Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

akutni bronhitis

16 lip 2010, 22:18

već par dana...
nema temp,nomalno jede,malo manje pije i grozno kašlje!
dobili ventolin i flixotide na babyhaler,neki atb u
sirupu(neda mi se ić dole do friđa) i bisolvon 3x10kapi...
i baš mu se niš ne poboljšava...
u pon dobio piku deksometazona,danas isto,kontr.sutra...
dobili smo uputnicu za bolnicu ak mu nebude bolje...

kaj ventolinu i svim tim čudesima treba baš tak dugo da
počnu djelovati??ja je pitala da kaj bi u bolnici,veli ona dali samo
infuziju jedno 4 sata...,ali da mu je nudim od tekućine kaj
god hoće,taman i coca-colu samo da pije...on ima 13mj...
i sad sam sva u strahu!!

Re: akutni bronhitis

16 lip 2010, 22:37

I moja malena je isto bila u bolnici radi bronhitisa. Bila je takoder na ventolinu, i da ja sam primjetila da je jako sprod djelova, zbog cega neznam. Poslije su je stavili na sumamed. Nakon 5 dana bolnickog lijecenja sve je bilo ok. Nama je ped. rekla a je sad ljeti vodimo sta vise na more da je iscisti. Samo neznam zbog cega su vam rekli da mora dobit infuziju??

16 lip 2010, 22:51

Kod nas zadnji put inhalacija Ventolinom nije djelovala pa su mu dali kortizon. Nakon toga mu je u roku od jednog dana bilo bolje. Naravno, kasalj se nastavio jos par dana ali je mogao disati normalno, ne kao riba na suhom. A kakav je kasalj? Je li onaj sto gusi i napreze se, a neproduktivno ili je zreli kasalj? Ako je ovo prvo i traje par dana ja bih opet pedijatru. F. cesto ima bronhitis ali atb daju jaaako rijetko.

17 lip 2010, 15:00

kašalj mu je jako teški...
sad ga više i ne tjera na kašačj,osim neposredno nakon inhalacija...
onak,može on sad disat,ali kad se zakašlje-užas,onak se guži
i jaaako se napreže....a jesi li smjela i ti biti u bolnici?
di ste bili?ja mislim da nam ne gibi bolnica...

17 lip 2010, 22:45

a koliko dana već koristite lijekove? nama obično treba oko 3 dana da prodjeluju, ali bitno je i da pije dosta, dosta tekućine :dada

ako ne pije sam od sebe trebat će mu infuzija jer za tijelo je gore ako ne pije nego ako ne jede

18 lip 2010, 09:09

Mi smo dobili ventolin isto zbog acute bronhitisa sa cca 13 mj,nakon dan je počeo djelovati i nakon par dana više ga nismo ni trebali kao ni ništa drugo.Srećom više se nije ponovilo

18 lip 2010, 09:22

a inače baš neće pit...
guram mu sokove,vodu,mlijeko...
na dan popije 3 flašice po 485ml hipp-a,i jednu bočicu od 200ml vode
ili nećeg drugog...nemogu na silu točit u njega :place :place

18 lip 2010, 12:15

probaj smanjit mlijeko, od njega se samo još više lijepe šmrklji, pa mu smeta
par dana povećaj jogurte ili sir dok se to sve malo ne smiri, a mlijeko ga i zasiti pa možda i zbog toga manje pije ;)

bit će to sve ok, samo pozitivno :hug

18 lip 2010, 16:10

thx...sad inače pije manje mljeka...
a samo da se te boleštine više odljepe od nas!!
iš iš... :baba :baba

19 lip 2010, 10:29

Moja Anamari je imala cc 3 godišnje bronhitis i uvujek je dobila Ventolin.
Nakon 5 dana je prestalo škripat u plučima i smanjio se kašalj, tak uvijek.
Nekad smo znali završit na hitnoj na Srebrnjaku i onda je dopila pikicu u guzu i ibnhaliranje s <ventolinom.
I nikad nije imala temp. kad je imala temp.

03 srp 2010, 13:46

Moj A ima akutni bronhitis, zaboravila sam pitati doktora ali jel smijem s njim van u šetnju? Ili bolje da smo doma? :conf

03 srp 2010, 14:29

Mama Mia28 je napisao/la:Moj A ima akutni bronhitis, zaboravila sam pitati doktora ali jel smijem s njim van u šetnju? Ili bolje da smo doma? :conf

moja je uvik vani, ali pazim da je ok obucena. I sad ljeti joj obucem bodi sa rukavima i gace.

26 ruj 2010, 20:53

:mah Ja imam curicu staru 1g. Sa 5 mj je završila u bolnici sa dijagnozom akutni bronhitis. Terapija koju i dalje prima kod kuče je singulair prah 4mg svaku večer, flixotide 1 potisak po 15 udaha svaku večer na babyhaler ventolin po potrebi. Stalno smo bolesni i pili smo sve moguće sirupiće. Moja preporuka je ne pušiti u blizini djeteta, uvesti kozje mlijeko i što više biljnih domačih proizvoda.
pomaže. :mah :mah :alc
Odgovori