Sada je: 06 kol 2026, 17:59.

Višnjevac

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Višnjevac

PostPostao/la barboza2 » 23 lip 2010, 23:59

Ima netko dobar provjeren recept? Imam tih višanja da ne znam sto cu s njima a to mi je tako fino za piti. citam po netu razna iskustva. netko bi stavio na sunce, netko u mrak i na hladno, netko stavlja mirodije netko ne.
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Višnjevac

PostPostao/la Zira » 24 lip 2010, 08:43

recept za višnjevac vulgaris.
višnje oprati, staviti u staklenku i prekriti šećerom, začepiti i staviti na sunce.
nakon mjesec dana, a može i dva ;) ako zaboraviš preliti rakijom. omjer je na 1 kg višanja 7dl do 1 l loze. ako staviš 7 dl biti će ti fini, gusti višnjevac liker, ne prejak. meni je osobno s 1l rakije prejak.
nakon dan-dva ja to procijedim i tekućinu stavim u flaše, a višnje u smeće jer su mi prejake takve pune alkohola za degustirati.
ja danas berem višnje, a sutra zasipavam ;)
edit: nemoj jako začepiti, možes staviti samo tanjurić.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la SunčicaVŽ » 24 lip 2010, 10:35

Ja danas isto idem u berbu višanja i našla sam recept u kojem se odmah stavi rakija :dunno
A 01.03.2000. - Filozof
B 17.10.2003. - Mudirca
L 28.01.2009. - Princeza
SunčicaVŽ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la barboza2 » 25 lip 2010, 13:43

zira znaci ovako: stavim u teglu kilu visanja i prekrijem s koliko secera? i to pustim mjesec dana. onda dodam 7 dl rakije i pustiti na suncu jos mjesec dana ...? ili si procijedila dan dva nakon sto si stavila rakiju?
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 25 lip 2010, 13:51

ajd pazi vamo.
stavi pol' teglice višanja i zaspi sećerom do pod čep. ostavi na suncu. negdje na terasi, može i cijelo ljeto odležat.
kad se sav šećer otopi imaš sok za pit, višnje za saft na divljač, a po potrebi mo'š napravit i višnjevac.
ja se obično naližem rakiještine kad radim medicu il' višnjevac jer isprobavam. ne znam omjere već kad mi bude fino - to je to.
rekla bi da je 4 dcl soka, 6dcl rakije dobar start. ako ti je preslatko dodaj rakije, ako ti je prejako dodaj još soka.
ubacim i višnje u višnjevac. najfinije iz višnjevca su pijane višne ;)
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Liv Tyler » 25 lip 2010, 15:25

i ja radim ko i Zira;
u staklenku stavim višnje i šećera da odstoji na suncu oko mjesec dana, poslje procijedim sok kojem dodajem rakije koliko mi paše, ne volim pre jako i to je to. Onaj sok u koji ne dodam rakije služi ko sirup za praviti sok.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la beammama » 25 lip 2010, 19:56

a, ja mislila da se sok procijedi pa na višnje nalije rakija. Mi taj sok od višnje baš ne volimo i milsim si što bih s njim. Čitam vas jer čekam višnje od buraza koje sam bahato prošle godine odbila, kao nitko ih ne voli, a onda mi Benedikt naruči tortu s višnjama, ja dobijem nekakvu višnjevaču koja mi je bila mljac. Poslije sam rekla burazu nek računa ove godine na mene za višnje. Napravit ću kompota i smrznut ih za kolače, i škicam vas da napravim malo višnjevače.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Liv Tyler » 25 lip 2010, 20:44

beammama je napisao/la:Napravit ću kompota i smrznut ih za kolače

možeš ih zalediti i bez kompota, onako same, pa i od takvih kasnije po potrebi praviš kompot ili ih upotrijebiš za kolače. Tako ja radim, samo ih prethodno odkoštičim da ne moram onako ledene.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la barboza2 » 04 srp 2010, 23:44

ovako sam: stavila u svaku teglu po 2 kg visanja i otprilike 1 kg secera. sad se to topi na suncu. kad se vratim s mora, za nekih mjesec ipo cu procijediti sok i mijesati ga s rakijom dok se ne napijem :lol
ma izludile me te visnje.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Zira » 05 srp 2010, 09:34

barboza, biti će ti dobro, ne možeš s tim fulat... ja sam doduše te višnje prošle godine bacila jer sam ih ostavila predugo u rakiji.
što se soka tiče, radim ga drugačije - prokuham višnje da puste sok zatim dooobro procijedim i taj ostatak višanja ako sam izvadila koštice spremim u škrinju za štrudle. zatim u priciješeni sok dodam šećer i ponovo prokuham.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 05 srp 2010, 14:09

barboza2 biće to super. ;)
Liv Tyler
idoiti popitu

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.