Sada je: 27 srp 2026, 22:18.

Sex 4 tjedna nakon poroda-mogucnost trudnoce?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Sex 4 tjedna nakon poroda-mogucnost trudnoce?

PostPostao/la Sanella » 15 srp 2010, 13:23

Bok,ovako kak vidite iz samog naslova muz i ja smo malo zaboravili i pobjeglo nam je 4 tjedna nakon rodenja sina i sad sam ja u strahu dali mogu ostat trudna?
Znam i sama da je to bilo jako neodgovorno ali nema smisla da se sad opravdavam... zanim me kaj vi mislite o tome?

Ako sam fulala sa temom sorry!
slika
Sanella
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Sex 4 tjedna nakon poroda-mogucnost trudnoce?

PostPostao/la ANA CASH » 15 srp 2010, 13:26

zatrudniti se može odmah nakon poroda
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 15 srp 2010, 13:31

ne, ne možeš. tijelo ima svoje hormonalne faze i potrebno je vrijeme za obnavljanje endometrija.
najranije moguće je oko 6 tj od poroda (ali ne drži me za riječ, uvijek su mogući izuzeci), osobno znam više slučajeva sa razlikom između djece od 11-12 mjeseci, a niti jedan sa manjom. zapravo, znam jedan sa manjom, ali druga beba je bila nedonošće.

što se seksa tiče, nije pametno krenuti prije nego završe babinje i doktor da zeleno svjetlo. :proljece
eli
Sveta krava

PostPostao/la danijela81 » 15 srp 2010, 13:43

između mog bratića i sestrične razlika je 10 mjeseci, sestrična nije nedonošće, teta je zatrudnila baš mjesec dana nakon poroda.
ali to je jedini slučaj za koji znam, isto mislim da je više izuzetak nego pravilo.
napravi test ako je prošlo više od dva tjedna od kritičnog odnosa, čisto da se smiriš
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la ANA CASH » 15 srp 2010, 14:01

ma dobro, nisam ni ja mislila sat nakon poroda, mislim tko bi uopče bio tako lud i išao odmah u "akciju" :roll

htjela sam reći da nije potrebno da ti dođe prva menst. niti da prestaneš dojiti da bi zatrudnjela, tako da je moguće, nadam se da su plivači ipak negdje odlutali :mrgreen

držim fige!
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 15 srp 2010, 14:14

Moja mama, pa zatim šogi, i još nekolicina žena koje poznam, dobile su prvu menstruaciju 6 tjedana nakon poroda, unatoč isključivo dojenju. Teoretski, dva tjedna prije te menstruacije može biti ovulacija (iako, često su ti prvi ciklusi bez ovulacije, tzv. anovulatorni. Šanse za trudnoću jesu male, ali bolje se ne zezati. :dada
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la lilly » 15 srp 2010, 14:18

skorpionka je napisao/la:Moja mama, pa zatim šogi, i još nekolicina žena koje poznam, dobile su prvu menstruaciju 6 tjedana nakon poroda, unatoč isključivo dojenju.

I ja sam dobila menstuaciju mjesec i pol nakon poroda :dada
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 15 srp 2010, 14:21

i moja mama dvaput i još jako puno njih, ali imati menstruaciju ne znači biti plodna. to nažalost znaju cure sa gornjeg pdf-a.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Luantaro » 15 srp 2010, 14:24

naravno da je moguće da si trudna
iako su šanse male, postoje
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 15 srp 2010, 14:53

eli je napisao/la:i moja mama dvaput i još jako puno njih, ali imati menstruaciju ne znači biti plodna. to nažalost znaju cure sa gornjeg pdf-a.

Naravno da ne znače niti da si plodna, ali bogme nisu nikakva garancija da si u tom trenu zaštićena od mogućnosti zanošenja. Znače da se ponovno uspostavio ciklus, kod nekih s ovulacijama, kod nekih bez ovulacije, a sad pogađati kad će nastupiti ovulacija nema smisla. Puno je žena zatrudnilo na način da nisu niti bile zabrinute jer su mislile da su amenoroične od dojenja, kad ono trudne 3 mjeseca.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 15 srp 2010, 14:59

danijela81 je napisao/la:između mog bratića i sestrične razlika je 10 mjeseci, sestrična nije nedonošće, teta je zatrudnila baš mjesec dana nakon poroda.
ali to je jedini slučaj za koji znam, isto mislim da je više izuzetak nego pravilo.
napravi test ako je prošlo više od dva tjedna od kritičnog odnosa, čisto da se smiriš

Jest to jako rijedak slučaj, ja isto znam za dva takva slučaja, s 10 mjeseci razlike među djecom.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Sanella » 15 srp 2010, 15:46

Znam i ja da su sanse male i da menstruacija tj.njezin izostanak garancija ali nakon 1 god.nezasticenoga seksa malo smo zaboravili i sad se pazimo ali sam samo htjela cuti jos necije misljenje vezano uz budalastinu koju smo napravili...
Hvala curke :mah
slika
Sanella
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sj » 16 srp 2010, 07:17

Moja susjeda je rodila sina sredinom 1. mjeseca, a onda blizanke početkom 11. mjeseca. Razlika manja od 10 mjeseci. Moguće je, ali nije često.
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la eli » 16 srp 2010, 09:08

ako ćemo tko koga pozna, imali smo mi forumašicu gdje je razlika između djece bila jedva devet mjeseci, no druga trudnoća je bila daleko kraća od školskih 40tj.

u slučaju pune trudnoće, ako je do začeća došlo nakon četiri tjedana od poroda razlika između djece bi trebala biti 42 tjedna (jer se kod trudnoće uvijek broje i ona dva tjedna pripreme za ovulaciju), a takavi slučajevi su u rangu sa onima kad žena u prvom tromjesečju trudnoće ostane još jednom trudna (par poznatih slučajeva koji su završili u novinama).

dosta, neću vas više gnjaviti. :proljece
eli
Sveta krava

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.