Sada je: 11 lip 2026, 06:23.

VJEŽBAČI 2010 - II

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEŽBAČI 2010 - II

PostPostao/la kiss » 08 lip 2010, 10:59

Ma joj moja Tanja, nebi mi bio problem niti vodit ga za Sisak svaki dan, ništa, ako treba i plat ću da ostanem sa njim, samo ga samog nemogu i neću ostaviti. Bila sam mjesec dana bez njega, i ne dolazi više u obzir
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la roka470 » 08 lip 2010, 22:31

Kiss ma ni ja Jelenu ne bi ostavila samu u bolnici, pa da urla po noći kad ne nađe svoju cicu. ali pitaj da li postoji mogućnost dnevne bolnice. A ako se taj napad ponovi, nakon toga odi na pedijatriju da mu snime eeg. Nisam skužila koji 17. čekaš, da li ovaj mj. ili neki idući. Ako je to ovaj mjesec pa nije to tako daleko. Teško je nešto reći bez obrade. Nadam se i želim da ne bude nikaj ozbiljnoga, i da se više nikad niti ne pojavi. :hug

Moje predavanje na postdiplomskom danas je dobro prošlo. Možda mi za kojih pola godine nekaj i plate :lol .
Nakon toga smo bili na vježbama. Vaga je pokazala 8300 u peleni i bodiju, znači da je dobila 80 g u mj dana. Ja sam se tome razveselila, iako je to ispod norme, ali bar nije otišla u minus. Čula sam u poliklinici još jednu sličnu priću o prozirnom, mršavom djetetu koje neće jesti, i da ga hrane uz pomoć trikova, i ponekad na silu, i da su roditelji ludi. Pa mi je nekako bilo lakše, da ima još takvih.
Motorika me više ne brine. Hvalili su je danas ponovo kako lijepo puže, da ju je uživancija gledati, kako lijepo drži pri tome stopala, kako se super drži u klečečem stavu, da se to kod malih vježbača ne viđa baš sve tako savršeno. Dobili smo za vježbat iskorak, ali bez podizanja, samo prijenos težine, izvlačenje noge( to radi sama) i onda popravljanje stopala. Pada joj još pri toj vježbi zdjelica, pa ju moram dosta držati, ali pretpostavlja dr. kad još malo ojača da neće biti problem. Ona se tek zadnjih tj dana diže u klečeči bez držanja, ono na sredini sobe i zadržava ga 10-15 sek. I još nešto, budući da jako teško radimo Vojtu, i slabo dobivamo reakcije, ne moramo za sada više vježbati Vojtu. Dr je njome zadovoljan, ako bi bila nekaj klimava budemo ponovno uveli, ali za sada nema potrebe forsirati. Eto, kaj da vam velim, meni je danas savršeni dan.-
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 08 lip 2010, 22:36

Samo da :mah svima, moja dama izbacila jedno spavanje, pa više ne stignem ni na komp, a o svojim krhkim živcima da ne pričam. Još mi muž ima neke radne akcije i svako malo ga nema cele dane. Ah, ah, šta ćemo, nadajmo se boljim danima.... Vi nam lijepo uživajte po vani umjesto nas koje smo osuđene na non stop vježbanje. Ajde, sad sam rekla pošto ima spavanje manje, budemo bar navečer izašle u šetnju bez grižnje savjesti. Bile jučer sat vremena i baš mi je pasalo. Srećom, bila je dobra ko bubica (inače smo samo na dvorištu jer nemam ni nogostup u selu pa moram autom 5 minuta do grada u "pravu šetnju", tak da nisam znala kak bu se ponašala tak dugo u kolicima). Čestitamo malim hodačima i puzačima, lijepo je čuti da ste svi tak dobri!
Roka, čestitam i na uspješnom predavanju i na Jeleni, stvarno ste super, a s hranom budete nekak po vani ju hranili sad po ljeti, bude na moru proradil apetit- tak je moja nećakinja svako ljeto bolje jela, a inače koma.
Kiss, nadam se da budu prestali napadi tj. da nisu nikakvi napadi u pitanju!
Pozz svima
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kiss » 08 lip 2010, 23:09

Roka - 17 ovaj mjesec
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 08 lip 2010, 23:39

Samo da se javim kratko, nije mi radio internet 2 dana, a i crko mi je laptop pa mi je mm nabavio neki privremeni.

Bili smo jucer na vjezbama i kao sve je to super, mada se meni cini da se mjesec i pol nismo maknuli s mjesta. Detalnjo je proucavala desnu nogu i kaze da je ok mada jos uvijek nisam dobila odgovor zasto ju okrece prema van, ali vec mi je blesavo po tome tupiti. Dogovorili smo vjezbe 2x ovaj i slijedeci tjedan jer onda planiramo na more 9 tjedana (to ako mi produze porodilni), a dogovorila sam i da joj mogu poslati filmice mailom, a i nasla nam je neke fizioterapeute u blizini ako bi zatrebali. Tako da sam mirna po tom pitanju.

Jucer smo mu kupili nove cipele jer mu je br 20 tijesan, sad ima nogu 21. Ja sam u totalnom cudu jer mi je kcer (koja je isto bila velika) prohodala s 12 mjeseci u broju 18, a on jos nema niti 11 mjeseci i vec nosi tak ogromnu cipelu. U cipelama smo naravno samo po vani, doma smo bosi, ali svejedno nam treba nesto na nogama.

Od jucer smo i na knjizi "Svako dijete moze nauciti spavati", ali samo djelomicno, neke stvari nisam nikako mogla prihvatiti, a pise ako ti je nesto strano da to ne provodis i da moras biti siguran u dobrobit pa se tako mi sada ucimo uspavljivati danju i nocu, ali mu po noci kasnije dam cicu i spava onda kod mene u krevetu. I dalje dosta place kad se uspavljuje, ali nadam se poboljsanju kroz dan-dva. Inace je dobre volje, kad dodjem u sobu se smiri i ne jece od placa kad zaspe pa mi se cini da nam dobro ide.

Fantasy, mislim da stvarno zasluzujete jednu vecernju setnju :dada.

Roka, super za predavanje i za sve pohvale na motorici. Nemoj brinuti za hranu, to ti stvarno kasnije bude smjesno jer je to jako individualno. Ona je sada full aktivna i pocet ce i ona jesti, bez brige. A imala je jedna nasa forumasica i manje od 8 kg s godinu dana i nis joj ne fali. Mislim da je s 22 kg krenula u skolu sto je sasvim zavidna tezina. A bilo je dosta tih beba na cici koje s godinu dana nisu skoro nista jele na zlicu. Da njoj nesto je, to bi vidjela po ponasanju.

Kiss, nadam se da ce biti mirno do 17-og, mada sad kad kazes da tako kratko traje me to nekako manje brine, mozda je samo i neki tik. Moram priznati da sad vise ne kuzim da li to on radi u budnom stanju ili u snu. No po opisu mislim da nije nocni strah.

Nevenera, Tanja, Una&Tin :mase
Zadnja izmjena: MaminMacak; 08 lip 2010, 23:49; ukupno mijenjano 1 put/a.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 08 lip 2010, 23:45

kiss ja se stvarno nadam da nije ništa ozbiljno. tj najbolje da ti kažu da nije ništa i gotovo.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 08 lip 2010, 23:49

ja moram zvati za vidjeti za neuropedijatra. mi imamo 30.6. ali su nam i prošli put maknuli termin.

još nisam stigla snimiti, ali tin ovih dana hoda ovako:
slika

nema veze s hladnoćom jer je kod nas tapison. a i danas u posjeti je isto radio na tepihu.
dakle, ruke ispružene, noge ispružene, glavom gleda naprijed, lijepo čak i izgleda, ali umjesto da puzi ide tako. samo par koraka, pa onda nakon nekog vremena opet. :conf

inače mi pokušavamo savladati čučanj. i ništa. budemo valjda....
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 08 lip 2010, 23:51

to je medvjedji hod i normalno je, T to ne radi, ali niti ne mora.
ni kod nas cucanj nije nesto, dodje do pred sam kraj i onda ga ne zavrsi.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 08 lip 2010, 23:53

ja sam mislila da je medvjeđi loš. on se tako dizao ali nije do sad tako hodao. i sjećam se da nam je teta vježbalica rekla da je to loše i da to ne smije raditi- dizanje tako. ali smije hodat tako?
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 09 lip 2010, 00:26

nije dobro da se tako dize dok jos ne puze, sad mislim da moze
medvjedji koliko sam ja skuzila nije nesto sto ce ih uciti ako sami ne rade, ali spada u normalan razvojni put zdravog djeteta
naravno opet nakon puzanje, ne ako time zele zamjeniti puzanje (to je bio slucaj kod enabacko ako se ne varam)
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 09 lip 2010, 00:30

je, bilo je tako kod nje.
znači ne treba me brinuti ako radi i to i puzanje.
ja sam to sve skroz krivo shvatila.
u mojoj glavi, uz ono blentavo sjednje po novom (koje isto moram snimiti) i ovo sad mislila sam da smo nazadovali jer umjesto da idemo naprijed (tipa čučanj i hodanje na koljenima) mi idemo nazad i vraćamo se na staro i on tako radi ono što mu je lakša a ne ono što bi trebao raditi.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 09 lip 2010, 20:12

Bas naprotiv, hodanje na koljenima je nesto sto djeca uglavnom ne rade, cak mislim da je to smisljeno samo za vjezbace, nesto slicno kao tackanje.
A o medvjedjem imas u onoj knjizi od roke sto sam ti ju scenirala :mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 09 lip 2010, 21:47

je, vidila sam ali u mojoj glavi skroz drugo tumačenje :roll ajme treba mi antisklerin ili ginko... :oops:
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la roka470 » 09 lip 2010, 23:45

Nevenera eto mamin mačak ti je sve objasnila. Jelena se samo postavlja u taj položaj ali ne hoda tako. Kao što vidiš u knjizi mogu se tako i dignuti u uspravni stav, ali je to dosta teško i vjerojatno ako idu tim putem, dođe nakon što savladaju dizanje preko iskoraka i hod opčenito. Nemoj se bedirati da stagnirate, naprosto dijete nije još zrelo za podizanje. Polako nema žurbe.
Jeleni kad pokušavamo vježbati iskorak padne zdjelica, i na vježbama su bili li-la da li to vježbati ili ostati još na klečanju. Ali kako dobro kleči pokazali su. Iako vidim da nema smisla forsirati kad nije spremna za to. Napravim par puta na dan u obje strane, da dobi informaciju. Kad bude spremna, vjerojatno će se dići sama a ja ću ispravljati stopala.

Mamin mačak super da je Karolina zadovoljna. Nemoj se brinuti oko tog stopala, naprosto nije još " zrelo". To je tako neke stvari brže dođu na svoje, nekim treba duže. Sjeti se Jeleninih ruku. Svatko negdje ima rupu. Ti samo ispravljaj, i jednom će to doći na svoje. Kad se Jelena počela dizati u medvjeđi hod, i to na nekoj nižoj stepenici, stopala su joj stajala katastrofa, na unutrašnjem rubu ali baš jako, na gornjoj strani kao kod Nevenerinog Tina. Ali kroz dva tjedna stoje sve bolje. Iako je dr rekao da još uvijek ne možemo znati da li će zaostati stajanje na unutrašnjem rubu stopala dok se ne podigne, i da li će trebati krute ortopedske cipele. Svaka čast za uspavljivanje i čvrstu volju, ja Jelenu nekako ne mogu pustiti da plače, uništilo me plakanje na vježbama. Čekam čudo. I dalje ju uspavljujem na cici, a ona se u nekom trenutku sama skine, okrene na drugu stranu i za par minuta zaspi. Nočas se samo 2 puta probudila. Šaljem vibrice da ti produže porodilji, i da uživate na moru.

Fantasy
moraš si dati malo oduška, poludit češ inače. Ja sam prakticirala šetanje kad Jelena spava. Oko sat sat i pol, i to mi je jako pomagalo. Tijekom 1 i 2 mj kada je bilo ružno vrijeme i nismo baš puno mogli van, mislila sam da ću iz kože iskočiti. Zato bez grižnje savjesti prošetaj navećer, podruži se s ljudima. Živčana mama nije od nikakve koristi djetetu koje sad treba puno potpore.
Jučer u ordinaciji su bili jedni ljudi koji imaju blizanke, po mojoj procjenooko 6 godina, obje s cp. Jedna hoda, druga je jučer napravila prve korake. Baš sam bila nekako sretna. Prema tome Fantasy vježbaj radi, i mislim da će Maja i puno prije stati na noge.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tanja77 » 10 lip 2010, 13:35

Roka čestitam na uspješnom predavanju i najviše što su doktori zadovoljni s Jelenom to je najbitnije, glavno da ste vi puzanje usavršili pa neka puže što duže može a ovo ostalo ćete ispavljati u hodu. Što se tiče jela nadam se da će sad ako budete malo više na zraku malo bolje i jesti, ali dok je ona tako aktvina i vesela nemaš razloga za neku veliku brigu. Eto ipak i napreduje pomalo, bolje išta nego ništa.
MaminMačak svi smo imali te faze kad nam se činilo da se ne mičemo s mjesta i onda odjednom nagli skok, drago mi je da dobro napredujete što se tiče uspavljivanja ja isto nisam imala srca ostavit ga da plače, čekala sam da bude on za to sam spreman, evo nakon 2 godine smo i uspjeli. Sam se uspavljuje i spava u svom krevetiću.
Nama će sad opet dolazit neka nova teta kući, naime ova firma je pretrpana a nema dovoljno terapeuta i neće primati nove doznake do jeseni. Tako da smo sad u potrazi za novom firmom koja radi fizikalnu terapiju kući. Taman je Jerko super prihvatio ovu tetu a sad opet iznova. Zašto bi bilo sve jednostavno kad može komplicirano.
Svima ostalima pozdrav!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 10 lip 2010, 13:57

Tanja, bas mi je zao da se opet morate navikavati na novu terapeuticu :ne

Ma nemam cure ni ja srca, ali pocelo mi je lupati sve to na zivce pa je ovako definitivno manja steta :dada.
Tu sam knjigu kupila kad je H bila mala, procitala ju i zakljucila da to nije za mene. Nju sam sa 14 mjeseci
odvikla od cice i tada je prestalo nocno budjenje, barem ono redovito, ali ni sada s 8 godina jos ne spava sama u sobi :dada.
Tako da bas ne mislim cekati da se udaju i da se onda oboje maknu iz naseg kreveta i/ili sobe :lol
Ostavljam ga da place u komadu max. 5 minuta (malo sam modificirala upute iz knjige na nesto sto je meni prihvatljivo),
a tih 5 minuta je tako duuuuugo, nekad mi se cini da traje citavu vjecnost.

Nocas sam oko ponoci popustila i dala mu cicu (kao cinilo mi se da mu krulji u zelucu) i samo se tjesio na cici, nije skoro nista vukao,
a nakon toga je plakao kao nikada do sada. Skuzio je covjek da se mama pokolebala :ne. Tako da moram izdrzati jos malo.
Dnevno spavanje je super, evo vec drugi put sam ga samo spustila u krevetic i on spava. Ja se ne mogu tome nacuditi. :shock
Ali to mi daje snage da izdrzim jos malo. Danas nam je 4. dan.

Novost je da se poceo spustati u cucanj do kraja.

Roka, ne mogu si bas zamisliti kako joj pada zdjelica kad radite vjezbe za iskorak.
Bas sam proucaval T i on uopce ne zeli stajati u tom polozaju nego se ili odmah dize ili sjedne na guzu.
Je li to znaci da i njemu pada zdjelica?
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 10 lip 2010, 21:41

MaminMacak je napisao/la:Novost je da se poceo spustati u cucanj do kraja.
:klanja
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 10 lip 2010, 22:45

A danas se na vjezbama pokazao i sa dva koraka. Stajao je uz zid i onda se okrenuo prema meni, zakoracao i bacio se na mene jer bi inace pao :D
Kaze fizio da je cudo da se usudi, ali meni to i nije cudno jer ga malo bolje poznam, nema on straha ni od cega :ne. I kaze da je dobro to napravio.

Inace se sada moramo truditi oko slaganja kolutova na stap i slicnih mirnih igara jer to jos nista ne znamo niti nas zanima :ne
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 10 lip 2010, 23:08

meni je tin ok kad su te igre u pitanju. fino može, motorika fina ide ok, zna sjediti i nešto raditi u miru neko vrijeme.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la UNA&TIN » 11 lip 2010, 07:56

MaminMacak je napisao/la:A danas se na vjezbama pokazao i sa dva koraka. Stajao je uz zid i onda se okrenuo prema meni, zakoracao i bacio se na mene jer bi inace pao
Kaze fizio da je cudo da se usudi, ali meni to i nije cudno jer ga malo bolje poznam, nema on straha ni od cega . I kaze da je dobro to napravio.

Inace se sada moramo truditi oko slaganja kolutova na stap i slicnih mirnih igara jer to jos nista ne znamo niti nas zanima

hehehe...isti Tin...inače i Tin je radio dva po dva koraka dok nakon mjesec i pol nije odlučio skroz izbacit puzanje iz svog načina kretanja. A kaj se slaganja igračaka tiče mi smo i dalje na metlama, štapovima i obožava otić sa tatom u garažu i nabijat sa čekičem po željeznom stolu. Osmjeh od uha do uha :lol Aha.. i kaj se fine motorike tiče sad skida kotače sa autiča pa i vraća( na onim lego kockicama ali velikim) i to je sve kaj se fine motorike tiče i rada prstičim.

Nevenera ovaj medveđi hod je OK isto mislim da to djeca rade pod normalno. Tin je to počeo koristiti tek kad je prohodao ali prije se znao stavit u tu pozu.

Kiss vibram da sve bude OK.

Inače mi smo bili na Goljaku i teta vježbalica je rekla da nek još pričekamo šta će Žučko reći 27.06. ali po njenom

NE MORAMO VIŠE DOLAZITI NA VJEŽBEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!! :joy :fworks :serenada

Evo mi suze na očima ne znamm zašto

Oduševljeni su njegovom motorikom, iskorakom, nekakvim elefantom ( ne znam kaj je to). Mali se preko kutije i stolice popeo na onaj stol za vježbanje pa se isto tako u rikverc spustio na pod. Razbacao igračke, izljubio i izgrlio bebu koja je ušla sa nama unutra i pokazao se u najboljem svjetlu za kraj.

Teta sa radne terapije je rekla da je sadu intenzivnoj fazi istraživanja i da ću ga teško dobiti da radi neke mirne vježbe i igre ( pogotovo zbog karaktera) ali da je tek sad faza za preslagivanje iz jedne kutije u drugu, ubacivenje kroz odgovarajuči oblik itd.... Ja sam mu to nudilo puno ranije i nije ga zanimalo ali sad stvarno pokazuje interes za time ali par m inuta i to je to. I dalje mu je najdraža igračka velika metla.

Cure moje ne opraštam se od vas i iznimno mi je značilo što sam vas imala kad mi je bilo najteže. Čitam vas i dalje i javljam se sa novostima, savjetima i idejama :vi
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tanja77 » 11 lip 2010, 09:58

Una&Tin čestitam od srca, normalno da su ti suze krenule na lice, dočekati kraj vježbanja nije mala stvar. Jako mi je drago zbog vas, ma znala sam ja već odavno da će doći taj dan jer od kada sam vas počela pratit meni se Tin uvijek činio skroz urednim. To što nije zainteresiran za mirne igre još je dosta mali i kao što je teta rekla još je u fazi istraživanja tako da rijetko ko u njegovoj dobi je nešto baš toliko zainteresiran. Moj je možda malo više ali on je dosta kasnio s motorikom, a kako se nije baš kretao a mentalno je bio o.k. naravno da mu je to bilo jedino čime se mogao zabavljati. Vjerovatno je i takav tip ali sve to ima veze. Možda će se to kasnije i promjenit a ima i vremena kad krene u vrtić pa s drugom djecom bude nešto slagao vjerovatno će biti više zainteresiran. Eto ti uživaj u još ovom produženom porodiljnom, stvarno si zaslužila.
MaminMačak super za čučanj do kraja i za prva dva samostalna koraka, još malo pa će se i on pustiti i za koji mjesec ćete nam i vi biti bivši vježbači.
Ostalima pozdrav!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 11 lip 2010, 12:31

Una i Tin :joy :joy :joy Tako je bilo lijepo čitati tvoj post. Ex vježbači, dobro zvuči. Uživaj sad koliko god možeš više. A kao što Tanja kaže, ima vremena za mirne igre. Nisu sva djeca ista. Kod nekih se brže razvije govor i fina motorika, kod drugih gruba. Eto ti Jelene, ona nabada kolutove na štap od 9 mj, nije niti sjedit još smjela, a ni mogla, 3 riječi je s 9 mj imala. Sad ih s 13.5 ima 6, i na pomolu su još neke, može zatvoriti labelo, zna mjenjati svjesno melodije na sintisajzeru na naš zahtjev, zna jesti žlicom, piti iz čaše... ali prohodat garant još neće 3 mj. Big deal, rekla bi naša pedica. I stvarno mi je svejedno kada i bude, kad bude spremna dići će se i hodati.

Mamin mačak bravo za čučnjeve i prve koračiće. Nismo mi niti sumnjali da ćete dočekati ročkas na nogama. :zivili I svaka pohvala za spavanje. Ja se nemam još sada živaca boriti s tim. Moja preokupacija je hranjenje, tj kako se ne živcirati oko nejela. Uspjevam. Tu i tamo popustim, obično ako me druge stvari naživciraju. Zato bum spavanje rješavala u budućnosti. Nekako mi je Jerko uzor, valjda će i Jelena tako.

Mi ti još ne vježbamo potpuno dizanje iz iskoraka jer Jeleni za to treba dizalica, već samo onaj prvi dio prebaciti težinu na suprotnu nogu, zarotirati zdjelicu i izvuči nogu, poravnat stopalo i ljuljati ju malo tako. Čim ja izvučem nogu ona ili sjedne ili se iz pravilnog klečanja( ravna leđa i natkoljenice), spusti u neko poluklečanje. I dere se naravno, ali to me sada za divno čudo uopće ne smeta. Ali ju ne forsiram, par puta na dan. Treba se još malo ojačati u zdjelici. Ne žuri mi se s dizanjem, što bude jača u zdjelici, bolje će stajati stopalo. Ona tek odnedavno može malo zadržati stojeći položaj ako ju primiš pod ruke, i diže se u stajanje u kolicima i na malom triciklu.

Tanja baš mi je žao što opet morate mjenjati terapeuta. Nadam se da će se Jerku svidjeti teta.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 11 lip 2010, 14:33

Una&Tin, super, super za Tina, veselimo se skupa s vama! :joy :joy :joy

Kod nas je losa vjest da su mi odbili produzeni porodilni.
Nalazi specijalista kao ukazuju samo na minimalno ostecenje, a ne na tesko, sta god im to znacilo.
Nakon prvotnog soka odlucila sam se veseliti sto je to tako i sto je njegovo ostecenje stvarno minimalno.
To je najvaznije, zar ne? Jedino mi je to malo doslo kao kazna sto uporno i vrijedno vjezbamo,
dok neke mame (ne mislim na nikoga od vas, naravno) koje su jedva svjesne da im dijete ima problema u razvoju
dobiju produzeni porodilni bez problema. No nije da se zalim, ipak on nikada nije odstupao od sirih granica normale
pa ce valjda sve biti OK i bez moje cjelodnevne njege i brige.

Vracam se s mora na 3 tjedna oko njegovog rodjendana i onda ce mi valjda dati godisnji u firmi.
Teta cuvalica koju smo planirali od 1.9. ga moze cuvati i ranije. A kcer ce valjda htjeti ostati s nonicima na moru.

Jedino sto me u 9. mj. ceka operacija koju sam htjela povezati s ovim jer mi je glupo sto cu opet morati izbivati s posla,
ali dobro, snaci cu se i s tim nekako. Mozda i ne odem u 9. mjesecu nego koji mjesec kasnije.

Vagali smo se jucer kod sestre na vjezbama i imamo oko 11,5 kg (s bodicem i pelenom 11,8). Bit ce kao seka 12 kg s godinu dana :)

:mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 11 lip 2010, 21:26

MaminMacak je napisao/la:Kod nas je losa vjest da su mi odbili produzeni porodilni.
Nalazi specijalista kao ukazuju samo na minimalno ostecenje, a ne na tesko, sta god im to znacilo.
Nakon prvotnog soka odlucila sam se veseliti sto je to tako i sto je njegovo ostecenje stvarno minimalno.
To je najvaznije, zar ne?
:( stvarno jest najvažnije da je to minimalno, i jako si puno postigla vježbanjem ali me ovo odbijanje baš iznenadilo.

una i tin :joy :joy :joy i ja se s vama veselim! bravo tin! :joy :joy :joy
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la UNA&TIN » 12 lip 2010, 16:12

MaminMacak je napisao/la:Kod nas je losa vjest da su mi odbili produzeni porodilni.

u totalnom sam šoku. Nemrem vjerovat da su te odbili. Jesi razmišljala o žalbi ili si izgubila volju? Mislim da se žalbom može bez problema postići ono što si prvotno i tražila. Nije bitno kolika su oštečenja jer ako ti i dalje provodiš svakodnevne vježbe sa malcem ne vidim u ćemu je problem produljiti pa makar i na 3 mjeseca dok ne prohoda pa si sigurna da je stvarno sve OK. A kako Toma napreduje on će i prije prohodat :)

Razmisli o tome da se ipak žališ, mislim da nije neka ogromna papirologija a opet možda ti odobre. Bit će ti žao ako znaš da nisi sve probala da još malo ostaneš sa dečecom doma :/
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tanja77 » 12 lip 2010, 16:32

MaminMačak žao mi je što vam odbilo porodiljni pa mogli su vam produžiti barem 6 mjeseci. Vrijeme je recesije pa su i na tome odlučili štedit. A da priložiš žalbu pa da zatražiš barem 6 mjeseci, napiši da još odlazite na vježbe i treba intezivno vježbati s njim dok ne prohoda, pa makar nisu oštećenja velika potrebna mu je još par mjeseci dodatna pojačana skrb, a nemaš što izgubit ako imaš živaca za to.
Mi smo danas otvorili sezonu kupanja, Jerko je bio oduševljen morem i nije ni htio vani, čim bi izašli odmah je jurio natrag, nisam mislila da će se toliko veseliti jer lani nije baš bio nešto oduševljen. Cijeli je bio stisnut i bilo mu je draže na plaži nego u moru. Hit mu je bio stavljati kamenčiće usta, a da ja vičem ne, vojnički puzati po plaži da su se svi smijali i čudili jer bi je prešao uzduž i poprijeko bez obzira što je bio poslije cijeli izgreben po trbuhu i penjati se po stepenica koje vode na cestu, to sam ga i puštala jer se penjao četveronožno s rukama i nogama što sam iskoristila za vježbu a moru se sam nije približavao ni blizu tako da mi je ovo danas stvarno bilo iznenađenje.
Pozdrav od nas!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 12 lip 2010, 21:58

Ne znam za pp, to je i meni bilo logicno da ce mi omoguciti vjezbe dok ne prohoda, ali eto cini se da su sada malo postrozili.
Mislim da se necemo zaliti. Sat vremena cu stici vjezbati i nakon posla (jedino sto ce to biti oko 18h umjesto ujutro kada je puno bolje volje) :dunno
Jos cu malo razmisliti i porazgovarati s fizio sta misli o tome ... Mozda i vas zagnjavim za komentare ako stavim nove filmice.

Super za kupanje, i ja jedva cekam vidjeti kako ce T reagirati.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Fantasy » 12 lip 2010, 22:43

Kaj to hara, i meni već dva dana šteka komp, jučer tipkovnica nije radila iz čista mira, a danas dobra. Isto i monitor. Samo da ne krepa totalka.
Una&Tin, iskrene čestitke!!! Mogu misliti kak je lijepo čuti takve vijesti! Napokon možete opušteno provesti preostalo vrijeme i to baš sad kad su dva najljepša godišnja doba pred nama! Niste mogli bolje pogoditi, uživajte i veselite se, ali nemojte nas čisto zaboraviti!!!
MM, baš mi je žao, možda ne bi bilo loše požaliti se, zašto ne- pa ako upali super, ako ne, onda se moraš tješiti kak si i sama rekla- znaš da bi mame vježbača- ja prva, radije radile i po cijele dane ak treba i imale zdravo dijete, nego obratno. Držim fige.
Tanja, ajd okupajte se i za nas kopnene, mi se samo u znoju (i u kadi) kupamo do daljnjeg. I sretno s tetom!
Roka, tebe se danas sjetih, jer imam jednu poznanicu koja užasno drami kak mala ne jede dobro, a stara ni 2 mjeseca. Dobila 1. mjesec "samo" 500 grama i kaj ti ja znam-moja sestra ju bolje zna pa veli da ona oduvijek opterećena s hranom, tak je bila i s 1. klincem, a tak su i nju roditelji oduvijek pilali, kaj je jela, kad, koliko itd. Isto ona radi s klincima, nije zadovoljna kak i koliko jedu, koliko dobivaju, a ne moram ni reću da su oboje zdravi, vedri, veseli, ni traga nekakvoj izgladnjelosti ili bolesti. Osobno mislim da se stvarno ne treba čovjek zamarati količinom hrane i gramima sve dok vidiš da su fizički i psihički na mjestu. Drago mi je da si ti to shvatila i trudiš se promijeniti svoj stav odnosno manje brinuti oko svega toga i uživati u njoj i njenim radostima! Btw. hvala kaj misliš na mene tj. Maju i iz tvojih usta u Božje uši!
:mah svima
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 13 lip 2010, 19:30

cure, imamo samo jednu riječ: čučanj!!!
:joy :joy :joy
mislim da sam danas uočila čučanj, il dva. u krevetiću je nešto htio uzeti pa je čučnuo po to.
izgleda da se vrištanju unatoč nešto uhvatilo
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la ROKICA » 13 lip 2010, 20:27

mamin mačak pa ne mogu vjerovat da ti nisu produžili porodiljni!!!!!!!!!!!!!!baš mi je žao!!!!!!!!!!!

bravo za tina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cure, mi sutra idemo na uzv mozga, nitko nam ništa nije rekao jel bi dijete za to vrijeme trebalo spavati, i ako treba ne znam kako ću to postići???

jel dovoljno mjesec i pol do prije isteka porodiljnog predati papaire za produženje u splitu.

a ako sam ja ljuta!!!!!sretnem poznanicu koja je platila neuroped i fizijatra da joj napišu da mali ima distoni i još nešto da može produžiti porod. , rješenje još čeka... NE MOGU VIROVAT DA LJUDI TO RADE!!!!!!!!!
TINTILINIĆ 09.09.'09 MAČIĆ 16.02.2012
ROKICA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.