Mislim tu isključivo na neinducirano započeteporode, znači one koji su spontano započeli (kasnije mogu biti dovršeni na drugi način).
Sjećate li se toga dana i kako ste se osjećale? Jel bilo štogod zajedničko u tome što je prethodilo samom porodu kod onih koje su rodile više od jednom?
Pa da krenem od sebe, iako ću se ionako morati nadopuniti za mjesec dana ili malo više
Kad malo izvrtim film unatrag dvije su stvari bile zajedničke tom zadnjem danu: jedna je vrlo neobičan osjećaj intenzivnog umora taj zadnji dan, osjećaj kako se baš ne osjećam nešto fit, a oba puta praćen intenzivnom mišlju kako ne bi bilo dobro da taj dan krenem rađati, jer tko će sad još tiskati, a tako sam jako umorna da bi samo kunjala i tako sam se osjećala gotovo cijeli dan i činilo mi se nezamislivim roditi a biti tako umorna
I tako sam u oba slučaja cijelo popodne provela baš kunjajući, nisam mogla zaspati to popodne, iako sam se osjećala jako umorna. Druga stvar koja mi se oba puta ponovila je bila jaka, iznenadna začepljenost nosa, javila sed taj dan, bez nekog jasnog uzroka, nisam bila prehlađena, nije bila sezona moje reakcije na vanjske alergene, nista, a trajala je to popodne (kasnije se povukla, znam po tome što nisam imala problema s disanjem na samom porodu nekoliko sati kasnije).

. sledeceg dana sam se umirila. bila sam jako umorna, spavala sam citav dan, nije mi se komuniciralo, jednostavno sam se povukla u sebe i bila sama sa sobom i svojom bebom. nisam htela pricati. nisam imala snage.