Sada je: 12 kol 2026, 23:12.

kupovina kolica i stolice

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

kupovina kolica i stolice

PostPostao/la nadicab » 17 lip 2010, 10:18

kako je kod nas a kako bi trebalo biti - primjer iz SLO
1. SLO: trgovina Recaro - prodaje auto stolice za obične i sportske automobile, autosjedalice za djecu i autosjedalicu za djecu s pp. Zovem i pitam za uvjete kupovine. Moramo se naručiti kada ćemo tamo doći jer MORA biti prisutan fizioterapeut koji će procijeniti kako Denis sjedi i što treba sve naštimati na AS.
1a. CRO: došli u ortopedsku kuću, rekli nam da pokupimo AS koja je bila u celofanu. Nitko nije pitao za koga, kako, što ...
2. SLO: kolica određuje radni terapeut jer on zna kako dijete treba sjediti i što sve treba raditi tokom dana, čovjek iz ortopedske kuće zna kako se namještaju kolica - zajednički prilagode kolica djetetu
2a. CRO: kupili vrhunska kolica za koja u ortopedskoj kući nisu znali niti osnovne funkcije, a kamoli da bi ih znali prilagoditi djetetu. mm je doma 1,5 namještavao + uputstva s interneta. Tako nam je bilo i sa stolicom, samo su je dostavili doma i nije ih bilo briga kako dijete sjedi u njima (a koštala su 3000€).

U ortopedskim kućama je samo bitno da prodaju proizvod, ne i kome i kakve štete za kičmu to može učiniti djetetu. I moram priznati da od 4 ortopedske kuće (s kojima sam imala posla) niti jednu nemam za preporučiti.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: kupovina kolica i stolice

PostPostao/la faith » 17 lip 2010, 12:05

Da, na žalost kod nas je ortopedska kuća samo dućan, važno je prodati pod svaku cijenu, nema niti interesa za nešto više od njihove strane. Prežalosno.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 17 lip 2010, 17:39

Ej, Nadice, baš znaš načeti bolnu temu...kad se svega sjetim, dođe mi slabo (uspoređujući Slo i nas) :ne
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 18 lip 2010, 13:31

faith je napisao/la:Da, na žalost kod nas je ortopedska kuća samo dućan, važno je prodati pod svaku cijenu, nema niti interesa za nešto više od njihove strane. Prežalosno.

Uh, na žalost, to je stanje kod nas. Ja bila nekidan u Bauerfeindu i pitala za auto sjedalicu. Prodavačica mi nudi kolica New bug od Ormesse i uvjerava me da je to i auto sjedalica, ali katalog nije imala kod sebe. Ja pogledala na netu (jer sam je pitala kako se sjedalo montira u auto, a ona nije znala) pa je ispalo da to sjedište može na 2 različita kostura za kolica i 1 za funkciju stolice (za upotrebu u kući). Ni riječi o upotrebi u funkciji auto sjedalice. Isto mi govori prijateljica za Kimba kolica od Otto Bock-a koja su im prodali kao kolica-sjedalicu-auto sjedalicu, a zapravo može imati samo prve 2 funkcije, jer je sjedište premalo da se montira na sjedište auta ili moraš skinuti držač za noge, a onda to više nije to. Čini mi se da prodavači nemaju pojma o čemu govore i da ih nije ni briga, a za svaka kolica čije je sjedište moguće odvojiti od kostura kažu da je auto sjedalica... :roll
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 18 lip 2010, 15:54

mi kupili ovo
slika

sada čekamo još i rotirajući podložak, pa ćemo sve montirati.
Što će reći da imam AS viška :dada
a imam i kolica viška
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 18 lip 2010, 17:48

ah :roll
to tako lijepo zvuci kako je u sloveniji..hmmmm...onako kako bi trebalo biti..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 18 lip 2010, 18:18

3000EUR??? A ja sebi napravio slicnu sjedalicu. Kopirao podnozje poklonjenih mi, odlicnih kolica (hvala faith), namontirao na podnozje od kombija koje rotira i izvlaci se. Prijatelj dobar varilac, moj nacrt... sad imamo i to.
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 18 lip 2010, 18:22

ne, ta AS je 1400 € bez rotacijskog dijela
stolica je 3000 €
slika

a za tvoju verziju - :klanja
mogao bi i podijeliti znanje ;)
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 19 lip 2010, 16:03

Pa rado, ali mislim da ce se malo ko odluciti. Problem je naci varioca koji ce garantirati da to nece puknuti i tako... Uradi sam varijantu ne bi preporucio... Okacicu slike nekako.
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 19 lip 2010, 17:36

naći ću ja majstora, ne brini šefe :faca
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 19 lip 2010, 18:26

OK Nadice. Kako mogu pomoci onda, ovako na daljinu?
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.