Sada je: 26 kol 2026, 01:45.

Klub žderonja-part 22.

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: Klub žderonja-part 22.

PostPostao/la boysmama » 26 lip 2010, 13:47

ženske moje, evo i mene k vama :gladan

1. korak
priznajem da žderem i da to želim ispraviti, ne samo zbog kg, koji su mi prijekomjerno veliki, ne smijem ni napisati koliki jer bi se večina vas :shock na cifru, već i zbog toga što mi je dosta bacanja u sebe, želim ponovno biti ponosna na sebe i svoje postiguće da selektivno i zdravo jedem, a ne samo na svoj vitkiji izgled...

naime, ponukana sam od strane nekih od vas na drugom topicu, pisajući o vlastitoj prokušanoj dijeti te sam odlučila i sama ju od ponedjeljka početi, pa kud puklo...

evo topica: viewtopic.php?f=42&t=59105

ja znam da ja to mogu jer sam i ranije imala dosta uspjeha s dijetama, iako ih ne preporučam nikome kao trajno rješenje, ali ipak je to dobar početak da se čovjek nutritivno osvjesti i počne paziti na duge staze što trpa u usta ne razmišljajući...

ali, ipak sam tu sad s vama da mi pomognete ako kojim slučajem posrnem jer nisam već neko vrijeme bila u toj fazi da djetarim, a razlog su mi mala dojena dječica dolje u potpisu navedena...

takve sam građe da sa svojom idealnom težinom (koju sam imala prije 3 godine) i dalje imam visoku cifru u kg, tako da radije ne bi o apsolutnim brojkama, već ću napisati da sam trentuno nakon 2 trudnoće i dojenja u statusu +12 kg, koje bih rado skinula da zaplivam u staru garderobu prije jeseni, kad moram početi raditi nakon dugog izbivanja...

eto, sad znate sve... u ponedjeljak startam s rižom, poželite mi sreću :mah
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la sj » 26 lip 2010, 13:55

Rusulice, nekako sam zadovoljnija iako se to još i ne vidi. Da bi se vidilo trebala bi bar još 10 - 12. Svaki put se promislim zašto se ranije nisam trgla, recimo kada sam bila na +5, 6 kg, ali šta je tu je. Ja bi odradila bar još 1 ciklus, a ako se budem dobro osjećala i 2. Gladna nisam i to je najvažnije. Nadam se da me nećeš prigazit na putu do Sinja (ako me uvati debuleca :lol)
Baš sam matun :lol nisam pozdravila boysmamu. Uhvatila si se u pravo vrijeme problema, jesen je daleko i ju ken du it! :joy
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la Plusic » 26 lip 2010, 16:05

Boysmama o brojkama ne bi ni ja a ni anajob , vjerujem ;)
brojke su porazavajuce, kako one u totalu kako i one koje treba skinuti....

meni je ovo predugo, tri tjedna su mi previse za biti na nekoj takvoj dijeti jer moram svaki dan kuhati za dijete i ne mogu njemu objasniti da ja ne jedem nesto sto on mora ;)

sad sam otvorila link boysmame i jedva cekam uloviti sekundicu za procitati ga ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la rusulica » 26 lip 2010, 17:30

Boysmama :mah
SJ sigurna sam da se vidi samo ti to ne vidiš jer se gledaš svaki dan. 6 kg nije malo
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ANA CASH » 26 lip 2010, 21:19

plusic a znaš mene u kakvom sam stanju ;) šta ću pričat o brojkama

u zadnje vrijeme idem samo na topić " fotke slane i slatke " i u klub žderonja :lol baš sam prava!!
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 26 lip 2010, 22:08

ja se tjesim da zbog bebaca necemo moci na more jos dugoooooooooooooooo :dada a opet sa druge strane zbog njega cu moci do 9 i nakon 19 kad je ionako vec praznije ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la ANA CASH » 26 lip 2010, 22:11

ufff ja idem u 8 mjesecu u Šibenik, baš me briga !!
valjda ću se uvući jedan od badića, a i birat ću plaže sa starijom populacijom :mrgreen
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ancica » 28 lip 2010, 09:23

Oooo, pa imamo novih žderonja. Dobrodošli :mah Nadam se da ćete se što brže ispisati iz našeg kluba.

Dakle, sj čestitam :joy -6 kg je ogroman uspjeh.
Pusic, i tebi čestitam. Ti već imaš svoj provjereni recept i to je odlično.

Ja sam se prošli tjedan opustila jer sam bila na moru, a od danas se držim opet mog režima. Slijedeći tjedan ću se uhvatiti ponovo prvog tjedna 10%, ali samo ću odraditi prvi tjedan.
Do svog rođendana (krajem srpnja) želim doći na 80 kg.
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la sj » 28 lip 2010, 09:29

I ja u pon startam s drugom turom ove 10% dijete. Kad bi išlo kao i sada trebalo bi mi odradit još 2 ciklusa. Ja se nadam na jesen biti u novom izdanju :zivili
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la boysmama » 29 lip 2010, 01:03

evo mene, preživjela prvi dan bez većih nevolja... malo sam umorna i malo me glava boli, ali mislim da je to čisto psihički... ne bi još trebala prava glad buknuti, to je tek za par dana ako ne pripazim na redovite obroke...

riža je prošla dobro, ujutro sam odmah strusila dva tanjura rižine juhice sa začinima, za ručak i večeru sam ju gušću ukuhala i jela je ko kašu... pojela sam ja dosta toga, ali mi je i dalje nekako malo :lol

sutra je moj omiljeni dan: kuhano povrće, tu se ne brinem jer ga jako volim...

sj i ancica, želim vam sreću i jaku volju da ne dođete u napast od sljedećeg tjedna... ja ću na more taman kad mi bude ova pauza od dva tjedna pa ću to tako odraditi, a onda slijedi druga tura, ali, o tom potom... sad su mi krila narasla, a tek je jedan dan prošao :bonk

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la sj » 29 lip 2010, 07:59

Iako mi je tjedan pauze, nastojim se pridržavat mješovitog tjedna. Dakle, pazit na kombinaciju namirnica i bez ktuha. U nedjelju sam pojela sladoled i komadić pizze, samo da "ubijem" želju. Danas planiram meso i povrće.
Boysmama najgore je prva tri dana i to razmišljanje o hrani. Kad čovjek ima posla, manje je gladan. Ma samo izdrži :zivili
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la Plusic » 29 lip 2010, 09:14

sj je napisao/la: najgore je prva tri dana i to razmišljanje o hrani.

ovo je totalno istina :dada

ja cu sad nazalost pauzirati od svih dijeta i pokusati se pridrzavati samo ovog pravila da ne veceram jer mi je trenutno mozda psihicki prenaporan period da bi se jos i fizicki iscrpila........
ali uz vas, kako pazite, ipak dobijem volju da ne pojedem pecivo za dorucak nego ipak nesto zdravije.

a kad smo vec kod zdravijeg, ajmo ideje svih onih koji nisu na dijeti - sta doruckujete a da je brzo i jednostavno?
najlakse mi je pojesti neko pecivo, ali to je i najgori izbor.......
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la mahima » 29 lip 2010, 09:19

Ja već neko vrijeme doručkujem krišku sira (bez kruha), rajčicu, papriku, krastavac i čašu jogurta.

Jutros sam imala ravno 1 kg više nego na početku druge trudnoće, i osjetila sam da sam baš blizu cilja :)
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja » 29 lip 2010, 09:21

Plusic je napisao/la:sta doruckujete a da je brzo i jednostavno?
najlakse mi je pojesti neko pecivo, ali to je i najgori izbor.......

plusic, i ja - kao i ti - mrrzim dorucak. sad se nateram da pojedem salicu jogurta s lanenim sjemenkama - dugo me drzi (mada ja ionako nisam gladna prije podne :dunno ), brzo je i - nije pecivo :)

jucer i ja jela rizu :drink
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Plusic » 29 lip 2010, 09:25

sa prvom trudnocom sam prestala pusiti, sa drugom piti kavu .... sad mi je ujutro rupa.... treba mi dorucak al mi se ne jede....
Mahima tvoj dorucak mi zvuci super zdravo i lagano ali to nije za mene :/
jogurt i cornflakes da, ali svako jutro?
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la olja » 29 lip 2010, 09:28

ili
dvopek sa svjezim sirom i posut suhim ili svjezim vlascem :liza
ili
dvopek s marmeladom
ili
tost s maslacem

ovo je mozda previse "jednostavno" ali ja drugacije ne mogu smisliti nista za dorucak :dunno
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la mahima » 29 lip 2010, 09:37

...a mozzarela sa svježim začinima i rajčica?

...pa banana (ili jagoda, breskva) i običan jogurt i pola šake prethodno namočenih žitarica (amarant iz bio&bio je izvrstan).
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kandy » 29 lip 2010, 10:28

Jel vam se mogu i ja pridruziti? :)

Citam vas vec dosta dugo vremena i puno puta sam se htjela pridruziti, ali nikako nisam smogla snage. Ja, naime, nisam za rigrozne djete. Nikako. Pokusala sam jednom davno sa UNkom, ali sama cinjenica da ne mogu jesti sta ja zelim kada zelim me ubija. Bila sam jako nervozna, svadljiva i stalno sam razmisljala o hrani. Na kraju sam jela poskrivecki jer nisam htjela da mi se moji doma smiju da nemam karakter. Rezultate mozete zamisliti!
Citam ovu 10% dijetu i citam one dijete na drugom topicu i vidim da postoj jos jedan razlog sto ih ne mogu provoditi. Naime, ja ne volim meso. Nisam vegetarijanka, pojedem meso dvaput na mjesec, ali drzati dijetu u kojoj je jedan dan samo mesni ne mogu nikako. Jel se moze to meso zamijeniti ribom (iako mislim da sam postavila glupo pitanje)?

Trebala bih skinuti najmanje 12 kilograma. Od jucer sam pocela paziti sta jedem i kada jedem. Pocela sam i vjezbati. Znam da nece biti zeljenih rezultata jos jako dugo vremena, ali nekako sam se citajuci vas motivirala.

I meni je, kao i Plusic, problem dorucak. Nemam naviku doruckovati, a kako sam drasticno smanjila unos hrane za veceru mislim da bih trebala to nadoknaditi doruckom.
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 29 lip 2010, 11:18

Hvala vam cure za savjete oko dorucka :kiss
vazno mi je da je nesto sto mogu iskombinirati sa starijim djetetom jer uz njih dvoje nemam bas mogucnosti raditi svakome svoje :)

kandy dobro nam dosla :nana

inace, cisto da ostale cure dobiju dojam - kandy ima toliko kila viska da ja jos uvijek ne uspijem stati u njene trudnicke trapke :oops:
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la ancica » 29 lip 2010, 13:01

Hm, da... kandy...12 kg... da ti ne pretjeraše malo ;)

A da ti odgovorim na pitanje - možeš jesti ribu, pršut...štatijaznam kakve salame, hrenovke, tunu u salamuri... Ni ja baš ne volim meso, ali izdržim tako da npr skuham juhu od pilećih prsa ili ribe pa to jedem ili ribu na lešo - obožavam. A kad je dan od pečenog mesa jedem roštilj.
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la boysmama » 29 lip 2010, 13:10

kandy, dobro nam došla i ti :mah vidim da su se proljetnice okupile i na ovom topicu :proljece

mislim da ti ne bi bio nikakav bed dva dana zaredom jesti ribu, dapače, čak brijem da je i zdravije na kratkoročno zbog opterećenja bubrega mesom... a kalorijski još bolje... ali to je meni još gori pothvat od piletine... jutro mi je tu gadno jer mi tad baš ne paše riblji miris mora...

plusic, jednostavo i prefino za doručak (to radim svome m&m): sezonska voćka ili miks manjih uvaliti u mikser na sitno, ubaciti 1 jogurt (ili malo svježeg kravljeg sira ili oboje), malo zobenih ili raženih ili ječmenih pahuljica za gustoću i možeš malo grožđica ili agavinog sirupa za slatkoću... zdravo, zasitno i kompletan obrok...

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la mahima » 29 lip 2010, 13:10

Prefine su Anapurnine tofu-hrenovke, ima ih u bio&bio, postoje i u pikant verziji :mah
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 29 lip 2010, 13:37

Mahima nije to za mene, nazalost.
Seitan obozavam ali tofu mi jos nikada nije sjeo.... a trudim se zavoljeti ga vec vise od 15godina :(
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la mahima » 29 lip 2010, 13:43

Tofu nema nikakav okus, sve ovisi o marinadi, a tu možeš biti kreativna koliko god hoćeš :)
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mirbi » 29 lip 2010, 13:51

Ja obožavam litnju spizu. Danas, recimo, juha od mola i lešo mol, lešo tikvice i cikla na salatu. Sve osim mola, domaće. I vino također. :lol

Inače, ja sam do -5, na dane. Više mi ni ne triba. ;)
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la kandy » 29 lip 2010, 14:02

Plusic-ja se jesam jako udebljala nakon trudnoce. ;)
ancice-joj, pred koliko vremena smo se mi zadnji put vidjele. Onda sam se jos dobro i drzala. Imala sam nekih 7 kg viska. Al od kad sam otisla u Italiju, zadnjih tri mjeseca od nervoze sam stalno jela. I natukla skoro pa 5 kg. Imam trbuh ko da sam u 6. mjesecu trudnoce.

A ono sta me najvise strasi jeste da su me pocela boljeti koljena kod nekih poduzih aktivnosti kao trcanje za malim, hodanje. Ej, pa imam tek 29 godina, ne mogu si to dopustiti!!

Ja i MM smo danas rucali kuhani krumpir, grasak, kukuruz, tunu i mozzarellu na salatu. I moram se pohvaliti da sam pojela samo jednu fetu kruha (a ja sam jako slaba na kruh!).
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 29 lip 2010, 14:29

trebalo bi revidirati dnevni meni ;)
ja sam npr jutros doruckovala pola peciva (to bi bio ekvivalent jednoj sniti kruha) sa malo masla, rucala sam malo rizota sa mesom i negdje oko 18sati cu pojesti jogurt i cornflakes.
jucer sam npr doruckovala mlijeko i rizine pahuljice, rucala manistru sa salsom i vecerala samo jogurt.

to i nije neka strasno kaloricna prehrana.....
ali tesko mi je smisliti nesto ekstra dijetalno kad ne volim puno toga (ni voca ni povrca) a i kad treba uklopiti klince u to ;)

ali ajde, zadala sam si neki ritam od 2kg mjesecno a mislim da bi ukidanje vecere trebalo djelovati na to :dada
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 29 lip 2010, 14:31

Kandy ko da slušam sebe :lol

Inače poočela i ja pomalo vježbati, kruh sam smanjila isto na minimum (a obožavam ga) a najveći problem mi je što kad meni zapne neka delicija na um ne mogu se smiriti dok ju ne dobijem.... doslovno ne mogu zaspat uvečer koliko mi se vrti po glavi :roll srećom to nije svaki dan
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ancica » 29 lip 2010, 14:50

Ja nemam tih probelma - barem zaspati mogu uvijek, samo mi daj par minuta mira i tišine.

Danas jedem breskve na poslu. Pretjerala sam.
Predveče namjeravam sataraš i to bi trebalo biti to.
Bilo bi idealno da se natjeram pola sata na sobni bicikl, ali kako sam sa energijom na rezervi nemam pojma da li ću uspjeti izvući dovoljno motivacije.

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la rusulica » 29 lip 2010, 14:52

jesi ti to ančice počela novi siklus 10% ? koliko si skinula u prvom krugu
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PrethodnaSljedeća