Sada je: 27 srp 2026, 08:20.

SAVJET O GRUDNJAKU

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

SAVJET O GRUDNJAKU

PostPostao/la štručica » 18 lip 2010, 20:37

Ovako, čitala sam o grudnjacima za dojenje i trudnice, ali nisam naišla na odgovor koji meni treba.. Mene zapravo zanima što mi je najbolje kupiti, tj. kakav grudnjak kupiti. Imam male cike (dvojka :oops: ) i u trudnoći su se samo malo povećale, ali isto ne mogu nositi stare grudnjake jer mi se drob zaokružio odma ispod cica, tako da me žulja ta linija odmah ispod cica (tu mi je grudnjak malen)... Trenutno, u zadnjim mjesecima trudnoće, nosim gornje dijelove kostima, jer su na vezanje pa prilagodim širinu koja mi paše, ali ne znam što da kupim za bolnicu i nakon nje... Dosta ljudi mi govori da mi grudnjak uopće ne treba, ali ja sam malo sramežljiva po tom pitanju i ne mogu se zamisliti da hodam okolo bez grudnjaka, pa čak ni po kući... :roll
Lilypie - (K7K7)
slika
štručica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: SAVJET O GRUDNJAKU

PostPostao/la May » 18 lip 2010, 21:53

Uh, za razliku od tebe ja mrzim nositi grudnjake, naročito ljeti kada je vruče. Sada s trbuhom koji počima odmah ispod grudi još je i gore, jer me sve, baš kao i tebe žulja i steže. ZAto nastojim nositi ljetnje haljine ( i inače volim takav kroj) koje su u tom dijelu nalik kupačem kostimu, pa rezane ispod grudi. Što se tiče grudnjaka, kad budeš dojila trebat će ti neki jer češ morati imat jastučiće za dojenje ( da ti mlijeko ne bi curilo), ali to ti je najbolje pričekat da rodiš i dobiješ mlijeko, jer češ tek tada znati koliko će ti grudi narast.
M - 2003 slika
H - 2010 slika

Made by May
May
ima zubi ko vuk u Crvenkapici

PostPostao/la štručica » 18 lip 2010, 23:09

Puno ti fala. :hug nadam se da će mi još netko pomoći sa savjetom! :proljece
Lilypie - (K7K7)
slika
štručica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 18 lip 2010, 23:36

nikako kupaće kostime. osim ako ti je svejedno kako će ti sise izgledati nakon trudnoće i dojenja.
treba kupiti dobar grudnjak, koji lijepo pridržava i ne stišće, treba biti udoban i najbolje je da je cijeli ili bar dio koji ide na kožu pamučni. često žene griješe i kupuju grudnjak preširokog ruba i premalih košarica. na dnu ove stranice je dobra tablica sa mjerama. jedan inch je, ako se ne varam, 2,54 cm.
http://www.justbreastimplants.com/size/

za bolnicu ti ne treba. tamo cijelo vrijeme ležiš sa bebom na cici. za doma može ti kupiti mama, a ti se samo izmjeri. nemoj kupovati preskupe jer sise naglo buknu treći dan i negdje oko trećeg tjedna nešto se smanje.
eli
Sveta krava

PostPostao/la May » 19 lip 2010, 10:26

Da, svakako su najbolji obični pamučni grudnjaci, bez ikakvih žica, čipki itd. Što jednostavniji to bolji. Možda možeš naći i neki sportski kroj. Bitno da je pamučni.
M - 2003 slika
H - 2010 slika

Made by May
May
ima zubi ko vuk u Crvenkapici

PostPostao/la snowwhite » 19 lip 2010, 21:47

ne znam od kuda si ali ja sam odlične grudnjake našla u prenatalu. baš pravi trudnički.
a kasnije za dojenje sam kupila u mulleru prilično povoljni, isto samo pamuk bez ikakvih dodataka. odličan :up
za dojenje mnoge žene koriste obični sportski top ali meni su grudi poprilično narasle, bile pune mlijeka i bilo mi je teško bez nečeg konkretnog da ih drži. u to doba sam i spavala s grudnjakom stoga je važno da ti bude ugodan i komotan.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Mrđi » 19 lip 2010, 22:04

ja koristim obicne pamucne grudnjake bez zice koje sam nosila i priej trudnoce, znaci ne mora bit posebno za dojenje jer je i u ovima vrlo lako dojit.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Hajdi » 21 lip 2010, 01:11

Ja imam grudnjake za dojenje od Anite i od Mothercare.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 21 lip 2010, 15:51

ja imam prenatalov grudnjak za trudnoću i za dojenje.
trebao bi biti pamučan, obavezno bez žice, kupi ga po porodu, meni su cike buknule nakon poroda. imala sam 4 a sad nosim 5-6.
rodila sam ljeti, po kući sam hodala gola. tj imala sam pamučnu majicu koju sam dizala da se cike nakon podoja luftaju (radi soora).
preko noći sam spavala s grudnjakom i pamučnim jastučićima za dojenje (ne jednokratnim) jer bi otežale i bilo bi mlazova.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la rucho » 13 srp 2010, 16:42

May je napisao/la:Da, svakako su najbolji obični pamučni grudnjaci, bez ikakvih žica, čipki itd. Što jednostavniji to bolji. Možda možeš naći i neki sportski kroj. Bitno da je pamučni.

takve je najteze naci..... ja vec danima obilazim ducane u svom gradu...... prodavacice mi daju sve neke ukrasene podstavljene zicane..... i najcesce nisu pamucni.... uf... :angry
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 13 srp 2010, 17:48

h&m potkošulje za dojenje. najbolja investicija ikad. nosila sam ih cijelu trudnoću i 1,5 god dojenja :klanja
predpostavljam da imaju i topiće/grudnjake na istu foru.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Sreca najveca » 14 srp 2010, 00:53

evo ja vec 7.5 mj nosim Muellerove grudnjake za dojenje i svaka im cast, doslovno izgledaju kao kad sam ih kupila. nisu se rastegnuli ni mrvicu. a najbolje od svega, mogu se oprati cak na 95 stupnjeva.

o cijeni da ne govorim :5
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 12 gostiju.