Sada je: 28 kol 2026, 19:11.

Prehlada-upomoć

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Prehlada-upomoć

PostPostao/la domy » 16 lip 2010, 20:06

Počelo je u petak sa nosom koji je curio ili ne curio ali se čulo da mu svira.
I imao je pod pazuhom navečer temperatutu 37,6.
Temperatura se povukla ali nos i dalje trubi iako ga kapamo sa fiziološkom i izvlačimo sline iako vrlo malo.
E jučer mu je počelo i hroptati i danas smo bili kod doktora i rekla doktorica da je prehlada.
Slušala ga je i veli da mu se malo spustilo i na pluča ali niš strašno i da niije za antibiotik.
Samo nam je dala tobrex kapi za okice jel mu midu krmeljice van.
Inače on je vesel dobro spava dobro jede ima normalnu stolicu.
Ali bojim se da se ne okrene na nešto gore i da ne završi u bolnici kao od moje frendice mala sa bronhilitisom
Zanima me koje su bolje kapi od sljezovog korjena ili fiziološka?
I zanima me kakva je to šprica za kapanje u nos?
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Prehlada-upomoć

PostPostao/la SlucajniGost » 17 lip 2010, 09:44

Ja mu nos ne bi kapala sljezovim kapima, nego fiziološkom i to jako često, tako da što više uspijete izvući van. Ako kašlje suho daj mu sirup od bijelog sljeza.
Možeš mu u kadu navečer kapnuti par kapi eukaliptusovog ulja da mu sve to proradi.
A koliko je star on?
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la domy » 17 lip 2010, 11:16

Dakle ima 4 mjeseca.
I kapam mu sa fiziološkom ne baš toliko često jedno 3-4 puta dnevno.
Jer i onako ima pun nos pa nemre disati i kad mu nakapam fiziološke nekad se počne i daviti i kašljati pa me sve strah da mu ne začepim nosić pa neče moći disati.
A sad mu je već počelo jako hroptati i sve meni smeta da bi se ja zakašljala umjesto njega.
On se sa vremena na vrjeme nakašlje i onda je malo bolje.
Kako da mu pomognem a da se ne zakmplicira
domy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la SlucajniGost » 17 lip 2010, 11:29

a s čime mu vadiš šmrklje?
neće se ugušiti ne brini.
napisala sam ti gore kako mu možeš olakšati.

jedino ne znam smije li tako mala beba sljezov sirup. to svakako pitaj. ja sam zaboravila.

možeš ga i drenirati, malo pretraži ovdje postove pa ćeš naći kako se to radi.

edit: evo našla sam ti ja.
by Neda3kids :
Ako su puni slajma onda mozete i lagano drenirat. Dakle, bebu treba polozit tako da joj glavica visi lagano prema dolje. Npr. sjednete na kauc, udobno se smjestite i spustite noge na pod u polozaj lagane kosine, kao blagi tobogan. Ili ako je beba mala, mozete iz svojeg krila poloziti jastuk tako da iz krila ide prema kaucu na kojem sjedite. Tada bebu polozite tako da joj je glava niza od njene guze, i neka lezi na trbuhu. U tom polozaju, lagano jagodicama prstiju vaše ruke udarajte po 2 minute izmedju lopatice. Nakon toga bebu okrenite na bok, pa ponovno jagodicama vaših prstiju udarajte bebu bocno, ispod pazuha negdje na polovici trupa. Ponoviti s drugim bokom.
Na kraju dijete posjednite, postavite u polusjedeći položaj pa ponovno lupkajte po podrucju iznad ciceka. Svako lupkanje bi trebalo trajat oko dvije minute.

Lupkanje sluzi da se slajm, odnosno sluzavi sekret koji se nakupio u bronhijima odvoji, te da se omoguci da se pocne iskasljavat.
Vecu djecu lupka se dlanovima ruku.
Ovakvo lupkanje bi trebali provodit barem 3 puta dnevno, a uz to treba pit puno tekucine i bit u toplom (male bebe treba sto je moguce cesce dojit - one koje su na prsima, a onima koji piju adaptirano treba davat topli cajek).

Uz to higijena nosa, spricanje fizioloskom bez obzira da li nosic zacepljen ili nije.

Za vrijeme spavanja podici uzglavlje tako da spava s podignutom glavicom. Postavit jastuk ispod madraca ili postavit vise jastuka tako da beba lezi ukoso.

viewtopic.php?f=41&t=47308&hilit=slajm
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mrđi » 17 lip 2010, 11:45

kad mu nakpas fiziolosku okreni ga potrbuske nek mu samo curi van, pa izvuci sta se da.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Artia » 12 kol 2010, 13:26

Mi smo sve uspješno izvukli s nosnim aspiratorom koji se priključi na običan kućni ususavač. Spasio nas je, a samo smo se patili s pumpicama kojekakvim. :dada
Artia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 12 kol 2010, 19:29

ako ti hropti i malo se spustilo na pluca ja bi odmah s tako malom bebom na hitnu na srebrnjak . mislim kaj je to malo se spustilo na pluca. helou pa to je mala beba. idi na srebrnjak , iza 16 netreba ti uputnica. :roll
sad mu je već počelo jako hroptati i sve meni smeta da bi se ja zakašljala umjesto njega
zvuci ko bronhitis a to je beba :/ vrlo brzo se i kod vecih a kamoli beba sa malo na plucima dolazi do puno.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la srecica tara » 12 kol 2010, 21:51

Moja malena je imala isti problem od 3. mj zivota. najprije prehlada da bi na kraju zavrsilo bronhitisom. Bila je cak u bolnici 5 dana, radi tog hroptanja. Njome se sekret spustija na bronhe i pocela se gusit njime. Izgubila svjest, reanimirana, ma bilo je uzasno. Svako malo smo kod dr. radi toga.

Jednom mi je jedna med. sestra rekla da joj skuham sljezov korjen i cistim nosic, uz fiziolosku. al njome fiziol. bas i ne pomaze puno.
Vise joj naprave kapi sljeza. Pokusaj stim, nemoze mu bit gore, mozda mu pomogne.

A sirup od sljeza ja mislim ide tek od godine dana, nisam sigurna.

Nadam se da nije nista strasno, ali ja bih na tvome mjestu otisla u bolnicu da vide tocno sta je. Vise nista ne prepustam slucaju.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.