dovoljno je da pogledas po ulici kako svatko danas hoda sa suncanima na ocima, nitko vise bez njih ne moze zivjeti, a kamoli gledati vani, nije ni cudi da se to prenosi na djecu.
Sta mislis da je potreba za naocalama zarazna?
Gle, ne samo da se vremena i saznanja mijenjaju, nego se mijenjaju i vremenski uvjeti i sunce kad smo mi bile male i sunce sada su dvije razlicite stvari.
Da, nekad se smatralo da je kupovanje suncanih naocala djeci preseravanje, no danas, u danasnjim uvjetima i po novijim saznanjima to vise nikako nije istina.
Isto kao sto je nekad bilo cool ne mazati se kremama za suncanje jer su one bile samo za jadnike, isto kao sto je bilo skroz cool bas usred podneva lezati na suncu i samo najvece face to su mogle podnijeti, isto kao sto se prije smatralo da bezveze gnjavis djecu ako si im stavljala kapu, a danas proizvode kape sa zastitnim faktorom...
Isto tako mislim da suncane naocale kod male djece uopce nisu potreba, a i taj stav- Boze sacuvaj da mi dijete dotakne sunce u bilo kojem podrucju tijela mi je malo too much.
Ovo nitko nije rekao.
Fakat mi se ne da raspravljati o tome, cinjenica jest da su naocale potreba, pogotovo za djecu, a ako te zanima, istrazi malo, ja sam i previse toga procitala i saznala da bi mi bilo svejedno.