" mogu samo reći da je dao potvrdu cijelom prilogu i doslovno pokazao kako sustav funkcionira---ma mi nikako nije jasno kako uvijek uspiju na pitanje odgovorit,a da ga se uopće ne dotaknu----priča o rodiljnim naknadama i baca se ciframa(važno da spomene godinu od kad su "oni" na vlasti)--A O TEMI :conf
najače mi je da nebi o prikazanom sluačaju i kako se mama nikom nije javila :rolf ---a da" ima on sve na papirima"--kao da je fula emisiju,a bogme ne vjerujem ni da zna u kojem je "odboru"... :loce
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 05 lip 2010, 19:43

Lu, Nadice, bile ste odlične! Gledala sam na tv, samo nisam stigla dosad ništa napisati. Adrian je predivan :srca ! Onog "gospodina" neću ni kometirati... Čak je i voditelju očito išao na živce. Ja sam inače porplakala prilog, jer mi je valjda izbilo sve ono što kuha u meni i to što je lu tako lijepo rekla, da nas umara borba sa sustavom, a ne rad s našom djecom. Inače, obje ste super izgledale!
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 08 lip 2010, 21:31

hahahahah..na onaj komentar da ne bi ni ovce mogao cuvati :rolf
inace..javili su mi se neki ljudi nakon priloga..i to zato sto bi htjeli pomoci na neki nacin..isprva sam bila ugodno iznenadena a onda sam shvatila da tu bas i nije nekaj cisto..il netko..jer sam dobila sumnjive prijedloge za ljetovanje i slike portreta mms-om..da ne pricam dalje..bilo je svega.. :roll
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 08 lip 2010, 23:14

Nadicab i Lulamae :klanja :klanja
svaka čast
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 09 lip 2010, 00:09

flipper je napisao/la:Nadicab i Lulamae :klanja :klanja
svaka čast
x
stvarno svaka čast!
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Mammamia » 10 lip 2010, 08:33

lulamae je napisao/la:hahahahah..na onaj komentar da ne bi ni ovce mogao cuvati :rolf
inace..javili su mi se neki ljudi nakon priloga..i to zato sto bi htjeli pomoci na neki nacin..isprva sam bila ugodno iznenadena a onda sam shvatila da tu bas i nije nekaj cisto..il netko..jer sam dobila sumnjive prijedloge za ljetovanje i slike portreta mms-om..da ne pricam dalje..bilo je svega.. :roll

A kako su uopće došli do tebe? Mislim, za poslati MMS trebaju imati tvoj broj mobitela, odakle im to? Žalosno je da neki ljudi pod izlikom da žele pomoći nastoje iskoristiti ljude kojima ionako nije lako u životu. :ne Ali sam ipak optimistična i mislim da su takvi ipak u manjini, a većina ipak želi pomoći. Nadam se da te nisu previše uznemirili!
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gostiju.