Sada je: 29 kol 2026, 01:46.

da li treba raditi sistematski onako, bez razloga?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

da li treba raditi sistematski onako, bez razloga?

PostPostao/la jale » 26 lip 2010, 13:45

dakle, mi zivimo na slu :srca i nismo bili kod doktora zbog bolesti 1,5 dana (hvala dragom Bogu)... primila je vakcine pred 2 rodjendan koje je trebala. nikad nismo radili nalaze, nije bilo potrebe u smislu da nije bila bolesna.
e sad mene interesuje da li ima potrebe onako bez razloga posjetiti pedijatra malo da je pogleda i da izvadimo nalaze? kako se to radi?

:oops: nisam neodgovorna majke mi :mrgreen evo dijete je bilo (slucajno se desilo) kod zubara kojem je pokazala sve svoje zube bez pogovora i on je ostao u cudu sa komentarom "koliko ona ima zuba, bravo :shock "

:) hvala
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: da li treba raditi sistematski onako, bez razloga?

PostPostao/la mirnela » 26 lip 2010, 13:56

jale je napisao/la:...i nismo bili kod doktora zbog bolesti 1,5 dana...

pretpostavljam da si htjela napisati godina, ili? ;)

nisam baš dobro shvatila koliko je dijete staro, ali ako je sve u redu i ako nema baš nikakvih indikacija za odlazak doktoru, mislim da se morate držati plana pregleda djeteta koji vam piše i na zdravstvenoj knjižici djeteta i eventualno nastavno rasporedu cijepljenja ukoliko se dodalo nešto u redovan raspored (npr. cijepljenje protiv krpeljnog meningitisa i sl.)...

a stomatologa mislim da bi trebalo posjećivati svakih 6 mjeseci radi redovnog premazivanja zubića - barem mi tako radimo...

blago vama ako niste trebali doktora godinu i pol...
samo vi ostajte i dalje tako zdravi :hug
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jale » 26 lip 2010, 14:41

:oops: da godinu i po dana
zvjerki je 2,7 godina - plan? toga nema kod nas (BiH) samo pratim kalendar vakcine.
prvi put cujem za premazivanje zuba, cime se premazuju i zasto? :dunno
planirala sam je odvesti zubaru, namjenski nekad na jesen, sve zubice ima, uredno rastu, redovno ih pere i nema nikakvih problema.

da, dijete koje ima srecu :proljece jer je u zavisnosti od godisnjeg doba od 6-12 sati na livadi, procuri nosic ali nista sto propolis sprej za nos i usnu supljinu nije rijesio u 2 dana :) Hvala Bogu pa je tako...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 26 lip 2010, 16:30

ako je dijete zdravo mislim da stvarno nema potrebe za nekim posebnim pregledima. ako pratiš, rast, kilažu, cijepite se redovno, to bi bilo to. eventualno nakon treće godine treba pogledat stopala da li se diže svod.
zubi se premazuju protiv karijesa, ali to ne rade svi s mliječnim zubima, a ako se ne kvare, nema ni potrebe.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la jale » 26 lip 2010, 20:09

:oops: mislim ne pratim je u smislu da je mjerim i vagam... da, normalno se ravija osim sto je nemoguca al to se ne pika :mrgreen
ma sve ok, nego eto pitam da li ima potrebe, iako je sve fakat uredu. razmisljala sam mozda da urin dam na kontrolu jer smo skinuli pelene pa eto onako za svaki slucaj da provjerimo je li sve ok. ali zasto ici sad pedijatru kad je cekaonica puna pljuskavica, zausnjaka, gripe i upale pluca :/

hvala alexandra :)
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 26 lip 2010, 20:37

moja ima 10 g., nikada nismo bili kod doktora, osim kad je bila bolesna. ne računam cijepljenja.

urin ako te zanima, možeš odnijet ti u labos, za nju nema potrebe da ide s tobom. al ne vidim neke potrebe ni za to ako normalno piški, ne peče je, ne boli i ako urin ne smrdi. :dunno
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la jale » 27 lip 2010, 09:12

hvala :proljece
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la plavooka12 » 01 srp 2010, 16:26

ajme, jale, tebi vrag stvarno ne da mira! Nije joj ništa, zdrava je da zdravija ne može biti, dane provodi na zraku, skače, jede, spava, malo mamu i tatu zeki i sve pet ;)
mi imamo kalendar cijepljenja i onu knjižicu za sistematske gdje se upisuju visina, težina, opseg glave, da li piški u wc, kako se hrani, da li razumije riječi, da li dobro čuje i sl. Ali krv i urin se ne daju na analizu, eventualno test na "gliste" kad se upisuje u vrtić!

opusti se i uživaj u maloj vragolanki!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jale » 01 srp 2010, 21:13

ljubav moja :kiss
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 02 srp 2010, 08:45

nemoj je voditi bezveze, moje od doktorice uvijek dođu bolesne kući

zdravlje im se objema popravilo kad sam ih prestala voditi kod doktorice (prvo sam bila na porodiljnom, a onda sam se na poslu dogovorila da ne otvaram bolovanje nego radim od kuće kad su bolesne (pa onda nisam ni morala kod doktorice jer mi nisu trebale potvrde)

uglavnom, u tih godinu dana se objema stanje tako poravilo da sama doktorica nije mogla vjerovati
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.