Sada je: 29 kol 2026, 01:46.

KONVULZIJA-UPALA GRLA-VISOKA TEMPERATURA

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

KONVULZIJA-UPALA GRLA-VISOKA TEMPERATURA

PostPostao/la marijap10 » 07 srp 2010, 23:06

Pozdrav svima!Nadam se da ćete mi moći pomoći sa savjetima.Maleni mi je prošao godinu dana,prije 2 dana imao je nagli porast temperature i imao je febrilnu konvulziju..počeo se grčiti,nešto strašno-nikome se ne dogodilo takvo nešto..temperaturu su u hitnoj uspjeli skinuti..u bolnici je prima antibiotike.ali temperatura se smiri preko dana,a navečer opet poraste.Čula sam od mnogih da nije ništa strašno ali ja se jako brinem.Normalno jede,vesel je,priča,samo klone kad mu poraste temperatura.Samo da uspijemo skinuti temp.i da bude dobro.Inače doktorica je rekla da je to od virusne infekcije grla.Pomozite ako je netko imao sličan slučaj,hvala :)
marijap10
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: KONVULZIJA-UPALA GRLA-VISOKA TEMPERATURA

PostPostao/la IvaV » 08 srp 2010, 07:57

marijap10- kao prvo, dobro nam dosla na forum :mah

Zao mi je sto imate takvih problema, znam da konvulzije znaju izgledati strasno.
Posto mislim da ces na podfurumu Bubini sam dobiti vise odgovora, tamo cu ti prebaciti temu, uz nadu da ce ti se javiti mame sa svojim iskustvima.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 08 srp 2010, 08:37

:mah

nemam iskustva s konvulzijama, no imali su neki nasi prijatelji, i stvarno je ruzno. nakon iskustva s konvulzijama s prvim djetetom, moja je prijateljica bila izbezumljena pri svakoj temperaturi i kod ostale djece.

no srecom sve uglavnom prodje bez posljedica, pa se nadam da ce i kod vas biti tako. evo ti link za slucaj da se jos nisi informirala uzduz i poprijeko :)

http://www.paedcro.com/clanak.asp?id=257
ivana7997
Abundija

PostPostao/la An » 15 srp 2010, 13:53

Mi imali konvulzije. dva puta. Otada uvijek i jedino ibuprofen za temp.

Stasno je kad dozivis tako nesto a nikada se prije nisi susrela cak ni s pricom o tome.
:hug
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 19 srp 2010, 15:57

Stasno je kad dozivis tako nesto a nikada se prije nisi susrela cak ni s pricom o tome

veliki potpis na SVE! :dada prestrasno iskustvo s prvim djetetom. dan danas mi je muka kad dobije temperaturu, iako je vec ipak nesto veca. no, dok je bila manja, iako smo sve znali, kad bi dobila temperaturu mm i ja smo na smjenu po noci dezurali uz nju i svako toliko mjerili temp. naucila sam ne dozvoliti vise od 38, sta god pisali/rekli/mislili o tome
drzi se :hug
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Luantaro » 19 srp 2010, 16:12

TmamaKiN2 je napisao/la:

Stasno je kad dozivis tako nesto a nikada se prije nisi susrela cak ni s pricom o tome

veliki potpis na SVE! :dada prestrasno iskustvo s prvim djetetom. dan danas mi je muka kad dobije temperaturu, iako je vec ipak nesto veca. no, dok je bila manja, iako smo sve znali, kad bi dobila temperaturu mm i ja smo na smjenu po noci dezurali uz nju i svako toliko mjerili temp. naucila sam ne dozvoliti vise od 38, sta god pisali/rekli/mislili o tome
drzi se :hug

sve isto
uvijek doma imati ibuprofen, lupocet nije dosta
ja sam si navijala budilicu svakih sat - sat i pol da me budi po noći da mjerim temperaturu
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 21 srp 2010, 10:07

uvijek doma imati ibuprofen

xxx mi smo cak imali i diazepam cepice za otpustanje misica u grcu :/ (ovo za slucaj da ipak dodje do konvulzija)
a inace, nakon prve vec smo morali obaviti SVE moguce pretrage, izmedju ostalog EEG
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Luantaro » 21 srp 2010, 12:29

TmamaKiN2 je napisao/la:
uvijek doma imati ibuprofen

xxx mi smo cak imali i diazepam cepice za otpustanje misica u grcu :/ (ovo za slucaj da ipak dodje do konvulzija)
a inace, nakon prve vec smo morali obaviti SVE moguce pretrage, izmedju ostalog EEG

da, to sam zaboravila, davno je bilo :)
i mi smo imali diazepam, čini mi se do sedme godine
eeg smo obavljali isto periodično, mislim jednom godišnje
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.